To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Powrót do przeszłości

Hugo - 17-05-2010, 23:19

areksz121 napisał/a:
pytanie co do drążka stabilizatora, który jest przykręcony na gumach w obejmach przy podwoziu...mam te gumy wybite troszeczkę.
Nawet 1 mm szczelina powoduje słyszalne stuki.
jacek11 - 18-05-2010, 17:11

areksz121, ogólnie potrzebuję szczęki hamulcowe do tyłu,a tam mam bębny.Rozumiem,że chodzi Ci o zacisk,więc raczej nie powoduje on żadnych stuków.

Myślę nad założeniem manometru od ciśnienia oliwy.Problemem jest rozgałęźnik,co by czujnik do lampki na tablicy też działał.

jacek11 - 29-05-2010, 13:49

Niebawem przegląd,i miś dostał z tej okazji nowe hamulce z tyłu.Znaczy się,szczęki,i cylinderki.Całość kosztowała 160 zł.Teraz tępo hamuje :? ale to do czasu aż się wszystko dotrze.Mam chęć dać bębny do przetoczenia,i dodatkowo żeby zebrał z wierzchu rdzę.Wtedy tylko pomalować,i jakiś czas spokój.Czekam jeszcze na wahacze,i jeszcze zakładam nową plecionkę.Wyczaiłem luz na górnej tulei z tyłu.To ona tak dziwnie pukała.Po wymianie auto będzie sprawne.Będę mógł zająć się wyganianiem rdzy.Potem malowanie maski. :mrgreen:
jacek11 - 31-05-2010, 22:58

Wieczór był owocny :) W sobotę kupiłem takie coś

Zrobię z tego filtr odmy.Wieczko jest przeźroczyste,bo ma wklejoną pleksę,a całość jest zrobiona z nierdzewnej blachy :)

Trzeba zrobić dwa króćce,do podłączenia wężyków odmy.Ja do tego celu użyłem mosiężnych rurek o średnicy 8mm.Wziąłem je z wentylków od ciężarówki.Następnie uciąłem na wymiar,nagwintowałem,i rozwierciłem otwór w środku.

Następnie wiercimy otwory,i przykręcamy króćce :arrow:

A tu z filtrami w środku.Do tego celu użyłem zmywaków metalowych,co podpowiedział mi kolega Swinks Uk. :prayer:

Jeszcze muszę wymyślić zamykanie,bo puszka go nie posiada(mile widziane pomysły).
Zapodam foty jak zamontuję.
I jeszcze fotka kolejnej mojej pracy,którą niebawem zamierzam zakończyć,ale o tym później :P

:D

jacek11 - 05-06-2010, 14:10

Obiecane fotki filtra odmy

ładnie :) mam nadzieję,że będzie dobrze działać :roll:
Jeszcze troszkę nowości.Plecionka się zaczęła powoli odzywać,więc jest nowa

widać na niej starość :(
no i popsułem 8)

ale zaraz naprawiłem :P

Teraz jest cichutko :) troszkę jeszcze z tyłu słychać,ale w kabinie jest ok.
Pewnie spalanie też się poprawi :wink:

areksz121 - 07-06-2010, 22:40

Dobra robota :) Sam się zaczynam zastanawiać nad odmą, a plecionka czeka do wymiany poduszek przód/tył :) (też już zaczyna furczeć)

Powodzenia w dalszych pracach :)

Wszyc - 07-06-2010, 23:16

powiem szczerze elegancja robota schludnie i ładnie to wygląda :P
jacek11 - 16-06-2010, 17:20

Wczoraj miś dostał nowy sworzeń górnego wahacza z przodu.Kupiłem sworzeń 555,za 70 zeta.Potem wizyta w stacji diagnostycznej,celem zrobienia corocznego przeglądu.Pan diagnosta powiedział,że nie ma zastrzeżeń co do stanu technicznego auta :D
Za to dokładnie sprawdził legalizację butli :wink:
Hamulce z przodu hamują siłą 1,5
z tyłu siłą 1,1
nie wiem czy to dobrze,ale podobno jest w normie.swoją drogą,to ciekawi mnie jaką siłą hamują inne gale z tej serii.

jacek11 - 21-06-2010, 23:15

Żeby nie było że obiecanki cacanki,to kolejna fotorelacja z mojego wcześniej zaczętego projektu :)
Na początku było tak....

Po jakimś czasie(ok.2 godziny)wygląda tak:

jedną sztukę miałem zaczętą wcześniej,więc miałem dzisiaj lżej :) do kompletu mam jeszcze ładną rurkę,o taką:

jeden z elementów ma spore wżery,więc poczęstowałem go takim specyfikiem:

niebawem dalsza część prac :)

Hugo - 21-06-2010, 23:41

Widzę, że używasz Cortanin F. Chcę w moim Galu pogonić resztki rudzielca, ale nie mam pojęcia gdzie to kupić i ile to kosztuje?
mkm - 22-06-2010, 14:30

jacek11, przeedytowalem Ci ostatnie posty i powywalalem "Uploaded with ImageShack.us."
idas - 22-06-2010, 15:44

Hugo napisał/a:
Widzę, że używasz Cortanin F. Chcę w moim Galu pogonić resztki rudzielca, ale nie mam pojęcia gdzie to kupić i ile to kosztuje?

Ja płaciłem za taką buteleczkę jakieś 7 zł, w sklepie z narzędziami/farbami itd. Tańsze to od brunoxa, a w działaniu i efekcie wygląda bardzo podobnie.

jacek11 - 22-06-2010, 16:59

mkm napisał/a:
jacek11, przeedytowalem Ci ostatnie posty i powywalalem "Uploaded with ImageShack.us."

a więc to będzie działać bez tego :) teraz sam będę to usuwał :)
Hugo napisał/a:

ja kupiłem to w sklepie motoryzacyjnym.kosztuje tyle co idas, napisał :)
działanie ma dobre,aczkolwiek z rudą na bębnach hamulcowych sobie nie poradził :wink: za to poradzi sobie z nią na pewno tokarnia :mrgreen: wracając do tematu,preparat jak dla mnie na plus :) trzeba tylko uważać co by się nie popryskać :D

Hugo - 23-06-2010, 23:45

jacek11 napisał/a:
wracając do tematu,preparat jak dla mnie na plus
A jak to się stosuje w ogóle. Nakłada się na rdzę i ile czasu schnie? Potem można to lakierować?
Anonymous - 24-06-2010, 10:09

nie za cienka ta blaszka ?? :P