To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Wasze ulubione zupy chmielowe

Anonymous - 05-06-2006, 12:29

Carlsberg
Leszek
Perełka Chmielowa :twisted:

zOrg - 30-05-2009, 13:49

Pilsner ale tylko czeski, dostępny w butelkach 0,33.
W butelkach 0,5 i w puszkach to nie jest Pilsner tylko jakieś poznańskie siki.
Nie chciałbym urazić poznaniaków ale oryginalny Pilsner jest rozlewny w Czechach,
ma więcej ekstraktu, mniej alkoholu i smakuje zupełnie inaczej - ma niepowtarzalny chmielowy smak.

Pexu - 30-05-2009, 17:49

:shock: taki temat a ja go dopiero odkryłem :?:

Oczywiście już zagłosowane:
HEINEKEN
CARLSBERG
LECH

:D

ijama - 30-05-2009, 17:58

1.TYSKIE
2.PILSNER
3.HEINEKEN

Perki1985 - 30-05-2009, 18:48

Tylko i wyłącznie LECH :)
Piwor - 30-05-2009, 19:37

Hm, Guinness, Killkenny :P

A z jasnych, to będzie Budwaiser, Grolsch, Bawaria Apple 0.0% i ewentualnie Tyskie.

Morfi - 30-05-2009, 21:06

Taki temat mnie ominoł
HEINEKEN
Warka Strong
Debowe mocne :P
Każde inne byle nie jakieś tanie zlewki i nie lubie Harnasia oraz Dog In the fog

siwek - 30-05-2009, 21:12

heh oczywiście Tyskie, Żywiec i tak jak w tej chwili Żubr :D

do tego często Tatra i jak byłem na studiach w Lublinie to tylko Perła ;)

Jassmina - 30-05-2009, 21:30

Kurcze...wypowiadała sie jakaś kobieta?
żeby nie było Jassmina stary alko...hep!...holik :D

1. Tyskie (sponsor Międzynarodowego Roku Piwa a jak!!!)
2. Dog in The Fog
3. Carlsberg

miro87 - 30-05-2009, 21:32

1. Carlsberg
2. Lech
3. Obołoń (ukr.)

Tyskie co by nie było mocno się zepsuło :)

Frendzel76 - 30-05-2009, 21:38

Warke 8)
ruslana81 - 30-05-2009, 22:11

Jassmina, wspomogę Cię :)

1. Grolsch
2. Becks
3. Żywiec (tylko butelkowy)
4. Lech (to nie grzech, więc dla trzech :D - też tylko butelkowy)
5. Perła

Zdecydowanie lubię browary o ziołowym posmaku.

sruba - 30-05-2009, 22:52

pierwsze kroki ze złocistym napojem uczyniłem dawno temu... to był Patrycjusz, piwo z nieistniejącego już niestety Browaru w Gdańsku. kiedy już doznałem olśnienia tym smakiem poszło z górki:
Heweliusz, Artus, Kaper Królewski, zdarzyło się też Morskie i zwykłe Gdańskie (z żółtą etykietą).
Później komunizm na szczęście upadł, za to piwo ożyło.
Pijałem EB, Tatrę, Lecha, Specjala, czasami piwo z Okocimia (Zagłoba !), zdarzały się też trunki z Połczyna Zdroju, a nawet szczeciński Bosman i Volt. Żywcem nigdy nie gardziłem, ale jakoś też nie dane mi było w tym smaku się zakochać, więc pijałem go (i pijam) raczej z braku innego piwa w pobliżu. Nie ruszam za to Warki i jest to postawa na tyle irracjnalna, że do tego piwa zniechęca mnie nazwa i jakaś taka wewnętrzna niechęć, bo samego piwa nigdy nie piłem :lol:
Zdarzały mi się krótkie przygody z piwami zagranicznymi: Carlsbergiem, Heinekenem, Daabem, Faxe, piwami czeskimi i słowackimi, a nawet z białoruskim piwem, które nazywało się jakoś: Żigulewskoje (i faktycznie w smaku było mocno zbliżone do nazwy).
W pewnym momencie mojej przygody na dłużej zatrzymałem się przy 10.5 z browaru poznańskiego. Było całkiem niezłe, pijałem je namiętnie, często i w sporych ilościach. Podzieliło niestety los elbląskiego EB i zniknęło z rynku... (a może to EB podzieliło los 10.5 ?)
Wreszcie na rynku pojawiło się Tyskie i od ładnych kilku lat, to właśnie ta zupa chmielowa jest najblższa mojemu podniebieniu i kubeczkom smakowym. Romansowałem jeszcze z kilkoma innymi piwami w czasie tyskiego małżeństwa, jak choćby Żubr, czy Królewskie - rewelacyjne swoją drogą, niestety w Gdańsku niedostępne, ale póki co pozycja Tyskiego jako nr 1 w moim wypadku jest niezagrożona. Choć muszę spróbowaćw końcu lubelskiej Perły, którą ostatnimi czasy raczą się moi ziomkowie przed meczami Lechijki...

Juiceman - 30-05-2009, 22:54

Brakuje mi Harnasia = ) xD wieki temu jeszcze książ nadawał się do picia :wink:

A tak to Żywiec i Żuberek ; )

Pexu - 30-05-2009, 22:56

Eee powiem szczerze że jakiś czas temu dostałem Harnasia w prezencie, całkiem zacnie smakował. A teraz się pogorszyło?