To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Techniczne - <<<Denerwujące szarpanie>>>

wojtas - 31-12-2008, 12:54

jaceksu25 napisał/a:
]Gazownik powinien to wiedzieć - no ale....

No właśnie powinien. Tylko że część osób trudniąca się tym fachem. Jest tylko od brania pieniędzy, ale to już inna historia… :) :) :)

[ Dodano: 08-01-2009, 22:00 ]
Pojechałem do gazowników. Przedstawiłem problem, a oni :shock: takie oczy. Usłyszałem tylko: musi pan zostawić autko na dwa dni to się zobaczy. Osobiście jestem nieufny dla osób, na których się raz zawiodłem, i powiedziałem dziękuje. Podniosłem obroty na 900 i problem spadania poniżej 500 ustał (teraz spadają na 700). Wiem, że to nie rozwiązało problemu, ale na razie musi wystarczyć. Jak będę miał trochę czasu podjadę z miśkiem do innych gazowników, polecanych przez znajomych. :wink:
PS Zobaczymy co oni powiedzą? :) :) :)

[ Dodano: 09-01-2009, 09:47 ]
jaceksu25 napisał/a:
Jak podniosłeś obroty? Zmierzam do tego, czy nie pojawiły się Tobie teraz problemy z falowaniem na benzynie ( z wiadomych względów )...

Obroty zwiększyłem z a pomocą śrubki SAS z góry przepustnicy. Misiak na benzynie działa bez zarzutu, tylko tyle że na 900obr. Niestety takie są uroki instalacji gazowych. :roll:

[ Dodano: 01-02-2009, 19:05 ]
Dalsze zmagania w dziale Warsztat/LPG Sigma problemy z instalacją LPG
Będzie troche bardziej w temacie :) :) :)

Aktualizacja: Problem szarpania został całkowicie rozwiązany przez wymianę Silniczka VIC. Natomiast problem ze spadkiem obrotów podczas wysprzeglania, był przyczyną zacinającego się silniczka krokowego. Po wymianie na sprawny, problem został rozwiązany.