To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lubelskie - gdzie naprawiacie?

wojtimil - 09-04-2011, 12:01

Dzwoniłem do Pana Sławka ma tyle roboty ze kazał mi dzwonić dopiero za 2 tygodnie i sie umawiać. Musi być strasznie oblegany :D Poczekam bo nie mam pilnej naprawy, ale za to taka nad która trzeba trochę pomyśleć. Dam mu dobry test na początek :)
tomasek - 09-04-2011, 21:34

Akurat chyba byłem u niego jak dzwoniłeś i powiem ci że jest naprawdę zarobiony :P a testować Sławka wcale nie musisz :P :wink:
zet-em - 09-02-2012, 12:27

Witam :wink:
Kto w Zamościu lub okolicach ma ,,dobrą rękę" i zielone pojęcie o Mitsu?
Tylko nie wspominajcie o Autobialu bo to spece w obdzieraniu ze skóry.

lysolek2703 - 14-02-2013, 14:25

Witam! Potrzebuję pomocy! Mój Galancik przestał działać :( w warsztacie w Puławach powiedzieli że padł sterownik silnika. W rozmowie z jednym z Mitsumaniaków z Warszawy powiedział że sterownik pada 1/1000.

Mój Galant jest z 1997 roku 2.0 TD.

Jeżeli pomyliłem miejsce posta to przepraszam i przenieście mnie w odpowiednie miejsce.

milo - 14-02-2013, 14:48

lysolek2703 napisał/a:
Mój Galancik przestał działać

Jakie objawy :?:

lysolek2703 - 15-02-2013, 21:16

Najpierw był wypadek ale auto zostało złożone. Następnie odpalał za każdym razem aż do braku paliwa, więc się zapowietrzył. Galancik się odpowietrzył, ale zapaliła się kontrolka silnika i nie odpala. W warsztacie powiedzieli że sterownik silnika do wymiany. rozrusznik kręci i świeci się kontrolka silnika ale nie odpala :(
milo - 15-02-2013, 22:00

lysolek2703 napisał/a:
zapaliła się kontrolka silnika i nie odpala

Wymrugaj błędy tu masz wszystko jak zrobić banalnie proste http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=3245 i zmień mechanika :!:

lysolek2703 - 16-02-2013, 00:06

Mam nadzieję że to nic poważnego. Galanta szukałem pół roku aż w końcu znalazłem go pod granicą gdzieś za Chełmem i nie chce go ot tak zostawić, więc będę go ratował jak się da. Jak wymrugam błędy to napiszę co i jak.
malina_drizzt - 18-02-2013, 21:01

Witam wszystkich. :)
Poszukuję mechanika z lubelskiego który potrafi dobrze złożyć skrzynię w moim galu.
Skrzynię mam zapasową na strychu, chodzi mi tylko o diagnozę i ewentualną wymianę łożysk.
Znacie kogoś zaufanego?

tomasek - 18-02-2013, 21:12

Dzwoń śmiało do Sławka 505626836
BTV - 08-01-2015, 14:52

O kurde, 2 lata nikt nie pisał - czyli po prostu Miśki sie nie psują :) .

Mój Grandis też nie, ale po sprowadzeniu nie robiłem regulacji zaworów, dopiero teraz doczytałem, że jest taka operacja przy eksploatacji. Profilaktycznie chcę żeby ktoś zajrzał, bo książki serwisowej niestety nie mam, a jak to odpuszczę to może się narobić bałaganu. Na słuch się nie znam.

Pierwsze co to telefon do Sławka, ale w tej chwili zajmuje się już czym innym i nie mieszka w Warszawie. Planuje powrót może na wiosnę, może na lato... Oficjalnie powiedział, ze na dzisiaj odpadł z tematu. Polecać nic nie poleca, bo wg niego to... nie będę pisał nawet :) ...

Zatem - polecicie jakiegoś kogoś w Lublinie lub okolicach, kto nie będzie się na mojej gablocie uczył, tylko powtórzy operację po raz 50 czy 100? I kto przy okazji nie ma we krwi stosowania zabiegu, że klient raz złapany musi co jakiś czas wrócić z czymś innym?

lubelak1 - 30-03-2015, 12:36

Ja też zapytam, czy ktoś zna dobrego mechanika który dodatkowo ma możliwość podpięcia Lancera 2006 pod komputer?

Albo po prostu sam zakład gdzie podepną pod komputer autko i pokażą jakie błędy.

Jaro1974 - 30-03-2015, 13:01

lubelak1 napisał/a:
Albo po prostu sam zakład gdzie podepną pod komputer autko i pokażą jakie błędy.

Tą czynność możesz zrobić każdym jednym programem diagnostycznym poprzez kabel ELM 327. Ja swojego miśka skanuję ScanToolem 1.13 i tam wyskakują wszystkie błędy. Poszukaj kogoś kto ma ewentualnie taki lub inny program i kabel i temat będziesz miał ogarnięty.

bladykriss - 14-05-2015, 19:05

witam wszystkich
poszukuję jakiegoś warsztatu w lublinie gdzie będą potrafili zdiagnozować i naprawić GDI (ciężko odpala, po około minucie gaśnie,całkowity brak mocy) autko kupiłem w pt i przez pierwszą godzinę chodziło jak marzenie a od tamtej pory stoi, 2 dni w warsztacie w którym nie mieli pojęcia co mu jest a teraz w domu czeka aż Pan mechanik który " kiedyś naprawiał i może spróbować" łaskawie znajdzie dla mnie czas za 8 dni...:/ pomocy!

cobra50 - 20-01-2017, 19:30

W Zamościu polecam Vanserwis. Jak do tej pory nie mogę narzekać, a i obsługa miła, jak trzeba to coś podpowiedzą.