Lubuskie - Polecane i nie polecane warszaty Lubuskie - Zielona Góra
nix - 19-08-2014, 14:32
Panowie, w związku z ciągłymi drganiami kierownicy w zakresie 110km/h< (opony zimowe i letnie, kupno nowych letnich, prostowanie alufelg wraz ze zmiana miejsca ich założenia ) słyszałem o mozliwości wyważania kół bezpośrednio na osiach. Wiecie może który warsztat w okolicach ZG ma takowe mozliwości?
wicek - 25-08-2014, 20:41
Nie wiem ale jak się dowiesz to daj znać:) tez by mnie to interesowało.
nix - 25-08-2014, 21:26
Pieraś mnie wspomógł jednym namiarem, a męczy guma z mojej wsi drugim, jutro będę się dobijał.
RaVciO - 26-08-2014, 19:49
Jak już sprawdzisz ten warsztat, podziel się z nami opinią i namiarami na ten warsztat.
nix - 26-08-2014, 20:28
Dzwoniłem, Gumar nie ma i twierdzi ze w zg nikt nie ma takowego sprzętu, najbliżej Poznań lub Wrocław. Natomiast Nowacki (ul. Stefana Batorego 99) po krótkim wywiadzie na temat problemu stwierdził że maja "lepsza maszynę niż wózek do wyważania na osiach" i zaprosił do siebie. W zg będę dopiero w następnym tygodniu i wtedy też udam się do nich.
RaVciO - 26-08-2014, 21:38
O Nowackim mogę tylko powiedzieć, że właściciel (ten starszy koleś) jest opryskliwy, nastawiony jedynie na zysk i gotów wyśmiać klienta z powodu, że coś kupił nie u niego, a jak usłyszy że np. kupiłeś opony/felgi przez internet to leci cała litania, że "ja to bym nigdy przez internet nie kupił", że "ludzie najpierw kupują przez internet a później do niego z płaczem przyjeżdżają" itd.
Ostatnio miałem zamiar u nich założyć opony, ale po tej krótkiej rozmowie stwierdziłem, że moje opony nigdy do nich nie zawitają - człowiek przyjeżdża do nich, na wykonanie odpłatnej usługi i jeszcze musi się nasłuchać jaki to jest "naiwny". Ostatecznie pojechałem do innego warsztatu.
Niby profesjonalista, a jak na pytanie jakie opony kupiłem przez internet odpowiedziałem, że Nokian, to stwierdził, że żadnych chińskich wynalazków nie warto kupować...
Twój cytat jedynie potwierdza monopol na mądrość tego gościa...
Nowackiego bym nikomu nie polecił. Ciekawy jestem jaka będzie Twoja opinia po wizycie w tym przybytku. (może ja miałem pecha, że trafiłem na właściciela, aczkolwiek to właśnie właściciel powinien wiedzieć jak rozmawiać z klientem, ale ten koleś żyje jeszcze chyba w PRLu)
nix - 18-09-2014, 19:55
Z racji rożnych przesunięć dopiero w poniedziałek jadę do ZG i i zajadę do wspomnianego warsztatu. Przy okazji chcę sprawdzić zbieżność/geometrię jaki warsztat polecacie w ZG?
[ Dodano: 23-09-2014, 20:51 ]
No to krótka relacja z wizyty i p. Nowackiego. Przed przyjazdem w dniu wczorajszym zadzwoniłem jeszcze raz zapytać czy przyjmą mnie na sprawdzenie wyważenia kół "od reki" czy trzeba się umawiać i stanęło na konkretnej godzinie plus informacje, że całość potrwa ok godziny. Nie był to jednak właściciel co dało się od razu odczuć. W biurze nie wchodząc w szczegóły od razu zaproponowali kompleksowa usługę czyli sprawdzenie/wyważenie/test drogowy(tak się to chyba nazywa) wszystkich 4 kół .Ja stwierdziłem żeby sprawdzić tylko przednia os co nie bardzo przypadło reszcie do gustu "bo to czasem 3 są dobre a 4te złe itd.." (szef) ale stanęło na moim. Maszynę obsługiwało 2 młodych chłopaków z czego jeden był dość mocno w temacie zarówno obsługi maszyny, zasad jej działania jak i pewnego doświadczenia. Przednia oś wypadła super więc zdecydowałem się tez na tył i tu wyszło że felga do prostowania (zostałem jednak przy optymalizacji). Skasowano mnie 160 zł(wynegocjowałem 5zł zniżki(!) przy zerowym obłożeniu 5/6 stanowisk w przeciągu całej godziny). Na koniec dostałem wydruk z maszyny na którym zauważyłem błędnie podane ciśnienie w oponach na co padła odpowiedź, że maszyna coś tak ma, i nie trzeba na to patrzeć... Podsumowując, część biurowa raczej przykłada mało uwagi do problemu klienta, a dużo to jak najszerszego wachlarza usług do wpisania na zleceniu, natomiast osoby, które bezpośrednio zajmowały się jego wykonaniem (w moim przypadku) oceniam pozytywnie. Sama maszyna do testu drogowego jest ciekawym urządzeniem i na pewno daje większe pojęcie o ewentualnych usterkach koła i możliwościach ich zdiagnozowania.
Ceny:
sprawdzenie koła - 25zł+5zł za wyważenie
test koła - 15zł
optymalizacja - 30 zł
zico81 - 04-02-2015, 09:35
Polecam "GazdaTech" w zawadzie ul. zielonogórska 26. B.dobry mechanik, ma serwis ogumienia, klimy i całej reszty.
Pieraś - 12-03-2015, 20:51
Polecam Warsztat, w którym ostatnio trochę zrobiłem w miśku ...
ul. Sportowa 7
ex. Jędrzychów - dzielnica Zielonej Góry
W opisie mojego Gala napisałem chyba ostatnio co rzeźbili w moim Galu.
nix - 13-04-2015, 21:40
Dobra, a prostowanie felg alu? Planuję JUŻ w najbliższy weekend zmienić laczki W Babimoście opony expr już prostowałem (70zł 2 lata wstecz), ten sam moloch jest w Sulechowie, do tego np. Nowacki w ZG (100zł w zeszłym roku była). Polecicie któryś szczególnie (lub nie), a może dodacie jakiś od siebie.
mirex94 - 15-04-2015, 23:36
U mnie w raculi mój sasiad ma wulkanizcje i prostowanie felg. Jedna 17 " u niego prostowałem i wyszło ok a podobno była mocno pokrzywiona (tuż po zakupie). Jako że zajeło mu to wiecej czasu bo się ociągał skasował mnie 80zl normalnie bierze chyba 100zł. Telefonu nie mam ale jak wpiszesz speedcar racula na facebooku powinno coś wyskoczyc
mar111cin - 19-04-2015, 14:15
Mam butlę gazową do wymiany, jaki warsztat byście polecili w lubuskim? W Świebodzinie jest gaziarz, ale coś nie ma zbyt dobrej opinii.
RaVciO - 19-04-2015, 14:47
http://www.ekoauto.com.pl/
p.s. kto tutaj jest moderatorem?
Proponuję zbierać informacje o polecanych i niepolecanych warsztatach w pierwszym poście, z dopiskiem kto poleca/nie poleca itd.
nix - 22-04-2015, 11:52
Cytat: | W Babimoście opony expr już prostowałem (70zł 2 lata wstecz), ten sam moloch jest w Sulechowie, do tego np. Nowacki w ZG (100zł w zeszłym roku była). Polecicie któryś szczególnie (lub nie), a może dodacie jakiś od siebie. |
Zmieniłem w Sulechowie OExp. "Czyste" 100zł skasowała firma, z racji ilości prac jakie maja musiałem zostawić koło na 24h. Co nie jest złym wynikiem bo np w Babimoście czas oczekiwania na prostowanie tydzień...
wicek - 22-04-2015, 21:51
RaVciO napisał/a: | http://www.ekoauto.com.pl/ | polecam i ja
|
|
|