To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Potrzebna Pomoc - Nasz kolega cięzko zachorował.....

WRC fan - 19-07-2006, 20:18

I juz wszystko wiadomo - od jutra 5 dniowa chemia.

Dziękuję za krew i trzymajcie kciuki żeby się potoczyło jak należy

Anonymous - 24-07-2006, 07:49

Alez oczywiscie ze 3mamy :)
Zdrowiej zdrowiej ;)
Pozdro

young - 26-07-2006, 14:34

Trzymaj się Morda !!!!!!!!!!!!!

Powodzenia i powrotu do zdrowia :D :D :D

Hubeeert - 26-07-2006, 14:53

Jak się czujesz po chemii? Daj znać Michał - czekamy tu na jakies info od Ciebie.

I trzymaj się 8)

tomusn - 04-08-2006, 13:58

oddałem 450, 0 Rh+.
podałem dane; Michał L itd., WRC fan czy można to zweryfikować? Chodzi mi o to czy wiadomo w tej klinice, że ktoś dla Ciebie oddał krew?
Trzymaj się

JCH - 04-08-2006, 14:03

tomusn napisał/a:
Chodzi mi o to czy wiadomo w tej klinice, że ktoś dla Ciebie oddał krew?

Sami się tam nie dowiedzą. Niestety ale to nie działa tak z automatu. Zaświadczenie, które dostałeś (mam nadzieję, że dostałeś) musisz wsłać pocztą na wskazany adres.

akbi - 04-08-2006, 14:16

JCH napisał/a:
tomusn napisał/a:
Chodzi mi o to czy wiadomo w tej klinice, że ktoś dla Ciebie oddał krew?

Sami się tam nie dowiedzą. Niestety ale to nie działa tak z automatu. Zaświadczenie, które dostałeś (mam nadzieję, że dostałeś) musisz wsłać pocztą na wskazany adres.

Tak jak pisze Jacek, to zaświadczenie które otrzymałeś w stacji krwiodawstwa wyślij teraz do WRCfana, dopiero on z tym zaświadczeniem "idzie" w swoim szpitalu tam gdzie trzeba.

tomusn - 04-08-2006, 14:23

no tu cenzura, bo dałem pani karteczkę z danymi, poklikała w komputer a ja poszedłem na badanie i spuszczenie, potem tylko dostałem zwolnienie i czekoladę... i do domu.
Nie to jest najważniejsze, tylko pytałem teoretycznie.
Zawsze będzie popyt na krew, chciałem oddać już dawno, ale dopiero nasza akcja mnie zmobilizowała.
Pozdrawiam krwiodawców.

akbi - 04-08-2006, 14:40

tomusn napisał/a:
no tu cenzura, bo dałem pani karteczkę z danym

Wróc po zaświadczenie, pewnie Ci dadzą
tomusn napisał/a:
chciałem oddać już dawno, ale dopiero nasza akcja mnie zmobilizowała.

No to masz tak samo jak ja :lol: Za póltora miesiąca idę poraz drugi

----------
a tak pozatym, to ktoś ma z nim kontakt?? może Hubert?? co i niego :?:

KaWu - 04-08-2006, 15:23

akbi, a co zasmakowala czekolada ? :D
Zartuje, jakby co 5 pelnoletni Polak oddal przytnajmniej raz na pol roku krew-to pewnie nie byloby takich problemow jakie sa (gdzies to kiedys wyczytalem). Wiadomo banki krwi sa puste-a szczegolnie w okresie wakacyjnym.

tomusn - 04-08-2006, 19:17

tomusn napisał/a:
no tu cenzura, bo dałem pani karteczkę z danymi

akbi napisał/a:
Wróc po zaświadczenie, pewnie Ci dadzą

u nas jest autobus raz na miesiąc... pojechał... nie dokąd wracać

JCH - 04-08-2006, 20:12

tomusn napisał/a:
u nas jest autobus raz na miesiąc... pojechał... nie dokąd wracać
Hm.... może u was jest jakoś bardziej po europejsku. Może uprzejma pani biorąc karteczkę wyśle stosowne zaświadczenie do Krakowa .... :? W zasadzie mogłoby tak być :)
Zadzwoń - pewnie mają Cię tam gdzieś w aktach.

tomusn - 04-08-2006, 22:32

proponuję założyć temat na wzór "Grosz do grosza" np: Mililitr do mililitra, i zobaczyć co wyjdzie
Hubeeert - 04-08-2006, 22:35

Załóż.
WRCfan ma zapalenie spojówek, od tygodnia ponad słabo widzi, nie może siedzieć przy kompie. Jest po 2 chemii.

Trzymam kciuki.

Chooper - 04-08-2006, 22:41

ja od dwóch dnij jestem dawcą szpiku kostnego.
IMO organizacja samej akcji w POlsce jest gorzej niż fatalne. Wszędzie się trąbi o konieczności podejmowania takich kroków, a ja w Łodzi w szpitalu i. M. Kopernika spedziłem ponad 1,5 godziny, na chodzeniu z budynku do budynku (szpital wielokondygnacyjny i wielobudynkowy), bo nikt nie potrafił konkretnie wskazać, gdzie mam się udać. Z onkologii wysłali mnie do budynku głównego, z tamtą na izbe przyjęć (bo tam wiedzą), tam na mnie oczy :shock: , i z powrotem na onkologię, z tamtąd na immunologię, a z tamtąd jeszcze zaczepiłem o KOBALT i coś jeszcze. w końcu trafiłem (ZERO, "0" dosłownie oznakowania, gdzie się udać.)
Ale Wszystkich Was serdecznie zachęcam do wprowadzenia się do bazy. pobierają tylko krew na początek i ogólne badanie. Kolejne badania, dopiero jak znajdzie się potencjalny biorca.