[97-04]Galant EAxA/W - Soczewki w galancie EA
yam1530 - 22-12-2008, 20:30
roch_27, Dzięki kiedyś czytałem ten post. Czyli muszę sprawdzić jaki mam zbiornik płynu i czy wejdzie mi tam pompka. Jeśli nie to zakup jeszcze zbiorniczka. Ja bym podpiął spryski pod wycieraczki . Jak by komuś sie coś jeszcze przypomniało na temat montażu spryskiwaczy to prosze pisac
marexi - 24-12-2008, 12:09
Troche mi zajelo zabranie sie za te lampy ale udalo sie w koncu:) a wiec pierwsym etapem bylo otworzenie lamp z a4 i wyciagniecie z niej luster do kotrych bedzie przykrecona soczewka i wygladalo to tak
mamy lampe i trzeba srodek wydostac a ze nie chcialo mi sie bawic w rokleajnie i lampa mi bylaniepotrzebna to sie mialo pod reka katowik i ....
i wyciagnalem lustro na soczewke
a bi xenon bedzie wygladac mniej wiecej tak
no tzn lustro z soczewka tak wyglada i trzeba sobie to teraz wyobrazic a lampie od galanta:)
nastepnie wyciagnalem lampy z galancika
i galancik wygladal tak:P
teraz musze odkleic szkla od plastiku ale to dopiero po siwetach bo teraz karp w piekarniku i nie ma miejsca i czasu:) reszta realcji po nastenej sesji
koszty: 8browarow i 2godzinki
[ Dodano: 29-12-2008, 13:39 ]
Jako ze byly swieta i na weekend pracoalem i dzis mam caly dzien wolny zabralem sie za rozklejanie lamp. A wiec po przeczytaniu tematow na rozklejanie lamp zaczalylem piekarnik na 180stopni wsadzilem lampe i 1 problem -maly piekarnik , no ale jakos wsadzilem i wlozylem na 3 minuty, wyciagam proboje rozlaczyc i dupa - ani drgnelo! i 2 problem sie poajwil:) lampy mam z rozbitka kupione kiedys i juz byly rozklejane i widze ze naprakowane pelno bylo kleju do szyb. Wiec wzialem suszarke do wlosow i zaczlem ogrzeac lampe i pierw podwazylem noze i wsadzilem miedzy lampe i szklo i zaczalem srubokretem przesuwac w jedna strone i nozem ciac spoine. niestety nie mialem nozyka do tapet i pewnie zajelo i ulatwiloby mi to sprawe i oto mala fotorealacja:)
moj piekarnik ktory za maly jest:
Tu gdzie jest noz zaczalem pierw suszarka punktowo i wlozylem noz i wlozylem srubokret i przesuwajac suszarke w prawo zaczalem przeciag srubokret i ciag te spoine.
a to efekt koncowy:)
po poludniu zabieram sie za kombinowanie i montowanie soczewek:)
koszty: brak czas: godzina ale to przez kaca;)
Anonymous - 29-12-2008, 19:03
a widziales to
Anonymous - 29-12-2008, 19:23
a widzieliście to ?
najsensowniejszy jest komplet za 431$
po co robić coś co robi fabryka...
Anonymous - 29-12-2008, 19:30
cuuube skąd je wytrzasnąłeś, piękne
Anonymous - 29-12-2008, 19:34
przewijaly sie gdzies juz na forum ale ze zdjeciami w kiepskiej jakosci np TU . ale jak zobaczylem te , przy ciemnym kolorku auta to rowniez mnie powalily na glebe
a dostepne sa w JAPANPARTS.com
Anonymous - 30-12-2008, 13:51
Cuuube a te co podałeś mają homologacje europejską?
Anonymous - 30-12-2008, 14:16
zapewne nie maja (podobnie jak samorobki) ale moze japonce robia tez wersje LHD
Bartek - 30-12-2008, 14:39
Japońce robią symetryczne snopy światła.... równie dobrze RHD jak LHD
cuuube, właśnie zobaczyłem..... - w takim aucie reflektory a'la BMW...... katasrofa....
marexi - 30-12-2008, 15:12
Gdubum wiedzial ze mozna takie cos zamowic to bym tak i zrobil, no ale nie wiedzialem to zaczalem sam kombinowac i powiem szczerze ze jestem sam bardzo ciekaw jakie beda tego efekty:D
Anonymous - 30-12-2008, 23:24
Chłopie kombinuj kombinuj, jestem pod wrażeniem.
Wyjdzie o wiele taniej i może lepiej. Te tragiczne lampki powyżej to kosztują majątek (ponad 5 k zł) a i tak homologacji nie mają
marexi - 31-12-2008, 11:41
Kupilem sobie takie lampi za 40zl dwie listwy i jak juz mam rozklejone lampy i kombinuje, to zastanawiam sie na tym : http://motoallegro.pl/ite...24cm_24led.html
W tuning galanta widzialem za ktos juz takie lampy ma wiec tez sie pokusze zeby je wlozyc, co Wy na to? bedzie sie podobac czy nie:)?
a jak nie to wkladam w zderzak albo doswietle sobie srodeczek;)
Anonymous - 31-12-2008, 14:39
marexi napisał/a: | W tuning galanta widzialem za ktos juz takie lampy ma | jakis holender to wcisnal do gala
wilk88 - 05-01-2009, 14:45
marexi jak idzie ta przeróbka?Jestem cholernie ciekawy co z tego wyjdzie
marexi - 05-01-2009, 23:54
powoli powoli, mialem sie zabrac w sobote nawet wolne w pracy wzialem ale spalem. Pracowalem niestety kiedy indziej i nie mam kiedy sie za to zabrac. Ale musze w koncu sie do roboty wziac bo chce juz jezdzic:):) baczki krecic i w ogole i mam nadzieje ze niedlugo juz to zrobie, najprawdopodobniej w srode sie wezme za dalsza robote i beda pierwsze efekty:)
[ Dodano: 11-01-2009, 12:51 ]
Θ∫No i torche poszlo do przodu:) Powiem tylko ze lampa swieci bi xenon dziala i naprawde ladnie sie prezentuje ale nie mam wszystkich zdjec i nawet poziomowanie jest w kazdym kierunku:) No wiec zrobil to moj kolega bo ja niesetety musialem jechac do pracy, ale dokladne zdjecia co jak pokaze jak bedziemy robic druga lampe:) A wiec zaczelismy od tego zeby mozna bylo wlozyc soczewke trzeba bylo lampe z tylu troche poszerzyc:
[img=http://img187.images...e105rl3.th.jpg]
Nestepnie przymierzalismy soczewke czy wchodzi no i bardzo ladnie jej wyszlo wejsc za pierwszym razem wiec tyl zostawilismy:
Potem przycielismy to lustro od Audi A4 i wlozylismy w miesje lustra od galanta:
Wlozylismy przyciete lustro i soczewke i wygladalo to tak:
Z jeden strony widac dziure i trzeba bedzie tam kawalek plexy wstawic i pomalowac zeby to ladnie wygladalo:) wyjasniam ze soczewka zostala przykrecona do mocowan od lustra audi a 4 a to lustro sie opiera o kawalek plastiku, nie mam teraz zdjec ale nasptenym razem zrobie dokladna foto relacje krok po kroku:) tak wyglada juz zamontowana soczewka z lustem:)
A tak wyglada z ta czarna ramka:) tylko ze nie wyraznie
Teraz zostala tylko druga lampa i szkla skleic do lamp wyregulawac lampki i jezdzic na nowym swatelku:)
Jezeli ktos dokladnie chce wiedziec cos, ma jakies pytania niech pisze postaram sie odpowiedziec na wszystko
jeszcze niedlugo dodam troche zdjec jak to zrobione bo ja niestety nie moglem kazdego etapu dokladnie sfotografowac.
[ Dodano: 12-01-2009, 16:25 ]
wilk88, masz juz gotowe, tzn jedna juz gotowa, do drugiej zrobie pelna fotorelacje:) i juz niedlugo na samopchodzie i w nocy:)
|
|
|