[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - WEJŚCIE AUX - PODŁĄCZANIE MP3 PLAYER
gwardiaczek - 29-09-2021, 14:01
waldinio napisał/a: | dopiero wczoraj zauwazyłem, że w tym małym schowku pod pokrętłami klimy mam dwa wejscia cinch ale problem w tym, ze pojecia nie mam jak się przełączyć na AUX... :/, co prawda nie mam kabla cinch z dwoma kabelkami audio ale podłączyłęm sobie htc touch hd kablem od aparatu fotograficznego (jest jeden kabelek audio) i nic nie słychac w głosnikach zeby leciało z hadeka, domnienam, że powinienem mieć coś takiego jak AUX gdy przełączam się miedzy CD, FM etc etc? tyle ze nie mam czegos takiego :/ czaicie o co kaman? |
Wciśnij i przytrzymaj przycisk CD w radiu i masz AUX
Ludwik5 - 10-03-2022, 16:51 Temat postu: [CY3A 1.8] Dziwny dźwięk przy włączonym AUX Hej, mam problem gdy włączony jest aux słychać "cykanie", jakieś przebicie czy jakkolwiek to nazwać. Dodatkowo gdy dodaje gazu słychać "świst" z głośników. W załączeniu filmik na którym słychać dźwięk aux przy gdy samochód stoi. Czy ktoś spotkał się z takim problemem i wie jak go rozwiązać? Im głośniej ustawione jest radio tym głośniejszy jest ten dźwięk.
https://drive.google.com/file/d/1EdwLDBpmldGKELzHOM6oY4RCERM3MDLu/view?usp=sharing
Mazin89 - 11-03-2022, 17:20
Używasz może transmitera FM?
msokol - 11-03-2022, 21:29
Ludwik5, norma, ciężka do rozwiązania. Wiele osób się z tym borykało i boryka. Ja odpuściłem i wymieniłem całe radio.
Napisz do Tokyo, może Ci coś poradzi.
HUGIO - 12-03-2022, 09:35
Pomaga wymiana kabla aux<->radio na lepszej jakości - ekranowany.
Makowsky - 13-03-2023, 12:29 Temat postu: AUX, też tak macie? Witam!
Jestem w posiadaniu Mitsubishi Lancer Sedan 2009 rocznik.
Generalnie z radia korzystam tylko poprzez AUX (Kabel RCA 2 wtyki do wejść aux w samochodzie, 1 do telefonu) Zastanawiam się jak to jest, że czasami radio działa ciszej a czasami głośniej gdy wkładam kabel do telefonu. Zanim wyjadę w trasę to bywa, że muszę kilka razy włożyć wyciągnąć kabel do/z telefonu, żeby załapało. Gdy nie załapie to radio działa bardzo cicho, nawet przy volume 25/30 mało co słychać nie wyczuwam bassu no generalnie kicha a skala jest chyba do 45 z tego co się orientuje. Jak załapie to przy 25 jest lepszy dźwięk i przede wszystkim głośniej, basik hula aż miło.
Kabel zakupiony nowy nic nie pomogło,
Telefon sprawdzany już każdy w rodzinie i wśród znajomych.
Dodam, że standardowe radio RMF/Maxxx itd. też ma słabą głośność, dlatego ratuje się tym AUX ale nie wiem czy tak to ma być, czy może coś jest nie tak i dałoby się jakoś uniknąć tych manewrów z kablem i telefonem, żeby to brzmiało.
Pozdrawiam
Hishi - 13-03-2023, 21:49
W moim radiu jest ustawienie, które steruje głośnością w zależności od prędkości samochodu. Chodzi tu o wzrost hałasu wraz ze wzrostem prędkości samochodu - wtedy radio samo się podgłasza. I odwrotnie.
Może o to chodzi?
Makowsky - 14-03-2023, 10:31
@Hishi
Nie chodzi o, że radio zmienia głośność podczas jazdy. Poza tym tą opcją się już bawiłem wcześniej jak szukałem pomocy w którymś z tematów już założonych. Niczego nie znalazłem więc postanowiłem sam opisać problem.
Jeszcze raz:
Wsiadam do samochodu odpalam silnik podpinam kabel AUX do telefon i bywa tak, że od razu załapie i mam głośno tak jak lubię a czasami muszę kilka razy wpiąć/wypiąć, bo w przeciwnym wypadku jest dużo ciszej i generalnie ciężko się tak słucha muzyki (Lubię głośno posłuchać)
Mam wrażenie jakby jakimś sposobem raz działała "połowa" głośników a raz wszystkie co wtedy dopiero daje efekt którego oczekuję.
|
|
|