Nasze Miśki - Mitsubishi Colt Mirage Cyborg-R
Kleju - 17-11-2009, 21:33
rs6biturbo napisał/a: | Btw. Kleju, często jesteś w Miliczu ? |
Teraz częściej bo auto tam stoi
Anonymous - 17-11-2009, 21:34
Kleju napisał/a: | rs6biturbo napisał/a: | Btw. Kleju, często jesteś w Miliczu ? |
Teraz częściej bo auto tam stoi |
O zobacz, o rzut beretem do Ciebie mam
PS. Odezwę się na PW, nie chcę zaśmiecać Ci tematu
Kleju - 17-11-2009, 21:38
hehe a gdzie dokładnie?
Bo jak złoże silnik, nie będzie jeszcze śniegu to kupię ubezpieczenie i trochę pokulam się po okolicy
rosomak1983 - 18-11-2009, 01:08
Kleju, ładnie ładnie... aluminium oczywiscie pokryje sie warstwa tlenku glinu ale to własnie zabezpiecza przed dalszym utlenianiem. Moze delikatnie zmatowiec ale nie jestem pewny. W kazdym badz razie nie potrzeba zabezpieczac bo samo sie to zrobi
Wlepki OK gdzie je kupiłes???
Kleju - 18-11-2009, 06:48
rosomak1983 napisał/a: | Wlepki OK gdzie je kupiłes??? |
Znalazłem w necie wzory/jpg, podesłałem kumplowi który ma agencje reklamową i ładnie mi wydrukował.
Jogurt - 18-11-2009, 17:45
rosomak1983 napisał/a: | aluminium oczywiscie pokryje sie warstwa tlenku glinu | kwestia po jakim czasie, w syrenie mam listwy wypolerowane na lustro i 2 lata się świecą bez ruszania.
Kleju, składaj, ubezpieczaj, Śląsko-Małopolski Team się szykuje na wycieczkę
summitsvift - 18-11-2009, 19:57
Gratuluje autka to sa juz dwa
Kleju - 12-12-2009, 20:51
Żeby nie było że projekt umarł To brak czasu nie daję mi spędzać tyle czasu ile bym chciał
Z nowości:
rozrząd wymieniony, pokrywa założona, odpalił za pierwszym strzalem po 3 tygodniach stania
W chwili wolnej rozebrałem sobie tył
Dobrze że ta buda nie będzie potrzebna
Wchodzę w faze zaawansowanego szukania colta z kierownicą po normalnej stronie
I muszę podziałać z halo, dobrze że mam wszystkie części układanki
EDIT
Skończone
Kleju - 25-12-2009, 20:17
Przed świętami miałem trochę czasu, to podziałałem trochę z autem.
Ściągnąłem zaciski hamulcowe z przodu i z tyłu. Z przodu zaciski ok, ściągniecie trwało 10 minut to z tyłu walczyłem ponad godzinę. Chyba nigdy nie ściągane, bo śruby zapieczone masakrycznie. Do tego "ręczny" nie łapał na jedno koło. Sprężyna nie odbijała. Nigdy nie było smarowane... Więc wilgoć, kurz i piasek zrobiły swoje. Ale udało się odratować zacisk
Stabilizator też odkręcony, pójdzie do piaskowania razem z kompletem zacisków.
Ta strona która "nie łapała" widać też po tarczy, tak jak napisałem wcześniej, wystrczyło tylko wyczyścić
Druga strona ok
Zaciski, jakoś na zdjęciu małe się wydają. Ale evo III zatrzymują, więc tutaj też dadzą radę
I zacisk z tyłu:
mkm - 26-12-2009, 14:29
A jak ida poszukiwania nadwozia?
Kleju - 26-12-2009, 18:56
mkm napisał/a: | A jak ida poszukiwania nadwozia? |
Jakoś brak czasu na jeźdzenie i oglądanie
Czekam jak się jakiś colt pojawi na opolszczyźnie Tak do końca stycznia, początek lutego chcę coś już kupić. Żeby było można kwiecień-maj wyjechać. Dlatego teraz zabieram się za jakieś drobnostki żeby później było mniej do zrobienia.
Anonymous - 26-12-2009, 19:18
czyli mowisz ze mozna cie odwiedzac :>? ;p haha
Kleju - 26-12-2009, 23:44
Browar napisał/a: | czyli mowisz ze mozna cie odwiedzac :>? |
hehe nie wiem czy chcecie zobaczyć surowy projekt, czy jak już będzie można legalnie jeździć
rosomak1983 - 27-12-2009, 03:37
Kleju napisał/a: | hehe nie wiem czy chcecie zobaczyć surowy projekt, czy jak już będzie można legalnie jeździć |
wszystko jedno byle bez przypału...
Kleju - 29-12-2009, 16:14
Zaciski już wypiaskowane Trochę było obklejania bo nie chciałem żeby gumki zniszczyć. A znaleźć później takie gumki to łohoho
Teraz pójdą do malowania. A na jaki kolor? To się pokaże jak już będzie
|
|
|