To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Tuleje poliuretanowe - Poliuretany gotowe.

michal7777 - 21-11-2010, 22:41

70zl regeneracja sworznia, tuleje na przod 400, a za tylnie zaplace 300 no i sworznie tez zregeneruje zebym mial spokoj. zrobisz raz i koniec na dlugi czas, tylko dokucza mi guma na amorze tylko nie wiem czy tam jest guma czy lozysko bo mi skrzypi przy skrecaniu, muslalem ze to wina sworznia byla ale dalej skrzypi. nie wiem co z tym zrobic

[ Dodano: 21-11-2010, 22:48 ]
a co do hamulcow to kolega ma znizki w inter carsie i mi zalatwil bo 90zl tarcze na przod i na tyl TRW, mysle ze to dobra poczciwa firma, zostanie mi rozrzad do roboty tylko nie wiem co ile sie zmienia, poprzedni wlasciciel mi powiedzial ze jeszcze 50000km moge zrobic ale wolalbym zmienic tylko chce sie upewnic na ile starczy. no a reszta to taka mala kosmetyka, swiatla w srodku bo ciemno i z gazem cos musze zrobic bo mam zwykla instalacje a nie wiem czy sie porywac na sekwencje czy zostac przy tej co mam

bartekino - 22-11-2010, 00:35

Dużo nie dużo zależy jak na to patrzeć a gdzie oddajesz do regeneracji sworznie ?? No i do tego wszystkiego dochodzi mechanik ciekawe ile on za to wszystko zaśpiewa ??
Powiedz mi jeszcze jak to jest tuleje wymienia się zamiast całych wahaczy czy to nie ma nic wspólnego ?? Do tego dojdą końcówki drążków ze stabilizatorami na naszych pięknych drogach i chyba wsio :wink: mnie jeszcze sprzęgło czeka do wymiany :?

michal7777 - 23-11-2010, 23:42

mechanik nic nie wezmie bo sam robie :biggrin: a tuleje wyprasowujesz stare i wprasowujesz nowe, sworznie regenerujesz i masz whacz nowy, ja mam taki problem bo sie dzisiaj przejechalem ze ciezko mi kierownica chodzi, myslalem ze to wspomaganie a to sworznie tak ciasno siedza :biggrin: , fajnie, nic nie stuka ani puka a z tymi tulejami mialem troche stracha ze bedzie za sztywno ale jest ok :biggrin: tylko guma na amorze mnie denerwuje bo skrzypi :(

[ Dodano: 05-12-2010, 21:41 ]
Voltron, dzieki bardzo, jezdze juz tydzien i jest zarabiscie, nawet na sliskim inaczej sie zachowuje. zostal mi tylko tyl do roboty, czasami tyl mi ucieka na lewo i prawo ale sworznie mam strasznie wybite :( ale sie zrobi :lol: , jeszcze raz dzieki

Voltron - 12-01-2011, 07:37

Nareszcie zrobiłem geometrię i teraz jeździ się super. Zawieszenie jest sztywne, dobrze wybiera dziury i przede wszystkim nie wozi na żadnych dziurach. Wreszcie samochód jedzie jak po sznurku. Mogę teraz w pełni cieszyć się jazdą.

Jedyny minus, który zauważam to jednak lekkie skrzypienie poliuretanów, ale tylko i wyłącznie jak jadę bardzo wolno po nierównym terenie - (kiedy zawieszenie robi duże ruchy góra dół).

Kiedy poruszam się po naszych super równych asfaltowych powierzchniach nic nie słychać.
(Jak kiedyś jeszcze poczuję wenę to rozbiorę zawieszenie od nowa nasmaruję porządnie wszystkie elementy i jestem przekonany, że będzie cisza. Uważam, że warsztat gdzie wciskano mi tuleje w wahacze się nie przyłożył do smarowania wszystkich elementów stykających się z poliuretanem).

Pozdrawiam.

zbir - 12-01-2011, 11:12

ja tez od 2 tygodni jeżdze na poli - na razie w tylnych wahaczach (prosty, wzdłuzny i mimosrodowy, łącznie 6 szt.). Nic nie skrzypi, sztywność w sam raz (brałem czerwone), także jestem zadowolony.

Voltron odwaliłes kawał dobrej roboty z tymi tulejami :thumbright:

ukasz - 18-01-2011, 18:01

Pomocy !:D

Nigdzie niemoge znalezc tuleji do wachacza wzdluznego z tylu ( nazywaja go tez drazkiem reakcyjnym) moze mi ktos powiedziec czy beda jeszcze zamawiane te tuleje poliuretanowe? bo widze ze to jest jedyne wyjscie w moim przypadku a msuze to zrobic bo mi go rzuca na dolkach a juz nie wspomne jak jest slisko.... prosze o pomoc.

zbir - 18-01-2011, 21:04

ale tu nikt nie zbiera zamówień:-) możesz sobie je w każdej chwili sam kupić w Deuterze :lol:

http://www.poliuretan.olkusz.pl/kontakt.html

Voltron - 19-01-2011, 08:44

zbir napisał/a:
ja tez od 2 tygodni jeżdze na poli - na razie w tylnych wahaczach (prosty, wzdłuzny i mimosrodowy, łącznie 6 szt.). Nic nie skrzypi, sztywność w sam raz (brałem czerwone), także jestem zadowolony.

Voltron odwaliłes kawał dobrej roboty z tymi tulejami :thumbright:

zbir napisał/a:
ale tu nikt nie zbiera zamówień:-) możesz sobie je w każdej chwili sam kupić w Deuterze :lol:

http://www.poliuretan.olkusz.pl/kontakt.html

Dokładnie tak jak napisał zbir możesz tam zadzwonić albo napisać maila i zamówić dowolną tuleję. Tylko upewnij się że tuleja będzie pasowała bo w twoim opisie widzę że masz Gala 5 generacji więc nie dam Ci 100% pewności że tuleje będą pasowały.
Tuleje były robione na wzór z generacji 8 a konkretnie z modelu EA2A 98r.
Tu masz link zobacz którą masz wersję Gala ---> http://en.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_Galant

dawidbori - 07-02-2011, 21:31

mam pytanie czy tuleje w combi sa inne wystarczy jak napisze do nich ze potrzebuje komplet na tył
michalina27 - 07-02-2011, 22:07

dawidbori napisał/a:
mam pytanie czy tuleje w combi sa inne wystarczy jak napisze do nich ze potrzebuje komplet na tył

Ja podałam im numer VIN sami doszli. Dostawa w przeciągu tygodnia ze zniżką dla MM.

Krejzi - 08-02-2011, 20:15

no wlasnie a jakie sąceny orientacyjnie ?
nerus - 08-02-2011, 22:17

michal7777 napisał/a:
tuleje na przod 400, a za tylnie zaplace 300

miales kolego na samej górze tej strony

Krejzi - 08-02-2011, 22:49

hah p rzepraszam faktycznie juz kiedys patrzylem ten temat i stwierdzilem ze mnie nie s tac ;)
pitbu77 - 10-02-2011, 12:25

A ja jeszcze dołożę konto Allegro tej firmy:
DEUTER

Jeśli chcecie zamówić poliuretany do wahaczy przednich giętych, musicie liczyć się z przesłaniem wahaczy do Deutera. To jest jedyna tuleja, do której potrzebują mieć wahacz na miejscu. Koszt "cukierka" (tegoż właśnie wspomnianego) to dla MM 55,00 zł/szt. Taką przynajmniej dostałem cenę po wypowiedzeniu zaklęcia "Mitsumaniaki" :)

Sticker - 10-02-2011, 16:43

Ciekawe czy by w Olkuszu zrobili gumy do górnego mocowania amorków ?
W sklepach ten kawałek gumy jest bardzo drogi.