To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

MitsuManiaki.com - mitsumaniaki.com

igi - 07-09-2005, 14:54

W związku z mnożącymi się pytaniami jak się zarejstrować w naszym sklepie na stronie www.mitsumaniaki.com w zakładce sklep umieściłem opis jak to zrobić

Pozdrawiam

Efa! i Misia27 jak idzie tłumaczenie naszej stronki? Czy któraś z Was wzięła się za historię mitsu?? :mrgreen:

misia27 - 07-09-2005, 16:19

Igi wyslij mi linka do historii to sie za to zabiore.wywlilam cale gotowe tlumaczenie razem z dyskiem w kosmos...
Efa! - 07-09-2005, 16:38

ja toże proszę o link - a najlepiej jakiś plik na email
igi - 08-09-2005, 07:27

Efa! napisał/a:
ja toże proszę o link

misia27 napisał/a:
Igi wyslij mi linka do historii

:x :evil: Moje Panie!! A czy cięzko przejrzeć naszą stronę?? Oj nieładnie nieładnie

misia27 napisał/a:
wywlilam cale gotowe tlumaczenie razem z dyskiem w kosmos

Współczuje :(

Link do histori jest następujący http://www.mitsumaniaki.com/index.php?strona=h

Efa! - 08-09-2005, 14:08

ale śmieszne - ja poproszę o dokładne wyznaczenie zadania - co mam tłumaczyć :evil:

Przydałby się też kod źródłowy tego, co mam tłumaczyć

igi - 08-09-2005, 14:15

Efa! napisał/a:
ale śmieszne - ja poproszę o dokładne wyznaczenie zadania - co mam tłumaczyć

Historię marki Mitsubishi od strony 1 do ostatniej :)

Efa! napisał/a:
Przydałby się też kod źródłowy tego, co mam tłumaczyć

Hmmmmmm? tzn.? plik wordowski?? można skopiować ze strony

A misia jak możesz to relacje ze zlotu trzeba przetłumaczyć i może zrobić in english fotoreporaż :) niech i pan oda obejrzy i poczyta sobie

wichura1 - 08-09-2005, 14:31

Nie chcę się wymądrzać, ale w historii Mitsubishi nie jest odnotowane kopnięcie w tyłek DC. :wink:
Efa! - 08-09-2005, 14:50

ufff... to jeśli Misia się zgodzi, wolałabym odwrotnie - przetłumaczę relację, zgoda? Bo i tak założę się, że ona lepiej to zrobi ode mnie...

A, Igi: źródło = kod HTML

igi - 08-09-2005, 15:14

Efa! napisał/a:
A, Igi: źródło = kod HTML

Poważnie :wink: :mrgreen:

Ewuś ale po co?? Nie rozumiem. Do przetłumaczenia jest tekst nie musisz tłumaczyć rozrysowanych tabelek na angielski bo to i tak jest to angielsku. Prześlij mi english version a ja ją przekleje na stronkę

Efa! napisał/a:
ufff... to jeśli Misia się zgodzi, wolałabym odwrotnie - przetłumaczę relację, zgoda? Bo i tak założę się, że ona lepiej to zrobi ode mnie...

Jak będzie wam wygodniej :)

kordiank2 - 09-09-2005, 08:38

wichura1 napisał/a:
Nie chcę się wymądrzać, ale w historii Mitsubishi nie jest odnotowane kopnięcie w tyłek DC. :wink:

faktycznie... ale na samym początku jest zaznaczone z którego roku pochodzi artykuł o historii mitsu :shock: teraz potrzeba kogoś mądrego, żeby kontynuować "mitsu story"

najwygodniejsze kopiowanie tekstów z netu
starajmy się unikać wklejania bezpośrednio do worda - unikniemy zabawy z przeformatowywaniem wielu niepotrzebnych parametrów tekstu - w tym również i śmieci edycyjnych z html - word miewa bardzo często problemy z właściwą interpretacją formatu tekstu wyciągniętego ze strony, a jak jeszcze gdzieś są ramki z jakimś dzikim tłem, to już istny horror. najlepiej, więc, po zaznaczeniu pożądanego tekstu skopiujmy go (ctrl+c) i wklejmy (ctrl+v) do otwartego uprzednio w zwykłym windowsowym notatniku dokumentu tekstowego (.txt). jak już mamy to w notatniku, to dopiero teraz z notatnika skopiujmy tekst do worda - tu edytujemy i zapisujemy najlepiej jako plik *.rtf. kopiowanie i wklejanie tekstu tą metodą, mimo, że wygląda na czasochłonne (bo podwójne), w rzeczywistości daje sporą oszczędność czasu w porównaniu z kopiowaniem bezpośrednio do worda i porawianiem skopiowanego bigosu. że już nie wspomnę o niepotrzebnym szarpaniu i tak skołatanych nerwów.

Firebee - 10-09-2005, 20:19

ok kochani!
Działa już domena www.mitsumaniaki.pl ! Jest to oczywiście tylko przekierowanie do .com i sposob na ewentualne błędy drukarskie jak ten z "Motora"... No i jakby ktos chcial kupic sobie taka domene to tez juz nie moze...:P

Dzieki wielkie dla arkap, za podpowiedzenie niespodzianki (urodzin home.pl i promocji w zakupie domen .pl itp)

Pozdrawiam serdecznie
Firek

arekp - 11-09-2005, 00:26

Etam ... wielkie mi halo. Zeby nie bylo, ze Ci o promocji powiedzialem wczesniej to napisze, ze Firek dowiedzial sie o niej kilkanascie minut po uruchomieniu jej dla klientow (a chyba i tak info z gadu przeczytal pozno w nocy).

Ja zadbalem tylko o to zeby wczesniej nikt nie mogl nam jej zabrac.

Hubeeert - 11-09-2005, 00:43

arekp, ale piwo lubisz :wink: :?:
arekp - 11-09-2005, 11:21

Nie :P Nie pijam nic z %
JCH - 11-09-2005, 15:06

bezalkoholowe :wink: