To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galicjusz V6 i 163 kucyki

Hugo - 05-04-2011, 13:49

Mare napisał/a:
Nie ma rady
Jest. Nauczyć sie jeździć na takim zawieszeniu. Wierz mi, szybko złapiesz, że krawężnik, studzienka kanalizacyjna itd. to Twoi śmiertelni wrogowie :D A auto naprawdę zyskuje na prezencji...
Mare - 05-04-2011, 17:54

Ja to rozumiem, być może ja będę dbał o przedni zderzak, ale za to w śmiertelnym niebezpieczeństwie jest zderzak tylny, bo trzeba będzie JESZCZE WIĘCEJ wystawać na jezdnię.
Już teraz jestem zazwyczaj największym bywalcem parkingów :mrgreen: Śmiesznie to nawet wygląda jak się czasem z góry patrzy....w każdym razie, już jedno anonimowe wgniecenie tylnego rogu mam >.>

Może jak już będę bogaty i misio będzie służył do niedzielnych wypadów do ciepłych krajów, to się szarpnę 8)

Mare - 10-04-2011, 20:57

KOlejna edycje fotek :) Tym razem nie z telefonu hehe ;]

Świeży wosk i wiosenne sprzątanie środeczka.

Ograniczone miejsce więc niewiele perspektyw ;]

Dodatkowo wykonana została regeneracja nowych zacisków, które misio dostanie w czasie niedługim. Regeneracja, znaczy malowanie.... oraz wymiana gumek ;] Dzięki nieocenionej pomocy Fj_mike. W sumie tłoczki okazały się być w bardzo dobrym stanie.

Przed

Oraz po zabiegu

Zamontowane zostaną, razem z nowymi/starymi zwrotnicami ;]

sveno - 10-04-2011, 21:10

Mare napisał/a:
Oraz po zabiegu
:shock:
Mare napisał/a:
Zamontowane zostaną,
jest taka nauka o łączeniu kolorów (nie wiem jak sie nazywa) jej podstawową zasadą jest nie łączenie kolorów "gryzących się" a takimi w pierwszej kolejności jest ostra czerwień i żółć. Zdajesz sobie sprawę, że będzie to wyglądało komicznie? Zrobisz choinkę z auta, wiem to z autopsji bo mój brat kiedyś przy czerwonym Pugu 406 pomalował zaciski i bębny na zielono, zdjął je szybko jak tylko zobaczył "efekt", felgi masz piękne, ale kolor tych zacisków wszystko popsuje. Rozumiem że szukałeś "czegoś nowego" jak Tomi ale to naprawdę nie jest dobry pomysł. Zostań przy czerwonych zaciskach, lub ew. srebrne
fj_mike - 10-04-2011, 21:55

Mare, póki nie widziałem twojego Galorka na żywo, sądziłem, że taki czerwony nie pasuje do rekina. Oj myliłem się :mrgreen:

sveno, czerwone będą mało widoczne ;)
Mnie się wydaje, że nie będzie źle z żółtymi.

Psikus - 10-04-2011, 22:38

Galant w pełnej krasie... dobrze się prezentuje, felga pasuje,czerwony kolor również - podstawa w czerwieni to zadbany lakier, w Twój na taki wygląda. Myślę że przydały by sie progi w kolor. Zaciski czym malowane?
fj_mike - 10-04-2011, 22:57

Psikus napisał/a:
Zaciski czym malowane?

Odpowiem za Piotra. Dwuskładnikowy Motip.
Pokrycie nie jest idealne ale wygląda solidnie. Ciekawy jestem trwałości tej powłoki. Sprawdzimy za jakiś czas.

Hugo - 10-04-2011, 22:58

sveno napisał/a:
ostra czerwień i żółć
Jak dla mnie doskonałe połączenie, miałem tak kiedyś w czerwonym Colcie CA0, wyglądało świetnie. Chociaż srebrne zaciski też fajnie by wygladały. Co do czerwonego EA powiem to raz jeszcze, jest boski... Zamień się kolorami lakierów Mare :mrgreen:
sveno - 10-04-2011, 23:30

Hugo napisał/a:
Jak dla mnie doskonałe połączenie
jak dla mnie choinka bożonarodzeniowa i to w kiepskim stylu

a może być tak:

lub tak:

IMO czerwone zaciski wcale nie znikną przy czerwonym nadwoziu, wiem, że Ferrari 599 dużo brakuje do EAxA 8) ale pogląd jak to będzie wyglądało już masz. Zresztą zamontuj to ocenimy

robertdg - 11-04-2011, 07:57

Z tego co pokazuje sveno to najlepiej pasują czarne :P
bieniak - 11-04-2011, 08:49

według mnei wygląda bardzo fajnie:)
Mare - 11-04-2011, 13:01

Jak mi się nie będzie podobało to kupie sobie czerwony lakier i machnę na nowo. Żaden problem ;)

A póki co, żółty może wyglądać całkiem ciekawie ;]

Hugo żal tylko, że nigdy nie było w tym kolorze wersji SE... bo chętnie zafundowałbym sobie taki zestawik.. a tak, to nie wiem.. ale chyba by niezbyt wyglądało. Jak myślicie?

mkm - 12-04-2011, 00:26

Mare, nie wiem czy to zderzak SE, ale wygląda bardzo dobrze w czerwieni.
http://mapa.autocentrum.p.../1999768050.jpg

Hugo - 12-04-2011, 07:55

mkm napisał/a:
http://mapa.autocentrum.p.../1999768050.jpg
Jasny gwint jakie cudo! Już wiem na jaki kolor będę lakierował swojego w przypadku zmiany koloru.
sveno - 12-04-2011, 14:23

mkm napisał/a:
nie wiem czy to zderzak SE
zderzak przedni SE ale progi i tył to juz seria GLS :( , nie zmienia to faktu, że:
mkm napisał/a:
wygląda bardzo dobrze w czerwieni.
:) i do tego ta felga.