To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Jakie wycieraczki?

Student - 22-10-2007, 07:41

Tylko 600 chyba udeżają o listwę w górnym lewym rogu podczas pracy.
Anonymous - 23-10-2007, 09:26

oj tak, ale tylko podczas jazdy :lol:
Anonymous - 23-10-2007, 15:30

Cóż zdjołem ramie z wieloklinu. Niestety zabieg się nie udał i wycieraczki podczas pracy na szybkich obrotach (3 bieg), dalej uderzają w słupek. Problemem nie jest niestety źle dobrana długość wycieraczki ani źle zmontowane ramię tylko sam wieloklin. Jest on poprostu przesunięty w lewą stronę patrząc od kierowcy :cry: Powiesz szczerze zmartwiło mnie to ... Ale nie zasypałem gruszek w popiele i uwaga ... zagiołem wycieraczkę :lol: !
Efekt zapytacie się :o ?! Odpowiem działa, tzn nie obija się podczas pracy na trzecim biegu podczas jazdy do prędkośći 100 - 110 km/h 8)

Anonymous - 23-10-2007, 16:01

też musiałem podginać, poza tym pochylenie każdej wycieraczki da sie
regulować przecież osobno, klucz w łape i tyle

Anonymous - 27-10-2007, 21:32

Właśnie napisałem że cały trzonek wieloklinu na którym jest ramie wycieraczki mam odchylone na zewnątrz. I dlatego mam problem z ustawieniem wycierusów :x Podginanie lub doginanie ramion lub samych wycierusów tylko pomaga, więc jest to metoda typowo chałupnicza według mnie i nie pasująca to Mitsubishi a raczej do "maluszków" :lol:

PS. Obecnie daje radę :wink:

Robson86 - 27-10-2007, 22:34

A reklamowane i ogolnie dobrze oceniane przez uzytkownikow "silencio extreme" czy jakos tak :D :?: :?: Pasuje do Cari i czy w ogole zdaje to to egzamin :?: :P
pozdroo

Anonymous - 02-11-2007, 13:15

Poradźcie co zrobić z wycieraczkami.
A mianowicie źle mi zbierają ( wszystko - deszcz, śnieg, błoto) na środku szyby akurat na wysokości wzroku :(
Coś podgiąć, inny rodzaj?
Dodam, że próbowałem juz kilku firm tanich za kilka złoty i droższych Boscha ten sam efekt.

saphire - 02-11-2007, 15:45

To może masz polerowana szybę i w tym miejscu gdzie ci nie zbierają jest nazbyt spolerowana i ma zagłębienie?
jedras - 06-11-2007, 18:53

Witam

Mam problem z wycieraczkami a dokladnie tylko z prawą pasażera. Chodzi dokladnie o to ze potwornie piszcza. Bujam sie z tym problemem juz ze cztery miesiace. Kupile juz chyba 5 producentow i problem nie ustepuje. Od poczatku zalozenia piszczy. Zastanawiam sie czy to nie wina docisku ramienia. Moze ktos to rozbieral i bawil sie dociskiem i moze wyjasnic czy to moze byc sprezyna dociskowa a moze tez "czpien" do ktorego jest przykrecone ramie. Jak sie lapie za ramie przy tym czpieniu wyczuwalny jest wiekszy luz niz na mocowaniu po stronie kierowcy. Jak sie do tego dobrac co sprawdzic bo moze sa tam jakies sruby czy cóś i trza cos dokrecic zeby mialo mniejszy luzy....................ratujcie bo juz szlak mnie trafia. Stare wycieraczki ktore zmienilem mialy chyba 3 lata i w miare zbieraly ale cos mnie podkusilo zeby je zmienic i teraz mam jazdy z piszczeniem...............

saphire - 07-11-2007, 07:18

Może gumki trąc o szyby piszczą - to efekt nawoskowania szyb - więc najlepiej jedź na BP albo na inna stację gdzie jest myjnia i kup sobie od nich ściereczki do usuwania wosku z szyb - wyczyść nimi po umyciu szyby z zewnątrz i gumki wycieraczek także wyczyść. Może pomoże.
jedras - 08-11-2007, 14:41

nawoskowanie nie wchodzi chyba w gre(wycieraczka kierowcy nie piszczy i nie ma luzu na laczeniu ramienia ze sworzniem). Bylem w ASO i oni maja wersje ze jezeli sa luzy to tylko wymieniaja caly zestaw napedu wycieraczek(norma)..................nie pytalem o cene...........
Matejko - 08-11-2007, 15:10

sprawdzcie czy wycieraczki przylegaja do szyby pod katem 90 stopni
jedras - 13-11-2007, 23:54

lewa nie przylega bo ma luzy na tym sworzniu i w zaleznosci jak sie ustawi to raz piszczy raz nie................mechanizm napedu kosztuje od 250-300 zlotych. Idzie pora wodna i nie ma bata musze to wymienic
turek61 - 14-11-2007, 07:45

jedras napisał/a:
Od poczatku zalozenia piszczy.

podejrzewam ze nie piszczą Ci gumy tylko sam napęd.
U mnie tez podejrzewałem gumy a okazało sie, że to gdzieś mechanizm napędu na podszybiu pod tym plastikiem(dźwięk przenosiło sugerujac gumki).Nie chciałem go demontować .Zdjąłem więc ramie i polałem(nie psikałem bo miałem uszkodzoną dysze więc zrobiłem dziurę w poj.) trochę od góry na trzpień WD40 i .... CISZA :mrgreen:

jedras - 22-11-2007, 00:42

mechanizm wymieniony i nastala bloga ciszaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa