To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - [Carisma] Przyciski sterowania szybami

Bismarck - 12-07-2013, 18:17

Jarastrn napisał/a:
Miał ktos podobny problem ?

jezeli grzebales Ty lub ktos inny i recznie zmienil ustawienie szyby w drzwiach bo np: naklejal folie ,czyscil cos lub inne sprawy i zdemontowal ja to ustawil inaczej niz zapamietal to sterownik przy ustawianiu

kolega pisze o zabrudzeniu raz sie spotkalem z czyms takim lecz wina byla peknieta linka
szyba nie wie gdzie jest i daltego sie nie domyka lub otwiera po całkowitym zamknieciu

Zrob tak:odłacz aku poczekaj 30 sek i ponownie podłacz nastepnie przelacz na zaplon i wcisnij guzikl od szyby i czekaj az zjedzie do konca lecz nie puszczaj guzika niech czasówka wyłaczy to jakies 3/4 sek to samo jak bedziesz zamykal zrob ta czynnosc 2 razy i bedzie OK
oczywisce wszystkie szyby bo jedna ustawisz a pozsotale sterowane elektrycznie nie i znowu bedzie problem

Jarastrn - 13-07-2013, 14:01

Dzięki. Zrobię tak: poczekam na zamówiony przycisk z podświetleniem, zamontuję i przeczyszczę styki w panelu. Jak to nie pomoże to zdejmę boczek, popatrze czy tam wszystko gra i zrobię to ustawienie pozycji szyby.
Sądzę, że ktoś kiedyś coś grzebał tam - ja nic nie robiłem w tym miejscu jeszcze.

baxy - 25-09-2013, 22:55

witam
czy ma ktoś namiary na ASo gdzie maja tanie przełączniki do cari 1999 przed liftem ?
w Kaliszu za panel na 2 szyby zaśpiewali UWAGA: 990 NETTO.
mam jeszcze pytanie czy np od galanta przyciski pasuja? na aleedrogo są duzo tańsze niż do carismy.
np taki:
ewentualnie od jakich innych modeli pasowaly by same przyciski?

kamir - 25-09-2013, 23:07

Zapytaj w ASO o elementy FIELD067 i FIELD066. To są same przyciski i kosztują około 30-35 zł
baxy - 26-09-2013, 08:11

w Kaliszu mnie zbyli. Stwierdzili ze nie ma takich numerow katalogowych , oferowali caly panel. CZy ktos z szanownych forumowiczow ma konkretny numer tel do serwisu gdzie wysylaja poczta?
kamir - 26-09-2013, 09:30

Spróbuj TUTAJ
MmzTattoo - 26-09-2013, 20:23

Link

Jeśli może być używany to on za komplet elektryki do szyb mechanizmy razem z boczkami zaproponował 150zł za cztery sztuki.

baxy - 01-10-2013, 16:56

kwitam
kupilem w ASo Kielce Folwark za 28 i 31 zl
pozdrawiam

Batmanikus - 31-10-2013, 21:52

Rozebrałem przed chwilą panel i okazało się, że dwa przyciski od przednich szyb mają połamane mocowania - wszystko się rusza na boki, wypada, szyby albo w ogóle nie działają albo opadają ale podnosić już trzeba trzymając przycisk.
Czy jak kupię nowe przyciski to wszystkie dolegliwości miną? Tzn to są same przyciski bez niczego więcej czy kompletny przycisk ze sprężynką i tym plastikiem w który wkłada się sprężynkę?

Masakra - rozkładałem to przed chwilą - prawie bez światła na dworze - i tak, że nic nie pogubiłem. Została mi tylko jedna śrubka - nie wiem, gdzie ją wkręcić :mrgreen: Może przy następnym podejściu znajdzie się dla niej miejsce :lol:

kamir - 31-10-2013, 21:57

Batmanikus, W zestawie masz przycisk, sprężynkę oraz ten podłużny plastik.
Tak, jak na zdjęciu poniżej:

Batmanikus - 31-10-2013, 22:01

To dlaczego przyciski same odskakują z gniazd? Coś jeszcze mam połamane?
Bo nie wiem czy warto wydawać pieniądze na przyciski czy szukać panelu... :evil:

kamir - 31-10-2013, 22:03

Zapewne plastikowe "bolce", które powinny trzymać przycisk w odpowiednim miejscu (wchodzą w otwór w przycisku) po prostu Ci się wytarły. Można to spróbować naprawić np. poxipol'em.
Batmanikus - 31-10-2013, 22:46

Czyli co? Kupować przyciski i kombinować? 29 pln bez i 33 z podświetlaniem...
kamir - 01-11-2013, 11:00

U mnie nowe przyciski działają już około 2 lata. Moim zdaniem nie ma sensu kombinować z wierceniem panela, wkładaniem jakiegoś gwoździa (gdzieś o takiej metodzie czytałem) skoro nowe, oryginalne przyciski są w przystępnej cenie.
Batmanikus - 01-11-2013, 13:02

Jak tylko wpisałem ceny tych przycisków to zniknęły ze sklepu :evil: Przypadek? :roll:
Przekopałem już cały internet i nigdzie po nazwie nie mogę ich znaleźć :evil:

edyta:
Dobra, zamówione - jak dodałem do koszyka to znikneły ze stanu - mimo, że koszyk był pusty bo zamknąłem przeglądarkę. Ale to rozgryzłem. Zamówiłem. Ciekawe czy nie będą w poniedziałek dzwonić, że nie mają... :wink: