Zloty i Spoty - ZLOT 2012 - Gadu gadu
sveno - 08-02-2012, 18:42
moim zdaniem padła organizacja. Cała kolumna powinna ustawić się na tej głównej drodze, na poboczu, a nie wyjeżdżać z ośrodka, miśki w komplecie powinny ruszyć razem, a nie 5 wyjechało i pognało do miasta, nikt nie wiedział jak to ma wyglądać, bo cześć twierdziła, że przed miastem sie zbierzemy, a część że już od ośrodka jedziemy 40km/h wszyscy razem. Trzeba ustalić jedną wersję i jej się trzymać.
JCH - 08-02-2012, 18:52
mjsystem napisał/a: | Podobał Ci się filmik (schemat kolumny) motocyklowy? | To jest nie do zrealizowania w taki sposób
mjsystem - 08-02-2012, 19:25
JCH napisał/a: | To jest nie do zrealizowania w taki sposób |
Jacku, dlaczego?
JCH - 08-02-2012, 19:33
mjsystem napisał/a: | JCH napisał/a: | To jest nie do zrealizowania w taki sposób |
Jacku, dlaczego? | Wiesz.... co innego nieduża grupa motocykli, gdzie w razie, gdy ktoś zostaje na światłach, skrzyżowaniu ktoś drugi może na niego poczekać i razem później podgonić.
Taka kolumna samochodów jak nasza to ja to widzę tylko w ten sposób, że każde skrzyżowanie (nawet takie z pierwszeństwem przejazdu powinno być) będzie obstawione przez gościa w kamizelce i z dobrą komunikacją. Inaczej.... czarno widzę
mjsystem - 08-02-2012, 19:44
JCH napisał/a: | Taka kolumna samochodów jak nasza to ja to widzę tylko w ten sposób, że każde skrzyżowanie (nawet takie z pierwszeństwem przejazdu powinno być) będzie obstawione przez gościa w kamizelce i z dobrą komunikacją. Inaczej.... czarno widzę |
No tak, Policja w takich miejscach będzie niezbędna. Ale chyba jest taka opcja w standardzie kolumny? Bo jedno z drugim da szansę na udany przejazd. Takie moje IMHO.
Tomek - 08-02-2012, 19:47
JCH napisał/a: | Wiesz.... co innego nieduża grupa motocykli, gdzie w razie, gdy ktoś zostaje na światłach, skrzyżowaniu ktoś drugi może na niego poczekać i razem później podgonić.
Taka kolumna samochodów jak nasza to ja to widzę tylko w ten sposób, że każde skrzyżowanie (nawet takie z pierwszeństwem przejazdu powinno być) będzie obstawione przez gościa w kamizelce i z dobrą komunikacją. Inaczej.... czarno widzę |
i masz 100% racji
to jest właśnie przejazd zabezpieczoną kolumną
to co pokazane na tych filmikach ma sens właśnie w przypadku motocykli, gdzie większa grupka ludzi jedzie sobie gdzieś razem i nie chce się zgubić
nie ma to nic wspólnego z przejazdem kolumną pojazdów
mjsystem - 08-02-2012, 20:47
tomek84 napisał/a: | to co pokazane na tych filmikach ma sens właśnie w przypadku motocykli, gdzie większa grupka ludzi jedzie sobie gdzieś razem i nie chce się zgubić
nie ma to nic wspólnego z przejazdem kolumną pojazdów |
Pewnie masz jakies w tym doswiadczenie?
wojtas - 08-02-2012, 20:55
Ja w tym roku z miejsca się nie ruszam gdy wróciliśmy nie było gdzie zaparkować.
cabaniarz - 08-02-2012, 21:13
po prostu potrzebna jest odprawa przedkolumnowa Omówienie trasy i ścisłe trzymanie się planu przejazdu Może w tym roku się uda
mjsystem - 08-02-2012, 21:21
cabaniarz napisał/a: | Omówienie trasy i ścisłe trzymanie się planu przejazdu Może w tym roku się uda |
Nikt nie zna raczej trasy przejazdu i ulic Bełchatowa, zgubić sie jest bardzo łatwo. Nie ma co liczyć na policję sterującą ruchem na kazdym skrzyzowaniu, jesli sami sobie nie pomożemy, to nikt już nic nie zrobi...
Wojciech Bogacz - 08-02-2012, 23:05
wojtas021180 napisał/a: | Ja w tym roku z miejsca się nie ruszam gdy wróciliśmy nie było gdzie zaparkować. |
Nie wiem czemu jakoś mnie też korci zostać, ale z drugiej strony jakoś jednak chcę w tej kolumnie jechać - wszystko jednak zależy od tego, czy będę miał inne zajęcie w tym czasie czy nie...
Juiceman - 08-02-2012, 23:07
Spokojnie zobaczycie jak to wygląda na zlocie w Niemczech i to samo zastosujemy u Siebie
Anonymous - 09-02-2012, 01:36
W tym roku już doświadczenie mamy.
Padła kolumna bo:
-Nadkomisarz jechał na starcie 40km/h a ja 20-30 za nim
-Kierując przez CB, było więcej mądrzejszych niż ja i Pamar, co nie było naszą winą.
-Znaleźli się tacy co pojechali do Apteki, na stację i pociągnęli za sobą od 30 do 60 aut.
-niezabezpieczone skrzyżowanie ze światłami, które podzieliło wszystko.
Teraz mam nadzieję że nie tylko ja pojadę z przodu i w sytuacji niezabezpieczonego skrzyżowania po prostu stanę i zablokuję i reszta Organizatorów zrobi to samo, a dowolny zlotowicz jadący za nami chyba za radiowozem pojedzie....
[Edit]
W tym roku, osobiście przejadę całą trasę i sprawdzę jak są zabezpieczone skrzyżowania.
mjsystem - 09-02-2012, 10:07
Forest napisał/a: | -niezabezpieczone skrzyżowanie ze światłami, które podzieliło wszystko. |
oooooo, to tam sie wszyscy pogubili
To nie Wasza wina Forest. Tak na prawdę złożyło się wiele składników, które po prostu podzieliły grupę. Z naszych wypowiedzi, a coraz więcej już napisaliśmy sami dowiadujemy się skąd taki galimatias.
Juiceman napisał/a: | Spokojnie zobaczycie jak to wygląda na zlocie w Niemczech i to samo zastosujemy u Siebie |
Otóż to! Damy radę!
pamar - 09-02-2012, 10:55
Dobra zostawmy to już
Na tegorocznym zlocie trasa zostanie skrócona i zmodyfikowana na tyle, że nie powinna sprawiać kłopotów
Mam tylko jedno pytanie - Czy przejazd planować w sobotę godz 12:00, czy może w innym terminie lub o innej godzinie?
Co sądzicie?
|
|
|