To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - ACTA !!!

Dj Lexus - 28-01-2012, 01:03

Cytat: Pracownica ambasady USA w Warszawie dzwoniła do polskiego Sejmu i wypytywała się o dyscyplinę partyjną podczas głosowania nad dezyderatem do premiera ws. ACTA. - To skandaliczne, nie podlegamy administracji prezydenta Obamy - komentują zażenowani politycy.

http://wiadomosci.gazeta....i_sejmowej.html

gulgulq - 28-01-2012, 06:18

Cytat:
Jeśli w art. 27. ustęp 4 ACTA pojawiają się zagrożenie dotyczące osób prywatnych, internautów, "to my na pewno tego nie wprowadzimy do polskiego prawa i będą te przepisy, które istnieją do tej pory." powiedział w piątek Michał Boni, minister administracji i cyfryzacji.

http://biznes.onet.pl/bon...28,1,news-detal

pan Minister chyba nie wie jakie zagrożenie jest w tym artykule :shock: :shock:
na pewno to strony rządowe padły z powodu nadmiernej ciekawości internautów :twisted: :twisted: :twisted:

Krzyzak - 28-01-2012, 20:59

gulgulq napisał/a:
na pewno to strony rządowe padły z powodu nadmiernej ciekawości internautów
no bo to w pewnym sensie prawda :) - ataki ddos na tym polegają
kto wie, czy nie były one sterowane właśnie przez ten rząd - a potem medialnie można powiedzieć, że "w związki z atakami MUSIMY zaostrzyć prawo w tym zakresie" itp.

wojzi - 29-01-2012, 23:12

skoro już misiek poruszył kwestię NWO to taka mała ciekawostka.

Teoretycznie za tym stoi Illuminati. Tyle że ich istnienia nikt nie potwierdził. Więc w sumie i może teoria spiskowa.

Ale taka mała ciekawostka. Wpiszcie sobie w przeglądarkę od końca nazwę tej organizacji i potem com. www.itanimulli.com . Ja się pytam what ... nie skończę bo bym dostał red bara.

Hubeeert - 30-01-2012, 09:20

wojzi zwykły forward adresu :roll:
gulgulq - 30-01-2012, 10:23

Cytat:
YouTube i Google szykują krytyczne zmiany!

duże zmiany regulaminów na sporej części portali ... dziwny zbieg okoliczności
http://wolnemedia.net/swi...ytyczne-zmiany/

Misiek :) - 30-01-2012, 10:34

nie mam gmaila, a na yt się nie loguję. Nie mają o mnie prawie nic, chyba, że IP mi to co z niego zdobędą.
Ja się przerzucę na inne przeglądarki.
[wulgaryzm] the System. (foch the system może być)

i9i - 30-01-2012, 10:56

jaca71 napisał/a:
Napisz sto razy na kartce papieru: "Nie będę podawał przykładu piekarza, który rozdawał chleb biednym, bo to oszust była, a nie dobry człowiek."

Ale mi wstyd, za karę pieszo pójdę na wawel i co przystanek zapełnię zeszyt 60k tym zdaniem.
Tylko czemu "wolne" media nie rozdmuchały tego oszustwa tak jak rozdmuchały rozdawanie chlebka :mrgreen:

A wracając do ACTA, to tak jak pisałem wcześniej władza będzie miała podkładki do legalnych zatrzymań i przesłuchań w świetle obowiązujących przepisów. Co do ekstradycji to mam obawy, że jednak jak Jankesi tupną to zaczną nas upychać w tutce (jak jej nie sprzedadzą) i wysyłać za ocean. Śmiejemy się z angoli ale oni przynajmniej mają "cohones" by powiedzieć NIE i postawić na swoim.
Co do gugla i YT to mam wrażenie, iż ta korporacja też maczała paluchy w porozumieniu ACTA by uwolnic swoje serwery od śmieci i móc operować danymi o użytkownikach by przynosiło im to zyski.

Misiek :) - 30-01-2012, 11:40

A ja bym się śmiał jak by w usa sądzili a potem do ojczyzny do więźnia odsyłali
i9i, w tej chwili bazy danych oraz dostarczenie reklamy dopasowanej do każdej osoby (jak np płatne reklamy gdy wyszukujesz w googlach)to duża kasa

gulgulq - 30-01-2012, 11:44

Pozostaje nam jedno wyjście w tej sytuacji

kupić 100ha ziemi, przeprowadzić się - zrobić referendum, ogłosić odłączenie,
ustanowić niezależną republikę mitsumaniakową, zrezygnować z obywatelstwa polskiego
zrobić własne jedynie słuszne godło z 3 diamentów, konstytucje, prezesa...
proste prawo, podatki, walutę ... itp

wiem, wiem.... wracam do pracy :evil:

Misiek :) - 30-01-2012, 11:47

gulgulq napisał/a:

ustanowić niezależną republikę mitsumaniakową, zrezygnować z obywatelstwa polskiego

wiem, wiem.... wracam do pracy :evil:

Najlepiej zrobić to tam, gdzie są złoża gazu łupkowego i ropy. Walutę ustanowić droższą niż euro. Wtedy było by tanie paliwo, tanie samochody i bogate państwo.

Dj Lexus - 30-01-2012, 12:09

gulgulq napisał/a:
Cytat:
YouTube i Google szykują krytyczne zmiany!

duże zmiany regulaminów na sporej części portali ... dziwny zbieg okoliczności
http://wolnemedia.net/swi...ytyczne-zmiany/

Twitter też planuje zmiany w regulaminie: http://nt.interia.pl/inte...cenzure,1752733

Zdaję się, będzie (cenzura) ograniczenie wolności słowa w internecie. :doubt:

swinks_UK - 30-01-2012, 14:19

Facebook już przed Świętami podpisał porozumienie z FBI o ujawnianiu wszelkich danych osobowych i nie tylko swoich userów.
Wszystko co nie tak z "copyrights" to przestępstwo federalnie w USA dla niezorientowanych :wink:

krzychu - 30-01-2012, 14:40

i9i napisał/a:

Tylko czemu "wolne" media nie rozdmuchały tego oszustwa tak jak rozdmuchały rozdawanie chlebka :mrgreen:

To akurat proste... Dokopywanie państwu się lepiej sprzedaje... Zresztą tutaj także :badgrin:

[ Dodano: 30-01-2012, 14:41 ]
Misiek :) napisał/a:
Walutę ustanowić droższą niż euro.
\

Spoko z palca się wpisze jak w grze komputerowej :rolleyes:

[ Dodano: 30-01-2012, 14:41 ]
i9i napisał/a:

A wracając do ACTA, to tak jak pisałem wcześniej władza będzie miała podkładki do legalnych zatrzymań i przesłuchań w świetle obowiązujących przepisów

Żeby to było w "świetle obowiązujących przepisów" to pierwsze trzeba te przepisy zmienić. Samo ACTA wiele nie zmienia.

wojzi - 30-01-2012, 16:08

gulgulq napisał/a:

Ja mogę napisać konstytucję :P