To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Moja nowa (już stara) Żona.

deejay - 04-04-2013, 13:56

Popraw troszkę górne mocowanie przy masce , bo troszkę nie estetycznie teraz wyglada i bardzo pręży :wink:
WreX - 04-04-2013, 14:00

deejay napisał/a:
Popraw troszkę górne mocowanie przy masce , bo troszkę nie estetycznie teraz wyglada i bardzo pręży :wink:

Które mocowanie i jak ;> ?

deejay - 04-04-2013, 15:27

Pokombinuj coś z górnym mocowanie (kulka) podegnij tak aby maska spasowala sie idealnie z błotnikiem :wink:

tutaj mała ściąga http://forum.mitsumaniaki...=asc&start=1185

WreX - 04-04-2013, 16:15

deejay napisał/a:
Pokombinuj coś z górnym mocowanie (kulka) podegnij tak aby maska spasowala sie idealnie z błotnikiem :wink:

tutaj mała ściąga http://forum.mitsumaniaki...=asc&start=1185

Dzięki, jutro się jeszcze pobawię, dzisiaj tylko poluzowałem śruby i jedna osoba dociskała mocowanie sworznia do maski i dokręcałem ale efekty mierne ;]

WreX - 07-04-2013, 17:14

Dzisiaj, postanowiłem sobie ze względu na ładną pogodę, że poświęce troszkę czasu Żonce, ale tym razem jej wnętrzem, zacząłem od mycia szyb, niestety na szybie przedniej mam sporo odprysków po kamieniach tak jak na masce ;/

Przynajmniej szyby domyłem w końcu bez smug od środka... próbowałem prawie wszystkiego, najlepsze dla mnie okazały się papierowe ręczniki i ciepła woda z płynem do naczyń...

Niemniej, myjąc szyby rozglądając się po wnętrzu a dokładniej badając je... natknąłem się na takie cuś:

Po szybkim riszerczu, jest to zestaw głośnomówiący (w sumie nie wiem dlaczego potrzebował aż oddzielnego modułu) podłączony do tego radia:

Niestety mocowanie na telefon nie pasuje do nowszych bez przeróbki czy wymiany mocowania i jakoś nigdy mi się nie przydało.
Mam też moduł GPS z anteną, właśnie to wszystko demontuję.

Może komuś potrzeby ;> ?

Znalazłem pod fotelem pasażera 2 wyjścia.. niepodłączone z 3, podejrzewam, że jedno to ogrzewanie foteli a drugie to może elektryczne sterowanie ale nie wiem, jak ktoś wie może napisać.

Dostrzegłem również, że 2 wtyczki (u mnie puste, bo nie mam podgrzewania i TCL) są wyprowadzone, i się zastanawiam czemu w samochodzie w którym tego nie ma, jest wszystko wyprowadzone, jakby czekało żeby włożyć tam przycisk i tyle ;p

Może to zboczenie japońskich inżynierów. W każdym bądź razie wracam do Autka.

Hugo - 07-04-2013, 21:47

WreX napisał/a:
Mam też moduł GPS z anteną,
Poka foty.
WreX - 07-04-2013, 22:28

uhuhu toś w czas powiedział, jak wszystko zdemontowałem, ale spoko zrobię dla Ciebie jutro, generalnie ten "moduł" to w radiu jest tylko nie wiem czemu antena od GPSa... o ile to antena od GPSu własnie była przyklejona na szybie z prawej.. hmm może to było od telefonu i od GPS razem ? było podpięte przez ten AUDIO 2000
Hugo - 08-04-2013, 08:52

WreX napisał/a:
to antena od GPSu własnie była przyklejona na szybie z prawej..
Poka, poka.
WreX - 08-04-2013, 12:27

Zrobiłem zdjęcia, wszystkiego co wybebeszyłem z tego "zestawu" oprócz modułu wyżej.

To jest adapter na simensa bodajże:

Jakieś dziwne kable:

I antena... ale to jest wewnętrzna jej część, bo to było przyklejone od wewnątrz i od zwenątrz, niestety zewnętrzna część była w gorszym stanie i jej nie znalazłem.

O dziwo do radia są płytki z mapami i rzekomo tam na tym wyświetlaczu pokazuje drogę ;]

Hugo - 08-04-2013, 13:46

Dzięki za foty, to ja mam inną Navi.
WreX - 08-04-2013, 16:06

Hugo napisał/a:
Dzięki za foty, to ja mam inną Navi.

Masz takie cuś przypadkiem?

Bo to jednak jest chyba antena od GPSu, przypomniało mi się chwilę temu, najwyrazniej mam 2 anteny ;p

"poprawiłem" te mocowanie tych sprężyn... wiele nie zwojowałem a już cudowałem chyba ze wszystkim, nawet zdjąłem po 1 stronie siłownik i tą blachę i tak samo odstawała...

Tak to "finalnie wygląda, podgięte...

I macha:

Generalnie jest przesunięta nie wiem czemu w lewo jakieś 3 mm... Różnice widać na tej szparze, między lewą a prawą stroną... ale nic się nie obciera także nie jest tragicznie:

Hugo - 08-04-2013, 17:47

WreX napisał/a:
Masz takie cuś przypadkiem?
Mam dokładnie takie samo coś, ale przyklejone na daszku zegarka:

WreX napisał/a:
Bo to jednak jest chyba antena od GPSu
Bo ja wiem... Masz hak holowniczy? Ja mam i to może być jakaś kontrolka od haka prędzej, bo moja antena na szybie wygląda tak i to jest chyba antena od GPS-u u mnie:

WreX napisał/a:
"poprawiłem" te mocowanie tych sprężyn... wiele nie zwojowałem a już cudowałem chyba ze wszystkim
Zeszlifuj mocowanie w miejscu zaznaczonym na czerwono, aby przesunąć je w kierunku maski do wewnątrz. Może narożniki maski będą mniej odstawać:

WreX napisał/a:
I macha:
Bardzo starannie przyklejona naklejka na szybie :mrgreen: Brawo :wink:
WreX - 08-04-2013, 18:39

Hugo napisał/a:
Zeszlifuj mocowanie w miejscu zaznaczonym na czerwono, aby przesunąć je w kierunku maski do wewnątrz. Może narożniki maski będą mniej odstawać:

Są zeszlifowane i wygięte nawet już od jakiegoś czasu ;)

Cytat:
Bo ja wiem... Masz hak holowniczy? Ja mam i to może być jakaś kontrolka od haka prędzej, bo moja antena na szybie wygląda tak i to jest chyba antena od GPS-u u mnie

nie mam haka, i wg mnie to była antenka od wspomagania zasięgu telefonu ale nie wiem.

Hugo napisał/a:

WreX napisał/a:
I macha:
Bardzo starannie przyklejona naklejka na szybie Brawo

Nie jesteś pierwszy kto się ze mnie śmieje i tej nieszczęsnej naklejki :D

To raczej symbol mojej irytacji systemem pierwszej rejestracji auta w Polsce oraz opłatami.... :twisted:

I tak w ogóle to jakie radio masz u siebie ?

Hugo - 08-04-2013, 22:09

WreX napisał/a:
nie mam haka, i wg mnie to była antenka od wspomagania zasięgu telefonu ale nie wiem
Też chciałbym wiedzieć.
WreX napisał/a:
I tak w ogóle to jakie radio masz u siebie ?
Na razie żadnego, delektuję się dźwiękiem V6 :wink: Docelowo wpadnie radio ze Sporta, jest to moje ukochane Alpine CDE-9872RM.
WreX - 08-04-2013, 22:23

Hugo napisał/a:
delektuję się dźwiękiem V6

Ja tam ściszam jak wiem, że się będę rozpędzać <3

Pięknie gulgocze jak się leniwie z 2 przyspiesza z niskich obrotów ;p

Hugo napisał/a:
Alpine CDE-9872RM

Ehhh co ja bym dał, żeby to moje radio czytało pamięć flash i flack'i ;/
Nie dzierżę tego nowego świecącego designu jak psu jajca radioodtwarzaczy samochodowych -.-

Więc czemu ukochane ;p ?