Nasze Miśki - Avan(s)ce Elegancji Juiceman'a czyli 2.5V6 z 2003
Tomek - 01-03-2013, 11:54
Juiceman napisał/a: | tomek84 napisał/a: | Hugo napisał/a: | Juiceman napisał/a: | polecam wymianę czujnika temp. | Którego? |
chyba chodziło o termostat
przy czym nie sugerowałbym się tym co Juice pisze, bo auto autu nie równe
a temp wewnątrz zależy od większej liczby czynników |
Dokładnie o termostat Tomku auto autu nie równe zgoda, w przypadku galantów miałem porównanie i to się sprawdza. |
zgoda Juiceman,
chodzi tylko o to, że wiele osób na forum ma tendencje do wierzenia w to co ludzie napiszą
Ty piszesz coś w stylu: "jak wam ogrzewanie źle chodzi, to wymieńcie termostat", i teraz rzesza tych, którzy mają problem z ogrzewaniem idzie do sklepu kupuje i wymienia termostat, a problem był gdzie indziej i znowu płacz
u Deejaya był padnięty termostat, to wymiana pomogła
ale za problemy z ogrzewaniem odpowiada wiele rzeczy, np. spadnie Ci rurka przy panelu klimatronica, i będzie temperatura świrować
u mnie w CA pomogło przedmuchanie nagrzewnicy
etc.
wiele osób jak mantrę traktuje to co wyczyta na różnych forach, a to jest niebezpieczne
Owczar - 01-03-2013, 12:31
tomek84 napisał/a: | wiele osób jak mantrę traktuje to co wyczyta na różnych forach, a to jest niebezpieczne |
Zgadzam się z tym... ale jak się zwraca uwagę na złote rady to potem się wychodzi na takiego co się czepia wszystkich o wszystko
Tomek - 01-03-2013, 13:05
Owczar napisał/a: |
Zgadzam się z tym... ale jak się zwraca uwagę na złote rady to potem się wychodzi na takiego co się czepia wszystkich o wszystko |
ja nie zwracam uwagi na złote rady, ale i tak się czepiam i będę się czepiał
Juiceman - 01-03-2013, 17:17
tomek84 napisał/a: | Owczar napisał/a: |
Zgadzam się z tym... ale jak się zwraca uwagę na złote rady to potem się wychodzi na takiego co się czepia wszystkich o wszystko |
ja nie zwracam uwagi na złote rady, ale i tak się czepiam i będę się czepiał |
I prawidłowo, w każdej dyskusji może pojawić coś co się komuś później przyda. Odnośnie starego miśka myślę że termostat mógłby pomóc. Mam porównanie jak to wyglądało w moim ex miśku, a jak wygląda to w obecnym nowszym. Wiem co było wymieniane co było czyszczone i czy rurka była zakładana jeśli spadła. Cały czas odnoszę swoje sugestie/przemyślenia etc. do przedliftowego galanta którym jeździłem i do obecnego. Jako że temat starego gala nie zostanie usunięty każdy ma do niego wgląd i może wyczytać co było wymieniane i co nowy element poprawił.
A co do informacji tech. to od tego jest odpowiedni dział, gdzie forumowicze powinni się zapytać ew. znaleźć odpowiedź w założonych tematach. A wyniesione informacje z innych działów chociażby jak ten, powinny być konfrontowane w działach tech. danego modelu a nie kupowane/wymieniane na "pałę". Tyle w sprawie tego OT. Moje spostrzeżenia dalej będą tu zapisywane.
I dalej będę Was prosił o rady, Wasze zdanie sorry xD
KaWu - 01-03-2013, 23:53
Przemek gratuluje nowego nabytku. Nie bylo mnie dosc dlugo na forum a tu takie zmiany
Juiceman - 02-03-2013, 09:48
Hehe Dzięki Krzysiek
małe gifty powoli zmierzają do Elegancji
yaro1976 - 02-03-2013, 10:43
No to ja będąc taką owcą, która podąża za sugestiami innych zdecydowałem się na wymianę termostatu, powiedz mi tylko Dżusie czy do wymiany wymagany jest jakiś jeszcze uszczelniacz, silikon temp., czy cos w tym stylu, czy tylko wystarczy ta uszczelka, która jest w komplecie z termostatem?
swinks_UK - 02-03-2013, 11:26
Uszczelka w termostacie styknie.
Juiceman - 02-03-2013, 21:07
Mała aktualizacja z uwagi że zrobiło się ciepło to i można było w garażu posiedzieć i trochę kuracji pielęgnacyjnych Elegancji zafundować Także oprócz mycia, odświeżania skór i plastików będzie trzeba odnowić kierownice Nardi bo gdzieniegdzie ma oznaki zużycia no i polerkę obowiązkowo albo nawet trzy xD Ale to już jak na zew. nie będzie śniegu ani soli na drogach. A poniżej w miarę parę aktualnych fotek Elegancji:
yaro1976 - 03-03-2013, 14:55
będzie Avance`ował?
Juiceman - 03-03-2013, 16:03
Kiedyś na pewno
Juiceman - 03-03-2013, 16:27
Co myślicie o takiej '17 do gala :
lub to :
WreX - 03-03-2013, 16:31
Mnie się tam podobają, oryginalne od Avance, ale te też się świetnie prezentują, załóż i pokaż jak wygląda ;p
A one mają taki kolor czy światło takie ciepłe było ?
Juiceman - 03-03-2013, 16:35
Srebrne się zdaje ale kolor to nie problem
major - 03-03-2013, 17:58
nr 2
|
|
|