Off Topic - Polecane filmy!
Chooper - 31-12-2005, 15:02
wczoraj wpadł mi w łapki "Hitch" z W. Smithem w roli tytułowej. Polecam, jak ktos lubi sie pośmiać, całkiem przyjemna komedia, bardzo poprawił mi humorek
a to chyba najfajniejszy kawałek z soundtrack'a : Heavy D & The Boyz - Now That We Found Love
Matejko - 31-12-2005, 15:06
a ja w prezencie dostalem wszystkie filmy z agentem 007, poki co obejrzalem jeden pozostalo jeszcze 19, nie musze pisac ze te filmy trzeba lubiec, pamietam jak bylem w kinie z jedna kolezanka to sceny akcji laski w kinie sie smieja a wszyscy kolesie siedza i ogladaja z wywalonymi uszami i z zapartym tchem
piwkotom - 04-01-2006, 00:08
Polecam, jak ktos lubi takie filmy: The Island, w wolnym tlumaczeniu "Wyspa" , czyli znowu czlowiek czlowiekowi zgotowal taki los. Troche duzo tych "szczesliwych zbiegow okolicznosci" ale.... Scarlett Johansson w very obcislych ciuszkach + Ewan McGregor no i Steve Buscemi (niestety tylko rola drugoplanowa a szkoda )
Chooper - 04-01-2006, 19:24
Cidade de Deus (Miasto Boga)
Bardzo poruszający film, i całe szczęście nie spartaczony amerykańską komercją....
DLA WIELBICIELI GATUNKU
Anonymous - 04-01-2006, 21:39
ja ostatnio ogladalem filmy ktore moge odradzic
= Wierny Ogrodnik (thriller) - beeeeeeeeeznadzieja (porusza wazne kwestie, ale to nie dokument wiec chyba taki duzy Offtopic)
= Serce nie sluga - STRAAAAAAASZNIE nudny - nie lubie komedii romantycznych, ale Magda je uwielbia - ta ocenila zle wiec i ja ja zle oceniam (ps. i tak bym to zle ocenil)
=Zony ze stepford - moga byc
Anonymous - 04-01-2006, 22:01
adams12 napisał/a: | = Wierny Ogrodnik (thriller) - beeeeeeeeeznadzieja (porusza wazne kwestie, ale to nie dokument wiec chyba taki duzy Offtopic) |
Wybacz adams12, ale chyba nie obejrzałeś filmu uważnie. Wątek o koncernach farmaceutycznych był IMHO nie najważniejszym w tym filmie. Dla mnie najbardziej istotny był temat relacji żony i męża w specyficznych afrykańskich warunkach. Jak to ktoś ładnie gdzieś napisał świat mikro małżeństwa bohaterów wobec świata makro - malowniczej Kenii z jej kontrastami. Kwestie zaufania, efektów niedomówień, granic w poświęceniu się sprawie, konfliktu interesów współmałżonków, wreszcie jaki bunt może wywołać śmierć bliskiej osoby... Dla mnie to jeden z ważniejszych filmów minionego roku.
Rzadko się tak zdarza, by film zrobił na mnie większe wrażenie niż książka. Ja polecam bardzo.
Anonymous - 04-01-2006, 22:08
ja bym polecil ten film gdyby nie fakt ze czuje sie nim oszukany
bo chcialem isc na thriller - w zapowiedziach bylo o morderstwie i nieustalonym sprawcy itd.
nie mowie ze film byl zly - bo jesli chodzi o jego przeslanie to bylo sluszne -
ale to nie byl nawet w 1proc. thriller
jak ktos chce dramat to oczywiscie - pod tym wzgledem byl bdb
Anonymous - 04-01-2006, 22:09
OK. Z tym się zgodzę. Powinno być dramat raczej
Rafal_Szczecin - 16-01-2006, 18:53
The Hooligans - polecam w sumie film niby o niczym ale mnie wciagnol
ps. czemu temat : kacik pijak(ow)a (u)padl - nikt nic nie pisze ...
arekp - 16-01-2006, 19:08
Mam do Was propozycje. Poniewaz prowadze serwis kinowy dla miasta Szczecina i serwis cieszy sie spora popularnoscia postanowilem zrobic tez cos ogolnopolskiego.
Powstal pomysl utworzenia 'Strefy kina'. Głowne założenie pomysłu to zgromadzenie kinomanów z całej Polski. Poniewaz Mitsumaniaki to cała Polska chciałbym zaprosić Was do udziału w projekcie. Udział nic nie kosztuje Zarobic na tym nie można. Mozna za to dobrze spędzać czas.
Wasz udział miałby polegać na czynnym udziale na forum. Jeśli ktos ma ochotę to zapraszam do rejestracji na kinostrefa.pl. W momencie gdy na forum widać będzie zainteresowanie projektem powstanie również strona.
Anonymous - 22-01-2006, 12:15
ja wczoraj bylem na "tylko mnie kochaj" polecam wszystkim ten film
Kofi - 22-01-2006, 15:40
a ja robilem juz 3 podejsca do Constantina. Kompletnie mi sie nie podoba, ale zostalo mi jeszcze 20 min to obejrze
Za to polecam Stealt (niewidzialny). Moze nie jest jakis super, ale mozna obejrzec.
Karwoś - 22-01-2006, 21:17
a ogladał ktoś underworld evolution ?? jak sie podobał ??
roch_27 - 22-01-2006, 22:13
Rafal_Szczecin napisał/a: | The Hooligans - polecam w sumie film niby o niczym ale mnie wciagnol |
właśnie przed chwilą oglądałem- film nawet dobry, daje troche do myslenia o agresji
piwkotom - 24-01-2006, 19:21
Karwoś napisał/a: | a ogladał ktoś underworld evolution ?? jak sie podobał ?? |
jesli podobala Ci sie jedynka to Evo tez Cie nie zawiedzie ale...
usatysfakcjonowany nie jestem..... niby ok..... ale czegos jednak brakuje.....
Chociaz Kate Beckinsale powoduje, ze potrafie wybaczyc wiele.... nawet bardzo wiele
|
|
|