To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Polecane filmy!

Chooper - 31-12-2005, 15:02

wczoraj wpadł mi w łapki "Hitch" z W. Smithem w roli tytułowej. Polecam, jak ktos lubi sie pośmiać, całkiem przyjemna komedia, bardzo poprawił mi humorek :)

a to chyba najfajniejszy kawałek z soundtrack'a : Heavy D & The Boyz - Now That We Found Love

Matejko - 31-12-2005, 15:06

a ja w prezencie dostalem wszystkie filmy z agentem 007, poki co obejrzalem jeden pozostalo jeszcze 19, nie musze pisac ze te filmy trzeba lubiec, pamietam jak bylem w kinie z jedna kolezanka to sceny akcji laski w kinie sie smieja a wszyscy kolesie siedza i ogladaja z wywalonymi uszami i z zapartym tchem :D
piwkotom - 04-01-2006, 00:08

Polecam, jak ktos lubi takie filmy: The Island, w wolnym tlumaczeniu "Wyspa" ;) , czyli znowu czlowiek czlowiekowi zgotowal taki los. Troche duzo tych "szczesliwych zbiegow okolicznosci" ale.... Scarlett Johansson w very obcislych ciuszkach :mrgreen: + Ewan McGregor no i Steve Buscemi (niestety tylko rola drugoplanowa a szkoda :( )
Chooper - 04-01-2006, 19:24

Cidade de Deus (Miasto Boga)

Bardzo poruszający film, i całe szczęście nie spartaczony amerykańską komercją....
DLA WIELBICIELI GATUNKU

Anonymous - 04-01-2006, 21:39

ja ostatnio ogladalem filmy ktore moge odradzic
= Wierny Ogrodnik (thriller) - beeeeeeeeeznadzieja (porusza wazne kwestie, ale to nie dokument wiec chyba taki duzy Offtopic)
= Serce nie sluga - STRAAAAAAASZNIE nudny - nie lubie komedii romantycznych, ale Magda je uwielbia - ta ocenila zle wiec i ja ja zle oceniam (ps. i tak bym to zle ocenil)

=Zony ze stepford - moga byc :)

Anonymous - 04-01-2006, 22:01

adams12 napisał/a:
= Wierny Ogrodnik (thriller) - beeeeeeeeeznadzieja (porusza wazne kwestie, ale to nie dokument wiec chyba taki duzy Offtopic)

Wybacz adams12, ale chyba nie obejrzałeś filmu uważnie. Wątek o koncernach farmaceutycznych był IMHO nie najważniejszym w tym filmie. Dla mnie najbardziej istotny był temat relacji żony i męża w specyficznych afrykańskich warunkach. Jak to ktoś ładnie gdzieś napisał świat mikro małżeństwa bohaterów wobec świata makro - malowniczej Kenii z jej kontrastami. Kwestie zaufania, efektów niedomówień, granic w poświęceniu się sprawie, konfliktu interesów współmałżonków, wreszcie jaki bunt może wywołać śmierć bliskiej osoby... Dla mnie to jeden z ważniejszych filmów minionego roku.

Rzadko się tak zdarza, by film zrobił na mnie większe wrażenie niż książka. Ja polecam bardzo.

Anonymous - 04-01-2006, 22:08

ja bym polecil ten film gdyby nie fakt ze czuje sie nim oszukany
bo chcialem isc na thriller - w zapowiedziach bylo o morderstwie i nieustalonym sprawcy itd.
nie mowie ze film byl zly - bo jesli chodzi o jego przeslanie to bylo sluszne -
ale to nie byl nawet w 1proc. thriller :|

jak ktos chce dramat to oczywiscie - pod tym wzgledem byl bdb

Anonymous - 04-01-2006, 22:09

OK. Z tym się zgodzę. Powinno być dramat raczej :-)
Rafal_Szczecin - 16-01-2006, 18:53

The Hooligans - polecam w sumie film niby o niczym ale mnie wciagnol :)

ps. czemu temat : kacik pijak(ow)a (u)padl - nikt nic nie pisze ... :(

arekp - 16-01-2006, 19:08

Mam do Was propozycje. Poniewaz prowadze serwis kinowy dla miasta Szczecina i serwis cieszy sie spora popularnoscia postanowilem zrobic tez cos ogolnopolskiego.

Powstal pomysl utworzenia 'Strefy kina'. Głowne założenie pomysłu to zgromadzenie kinomanów z całej Polski. Poniewaz Mitsumaniaki to cała Polska chciałbym zaprosić Was do udziału w projekcie. Udział nic nie kosztuje ;) Zarobic na tym nie można. Mozna za to dobrze spędzać czas.

Wasz udział miałby polegać na czynnym udziale na forum. Jeśli ktos ma ochotę to zapraszam do rejestracji na kinostrefa.pl. W momencie gdy na forum widać będzie zainteresowanie projektem powstanie również strona.

Anonymous - 22-01-2006, 12:15

ja wczoraj bylem na "tylko mnie kochaj" polecam wszystkim ten film
Kofi - 22-01-2006, 15:40

a ja robilem juz 3 podejsca do Constantina. Kompletnie mi sie nie podoba, ale zostalo mi jeszcze 20 min to obejrze :)

Za to polecam Stealt (niewidzialny). Moze nie jest jakis super, ale mozna obejrzec.

Karwoś - 22-01-2006, 21:17

a ogladał ktoś underworld evolution ?? jak sie podobał ??
roch_27 - 22-01-2006, 22:13

Rafal_Szczecin napisał/a:
The Hooligans - polecam w sumie film niby o niczym ale mnie wciagnol

właśnie przed chwilą oglądałem- film nawet dobry, daje troche do myslenia o agresji :wink:

piwkotom - 24-01-2006, 19:21

Karwoś napisał/a:
a ogladał ktoś underworld evolution ?? jak sie podobał ??

jesli podobala Ci sie jedynka to Evo :mrgreen: tez Cie nie zawiedzie ;) ale...
usatysfakcjonowany nie jestem..... niby ok..... ale czegos jednak brakuje.....
Chociaz Kate Beckinsale powoduje, ze potrafie wybaczyc wiele.... nawet bardzo wiele :D