Nasze Miśki - Cherry Elegance xD :)
Bartekkita - 06-11-2013, 20:45
Lechfan, dzięki różnym zdaniom jest tyle marek na świecie nie róbmy już koledze OT w temacie.
promatti, mam pytanie gdzie robiłeś zbieżność w swoim Galu i ile Cię to wyniosło? No i gratuluję ogarnięcia komputera przynajmniej po części chętnie bym podpytał o niego w realu
promatti - 06-11-2013, 21:31
Bartekkita napisał/a: | promatti, mam pytanie gdzie robiłeś zbieżność w swoim Galu i ile Cię to wyniosło? No i gratuluję ogarnięcia komputera przynajmniej po części chętnie bym podpytał o niego w realu |
Tutaj dokonałem zbieżności, http://www.ivo.com.pl/ zapłaciłem 75 zł.
Co do UKP specjalistą nie jestem ale wiedze jaką wyniosłem z forum i od Bartka z warsztatu dała mi możliwość podłączenia wszystkiego poprawnie. Więc jak chcesz to pisz na PW pomogę napewno kwestia umówienia się.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na 19.11 jestem umówiony z Bartkiem na wymianę tego na co czas pozwoli filterki paseczki itp itd.
Bartekkita - 11-11-2013, 20:35
promatti, dzięki za link jak Bartek tam już zamknie sprawę wymieniania to podjadę
Jeśli chodzi o UKP to u mnie to narazie powiee przyszłości. Niestety na razie nie mam na to ani czasu ani środków. Poza tym nie wiem gdzie to wszystko rozplanować. W miejscu zegarka wydaje się być idealne, ale jest jedno ale mam tam pociągnięte wszystko pod navi wraz z b.eleganckim stojaczkiem na navi. Jest tylko jeden problem nie dość, że system był montowany w 2000r. więc architektura oprogramowania jest dość archaiczna to jeszcze padł mi wciągacz płyty w napędzie. I teraz nie wiem czy go reanimować, czy sprzedać pozostałości i za podobne pieniądze próbować kupić przenośne nowożytne navi, które jednak nie będzie miało pilota, a jak sam zauważyłeś ciężko jest obsługiwać coś na wysokości zegarka. I jak już bym się zdecydował na nowe navi to chciałbym "tyłem" podciągnąć tam jakiś prąd, żeby żadne kable nie zwisały mi po desce rozdzielczej Mimo wszystko jak wybierasz się na ten mini spot 17 to chętnie obgadam temat w realu
promatti - 11-11-2013, 23:45
zawsze do usług z tym mini spotem może być krucho u mnie bo wypadły mi 50 urodziny mojej mamy i będe w TM 16.11 i nie wiem czy się wyrobie na 14:00 do Wrocławia :/ ale jak coś pisz na PW ja od środy ide na tydzien urlopu możemy się spotkać jakbyś chciał
Bartekkita - 12-11-2013, 22:33
jakbyś się nie wyrobił na 14 to się będziemy umawiać nie ma co zapeszać ewentualnie widziałem, że 19 jesteś u Bartka a ja do niego mam 1,5 km tylko na pewno będzie ciemno już ciemno
promatti - 13-11-2013, 18:52
okie doki, no dokładnie 19 tego jest u Bartka.
Na podmiankę czego się da i na co czas pozwoli
[Edit 2013-11-14]
Dziś wymieniłem żaróweczki na:
świecą bardzo ładnie na bialutko a ja gupi chciałem HIDy montować
Bartekkita - 15-11-2013, 20:19
jak znam Bartka to ze wszystkim się upora w godzinkę
Tomii - 16-11-2013, 09:41
promatti napisał/a: |
Dziś wymieniłem żaróweczki na:
świecą bardzo ładnie na bialutko a ja gupi chciałem HIDy montować |
potwierdzam, żarówki są super
promatti - 20-11-2013, 10:55
No po wczorajszym wieczorze we Wrocławskim spa dla Miśków we Wrocławiu jestem jeszcze bardziej szczęśliwym posiadaczem Galanta, da się da się!
Dziękuję Bardzo Bartkowi za wszystko.

Co się okazało, filtr powietrze i paliwa nie wymienione "poniewóż" ten pierwszy mam sportowy od K&N i muszę tylko zaopatrzyć się w odpowiednie środki czyszczące, a z kolei ten drugi był tylko zakurzony i nic mu nie dolegało. xD
Olej Mobil 1 Formula ESP 5W30 zalany do silniczka.
Filtr kabinowy wymieniony,
Paski wymienione.
Bartek przeczyścił jeszcze EGR bo mi wywołuje kontrolkę 'check engine' i przepustnice na kolektorze ? tak to chyba się nazywało hehe <shame>
widzę że na allegro są EGR'ki kwestia dobrania najlepszego.
co teraz?
w tym roku to już chyba niestety wszystko co dla Miśka zrobię, ale następne w kolejności są:
- konserwacja,
- reperaturki,
- szlifierka lub cały pojedzie do lakiernika (jak zostanę prezesem )
- tarcze i łożyska.
- felgi "Avancowe" bo jakoś nie mogę znaleźć równie fajnych 17'
- tapicerka, nie skóra jest piękna ale nie wysiedziałbym na niej wiec będzie coś wymodzone.
myślałem jeszcze coś o lepszych światłach ale tak jak czytam o tych HID'ach i Xenon'ach to się boję wiec poczciwe tungsramy zostaną a tak to paseczkami LED'owymi sobie oświecę co tam się da
no i jeszcze w zależności od tego co znajdę w waszych tematach to może mi przyjdzie do głowy hehe
WreX - 20-11-2013, 11:26
promatti, powiadasz, że chcesz felgi od Avance....
Ja też chce ale się ich pozbyć, kwestia tego czy chcesz je przed prostowaniem czy po prostowaniu ;p
promatti - 14-12-2013, 04:20
WreX napisał/a: | promatti, powiadasz, że chcesz felgi od Avance....
Ja też chce ale się ich pozbyć, kwestia tego czy chcesz je przed prostowaniem czy po prostowaniu ;p |
chce chce wiadomo jako customer chciałbym w jak najlepszm stanie hehe
ale ostatnio spotkałem te na necie Felgi i sie zauroczyłem ale ta cena
kupiłem inny zawór EGR i niestety problem z kontrolką check engine jest nadal, teraz sprawdzimy przewody, skontaktowalem się już z Hugo i jak będzie mógł przytrzyma mi je do stycznia teraz gwiazdka inne priorytety sa
zastanawiałem się jeszcze czy ktoś z Was w Elegancie w miejsce przeciwmgielnych zamontował może lepsze światłeka jakies ?
a tak po za tym Misialdo śmiga jak szalony tylko zalewam
Hugo - 14-12-2013, 20:06
promatti napisał/a: | ale ostatnio spotkałem te na necie Felgi i sie zauroczyłem | To trochę Cię jeszcze podpuszczę Kupiłem na takich mojego Avance, tylko, że od wewnątrz byly w czarnym macie, a na zewnątrz ramiona były polerowane:
Jedna taka 17-tka do Gala 4x114,3 kosztowała w promocji 900 zł Oddałem komplet w idealnym stanie z oponami za cenę jednej felgi, bo mi się nie podobały, a poza tym zainteresowanie nimi było niewielkie.
promatti - 15-12-2013, 05:13
Dzięki Hugo w przyszłym roku bedę jadł tylko zupki chińskie
900zł za 4 matko boska
Hugo - 15-12-2013, 10:59
promatti napisał/a: | 900zł za 4 | Trochę więcej, bo 1200 zł, ale z oponami
wicek - 15-12-2013, 11:26
Hugo napisał/a: | Trochę więcej, bo 1200 zł, ale z oponami |
Kiedy sprzedawałeś dal byś mi 2 dni dłużej i bym za 1400 kupił, tyle ile chciałeś taki bylem na nie napalony
|
|
|