To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Cherry Elegance xD :)

Bartekkita - 06-11-2013, 20:45

Lechfan, dzięki różnym zdaniom jest tyle marek na świecie :lol: nie róbmy już koledze OT w temacie.

promatti, mam pytanie gdzie robiłeś zbieżność w swoim Galu i ile Cię to wyniosło? No i gratuluję ogarnięcia komputera przynajmniej po części chętnie bym podpytał o niego w realu :)

promatti - 06-11-2013, 21:31

Bartekkita napisał/a:
promatti, mam pytanie gdzie robiłeś zbieżność w swoim Galu i ile Cię to wyniosło? No i gratuluję ogarnięcia komputera przynajmniej po części chętnie bym podpytał o niego w realu :)

Tutaj dokonałem zbieżności, http://www.ivo.com.pl/ zapłaciłem 75 zł.

Co do UKP specjalistą nie jestem :P ale wiedze jaką wyniosłem z forum i od Bartka z warsztatu dała mi możliwość podłączenia wszystkiego poprawnie. :) Więc jak chcesz to pisz na PW pomogę napewno ;) kwestia umówienia się.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Na 19.11 jestem umówiony z Bartkiem na wymianę tego na co czas pozwoli :P filterki paseczki itp itd.

Bartekkita - 11-11-2013, 20:35

promatti, dzięki za link jak Bartek tam już zamknie sprawę wymieniania to podjadę :D

Jeśli chodzi o UKP to u mnie to narazie powiee przyszłości. Niestety na razie nie mam na to ani czasu ani środków. Poza tym nie wiem gdzie to wszystko rozplanować. W miejscu zegarka wydaje się być idealne, ale jest jedno ale mam tam pociągnięte wszystko pod navi wraz z b.eleganckim stojaczkiem na navi. Jest tylko jeden problem nie dość, że system był montowany w 2000r. więc architektura oprogramowania jest dość archaiczna to jeszcze padł mi wciągacz płyty w napędzie. I teraz nie wiem czy go reanimować, czy sprzedać pozostałości i za podobne pieniądze próbować kupić przenośne nowożytne navi, które jednak nie będzie miało pilota, a jak sam zauważyłeś ciężko jest obsługiwać coś na wysokości zegarka. I jak już bym się zdecydował na nowe navi to chciałbym "tyłem" podciągnąć tam jakiś prąd, żeby żadne kable nie zwisały mi po desce rozdzielczej :P Mimo wszystko jak wybierasz się na ten mini spot 17 to chętnie obgadam temat w realu :)

promatti - 11-11-2013, 23:45

zawsze do usług ;) z tym mini spotem może być krucho u mnie :P bo wypadły mi 50 urodziny mojej mamy i będe w TM 16.11 i nie wiem czy się wyrobie na 14:00 do Wrocławia :/ ale jak coś pisz na PW ja od środy ide na tydzien urlopu możemy się spotkać jakbyś chciał :)
Bartekkita - 12-11-2013, 22:33

jakbyś się nie wyrobił na 14 to się będziemy umawiać nie ma co zapeszać :P ewentualnie widziałem, że 19 jesteś u Bartka a ja do niego mam 1,5 km :) tylko na pewno będzie ciemno już ciemno :(
promatti - 13-11-2013, 18:52

okie doki, no dokładnie 19 tego jest u Bartka.

Na podmiankę czego się da i na co czas pozwoli :)

[Edit 2013-11-14]

Dziś wymieniłem żaróweczki na:

świecą bardzo ładnie na bialutko :) a ja gupi chciałem HIDy montować :P

Bartekkita - 15-11-2013, 20:19

jak znam Bartka to ze wszystkim się upora w godzinkę :p
Tomii - 16-11-2013, 09:41

promatti napisał/a:

Dziś wymieniłem żaróweczki na:
świecą bardzo ładnie na bialutko :) a ja gupi chciałem HIDy montować :P

potwierdzam, żarówki są super :)

promatti - 20-11-2013, 10:55

No po wczorajszym wieczorze we Wrocławskim spa dla Miśków we Wrocławiu jestem jeszcze bardziej szczęśliwym posiadaczem Galanta, da się da się!

Dziękuję Bardzo Bartkowi za wszystko.

Co się okazało, filtr powietrze i paliwa nie wymienione :P "poniewóż" ten pierwszy mam sportowy od K&N i muszę tylko zaopatrzyć się w odpowiednie środki czyszczące, a z kolei ten drugi był tylko zakurzony i nic mu nie dolegało. xD

Olej Mobil 1 Formula ESP 5W30 zalany do silniczka.
Filtr kabinowy wymieniony,
Paski wymienione.

Bartek przeczyścił jeszcze EGR bo mi wywołuje kontrolkę 'check engine' i przepustnice na kolektorze ? :P tak to chyba się nazywało hehe <shame>

widzę że na allegro są EGR'ki kwestia dobrania najlepszego.

co teraz?
w tym roku to już chyba niestety wszystko co dla Miśka zrobię, ale następne w kolejności są:
- konserwacja,
- reperaturki,
- szlifierka lub cały pojedzie do lakiernika (jak zostanę prezesem :P )
- tarcze i łożyska.
- felgi "Avancowe" bo jakoś nie mogę znaleźć równie fajnych 17'
- tapicerka, nie skóra jest piękna ale nie wysiedziałbym na niej wiec będzie coś wymodzone.

myślałem jeszcze coś o lepszych światłach ale tak jak czytam o tych HID'ach i Xenon'ach to się boję wiec poczciwe tungsramy zostaną :) a tak to paseczkami LED'owymi sobie oświecę co tam się da :)

no i jeszcze w zależności od tego co znajdę w waszych tematach to może mi przyjdzie do głowy :P hehe

WreX - 20-11-2013, 11:26

promatti, powiadasz, że chcesz felgi od Avance....

Ja też chce ale się ich pozbyć, kwestia tego czy chcesz je przed prostowaniem czy po prostowaniu ;p

promatti - 14-12-2013, 04:20

WreX napisał/a:
promatti, powiadasz, że chcesz felgi od Avance....

Ja też chce ale się ich pozbyć, kwestia tego czy chcesz je przed prostowaniem czy po prostowaniu ;p

chce chce wiadomo jako customer chciałbym w jak najlepszm stanie :P hehe
ale ostatnio spotkałem te na necie Felgi i sie zauroczyłem :oops: ale ta cena :P

kupiłem inny zawór EGR i niestety problem z kontrolką check engine jest nadal, teraz sprawdzimy przewody, skontaktowalem się już z Hugo i jak będzie mógł przytrzyma mi je do stycznia teraz gwiazdka inne priorytety sa :)

zastanawiałem się jeszcze czy ktoś z Was w Elegancie w miejsce przeciwmgielnych zamontował może lepsze światłeka jakies ?

a tak po za tym Misialdo śmiga jak szalony :) tylko zalewam :)

Hugo - 14-12-2013, 20:06

promatti napisał/a:
ale ostatnio spotkałem te na necie Felgi i sie zauroczyłem
To trochę Cię jeszcze podpuszczę :mrgreen: Kupiłem na takich mojego Avance, tylko, że od wewnątrz byly w czarnym macie, a na zewnątrz ramiona były polerowane:

Jedna taka 17-tka do Gala 4x114,3 kosztowała w promocji 900 zł :shock: Oddałem komplet w idealnym stanie z oponami za cenę jednej felgi, bo mi się nie podobały, a poza tym zainteresowanie nimi było niewielkie.

promatti - 15-12-2013, 05:13

Dzięki Hugo w przyszłym roku bedę jadł tylko zupki chińskie :P

900zł za 4 :shock: matko boska :P

Hugo - 15-12-2013, 10:59

promatti napisał/a:
900zł za 4
Trochę więcej, bo 1200 zł, ale z oponami :mrgreen:
wicek - 15-12-2013, 11:26

Hugo napisał/a:
Trochę więcej, bo 1200 zł, ale z oponami

Kiedy sprzedawałeś dal byś mi 2 dni dłużej i bym za 1400 kupił, tyle ile chciałeś ;) taki bylem na nie napalony :(