To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CAxA] Podświetlenie niektórych włączników

PiotrekSL4 - 04-10-2007, 16:58

Witajcie. Oto żaróweczki jakie wyjąłem z liczników mojego Lancerka. Pierwsza od lewej - wiadomo standard. Pierwsza od prawej to ta która podświetla zegary ( Prędkościomierz, szybkościomierz, temp. silnika i paliwko)razem ze wskazówkami. Środkowa natomiast stanowi mój największy problem. Nigdzie nie moge jej dostac, a bez niej nie podświetla mi sie część obrotomierza ( od 5 do 8 tys) i częśc prędkościomierza ( od 40 do 100 km/h).
Żeby było ciekawiej to potrzebuje ja w kolorze czerwonym.

Czy są chętni do pomocy???

Anonymous - 04-10-2007, 22:01

a ja mam pytanie czy macie moze podswietlanie bagaznika?? bo by mi sie przydalo
Hugo - 04-10-2007, 22:13

davido19pce napisał/a:
a ja mam pytanie czy macie moze podswietlanie bagaznika??
Mamy. I Ty też musisz mieć.
Anonymous - 04-10-2007, 23:51

no wlasnie ja nie mam, tam gdzie chyba powinno byc jest jakas plastikowa zaslepka jezeli jest po lewej stronie miedzy dwiema srubami nad amortyzatorem chyba
Hugo - 05-10-2007, 13:07

davido19pce napisał/a:
no wlasnie ja nie mam
Jak dla mnie to bardzo dziwne, ponieważ koleżanka ma takiego Colta jak Ty i z tego samego roku i lampka jest. Więc u Ciebie też pewnie była, ale ktoś ją wyjął lub nie założył po dzwonie. Sprawdź najpierw czy pod tapicerką masz wtyczkę do wpięcia w lampkę (biała, 2 pinowa) i jak jest to kup lampkę ze szrotu i wsio.
Anonymous - 05-10-2007, 17:47

ale tam gdzie powinna byc lampka jest zaslepka, i auto nie byli bite, bo jak go kupilem to znajomy mechanik rozebral calego z tapicerki i nigdzie nie bylo miejsc gdzie mogl byc klepany albo wymieniane nadkole albo nie wiem co tam mozna wymienic;p moze nie bylo w tej wesri
sruba - 06-10-2007, 10:12

davido19pce napisał/a:
wymieniane nadkole albo nie wiem co tam mozna wymienic;p moze nie bylo w tej wesri

raczej niemożliwe.
możesz nie mieć elektrycznych szyb, halogenów, czy klimatyzacji, ale nie oświetlenia bagażnika.
zdejmij zaślepkę i sprawdź jak napisał Hugo, czy masz kable.
jak masz, to problem z głowy, wystarczy zdobyć lampkę.
jak nie masz, nie zdobędziesz lampki gdzieś na szrocie, czy allegro, to może warto pokombinować z czymś zastępczym.

Anonymous - 06-10-2007, 11:10

a jak ze schowkiem tez jest podswietlany?? no wisi tam kabelek za ta zaslepka
sruba - 06-10-2007, 13:22

schowek nie jest podświetlany.

z tego co pamiętam u siebie podświetlane są:
- zegary :wink:
- panel środkowy (ogrzewanie, nawiewy)
- przyciski (awaryjne, ogrzewanie tylnej szyby, halogeny/przeciwmgielne, itd)
- popielniczka

Anonymous - 06-10-2007, 15:54

popielniczka czy zapalniczka?? bo u mnie zapalniczka jest podswietlona a popielniczka nie:(
pawela - 06-10-2007, 16:46

davido19pce napisał/a:
popielniczka czy zapalniczka?? bo u mnie zapalniczka jest podswietlona a popielniczka nie:(
powinno byc i to i to. Strone wczesniej jest wyjasnione jak dostac sie do podwietlenia popielniczki i zapalniczki.
Anonymous - 10-10-2007, 18:08

z poszukiwan podswietlania bagaznika wyszly nici... jak bym, mial zakladac nie orginalane podswietlanie to jakie proponujecie??
Hugo - 10-10-2007, 19:20

davido19pce kup sobie w Auchan lampkę za 4,99 zł i dopasuj. Teraz sprawdź jeszcze czy w ogóle jakieś kable dochodzą do zamka klapy.
Anonymous - 10-10-2007, 19:29

auchan??

jezeli to jest jakis supermarket to nie ma tego u mnie

Hugo - 10-10-2007, 22:20

davido19pce napisał/a:
auchan??
:shock: Nie ma tego u Was. To taki duży hipermarket. No chyba dobrze napisałem.
Jak nie ma tego to kup jakąś lampkę w sklepie elektronicznym itp. Coś napewno znajdziesz.