To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Wideo rejestrator w dobrej cenie

apikus - 10-10-2014, 07:37

juras2013, Dziękuję za merytoryczna odpowiedź. Pewnie jesteś z niej dumny.
Robert_N - 10-10-2014, 08:17

:D
fargo - 10-10-2014, 10:13

RalfPi napisał/a:
Kodak ZX 1 robi naprawdę dobre filmy.

Kodak to kamerka turystyczna, trochę niewygodna do auta chociaż nagrywa 60FPS/720P. Teraz używam Transcend DrivePro200, testowy FILM w dzień i w nocy 30FPS/1080P :rolleyes:

juras2013 - 10-10-2014, 13:15

apikus napisał/a:
juras2013, Dziękuję za merytoryczna odpowiedź. Pewnie jesteś z niej dumny.

Ty tak na poważnie, :shock: ........ ja tylko żartowałem :mrgreen: :mrgreen:

RalfPi - 10-10-2014, 14:11

I'm lost... :?

Brzmiało poważnie.
Więc ponawiam:

1) Czy jest możliwość odczytania rejestracji samochodu co jedzie z naprzeciwka dla jakiejś zwykłej kamery? Na YT w zasadzie dla żadnej kamery nie udało mi się tego dokonać - to kwestia YT czy może kamer?

Zależy mi na tym, żeby ew. złodziei nagrać + wiadomo - dbać o własne bezpieczeństwo (czyli mieć ew. nagranie).
2) Ile h nagrania mogę mieć w takiej kamerce (dla karty 16GB będzie to jakieś 10h?).
3) Czy są kamerki, (dobre i tanie ;) ), które można w sposób dyskretny zamocować, żeby nie rzucały się w oczy?

4) Czy muszę coś specjalnego wiedzieć na temat wideo rejestratorów?

KsiadzRobak - 10-10-2014, 14:41

ad 2. jakość FullHD 3 minuty = 300 MB w H.264; 1GB = ok. 10 minut
ad 3. podałem swoją - jest dość mała i 2/3 chowa się za lusterkiem

juras2013 - 10-10-2014, 17:00

ad 1. Rejestracje są zazwyczaj czytelne w ciągu dnia. Wieczorem gdy są oświetlone reflektorami to już są dużo gorzej czytelne - biała tablica odbija światło i są reflekty
W moim przypadku gdy dojeżdżam do jakiegoś sam. wieczorem to niektóre tablice są nie do odczytania tak je oświetlają reflektory - "biała" plama
ad 2. up
ad 3. Dobre czy tanie? Wydaje mi się, że pytasz o dwa różne produkty. Nie oszukuj się albo dobry sprzęt i niestety nie tani albo w miarę przyzwoity i sporo tańszy.
U Chińczyków parametry nieraz aż imponują ale życie później sromotnie to weryfikuje.
Ja mam w miarę tanią kamerkę pod lusterkiem wstecznym (prawie niewidoczna) ale nie jest z najwyższej półki - mnie w zupełności wystarcza ale Tobie może już nie wystarczać...

Pzdr.

lobuzek - 10-10-2014, 20:29

Ja mam Mio MiVue 338 więc najprostszy model. Wystarcza w zupełności, filmik z niej doprowadził do skazania busiarza jadącego na czołówkę, więc jestem zadowolony. Co prawda miałem felerny egzemplarz, bo na początku się wieszał, ale po naprawie jest ok. 2 kolegów też ma takie same modele i nie mają problemów.
Moim zdaniem odczytanie rejestracji przy dużej prędkości z przeciwka nie jest wykonalne przy obecnym poziomie kamer. Nie zmienia to faktu, że są bardzo przydatne.

pablo diablo - 10-10-2014, 21:40

Ja uważam że kombinowanie z kamerkami nie przystosowanymi do samochodu to nieporozumienie.
Kamerki takie jak MIO maja dużo w sobie cech bardzo przydatnych i wprawiających w stan bezobsługowy. tnz odpalamy samochód i kamerka sama zaczyna nagrywać, można ustawić by ekran sie nie włączał bo to zbędne. dodatkowo kamerka możne kręcić długi czas po naszym zaparkowaniu uruchamia nagrywanie czujnik ruchu itp itd. Kamerka powinna być w miarę ukryta by nie kusiło nikogo wybijać po nią szybę jak i ma być ukryta by nie rozpraszała kierowcy.
powinna nagrywać w HD i mieć w miarę szeroki kont.
Ja bym sie zamienił na taką która jest malutka kosztem ekranu który jest zbędny
Przypominam że go-pro profesjonalna kamerka ekranu nie posiada bo jest zbędny

Arczi89 - 22-12-2014, 21:23

Odnośnie Prestigio RoadRunner muszę niestety powiedzieć, że bardzo się zawiodłem z perspektywy czasu.
Sprzęt dosyć często się wiesza. Podczas jazdy ciężko jest odczytać tablice na filmie.

Najgorsze zostawiłem na sam koniec. Niestety sieje strasznie zakłóceniami.

Podczas montażu na szybie zagłusza sygnał GPS fabrycznej nawigacji. Razem z kolegą tokyo przez pół godziny myśleliśmy, że zepsuł się MMCS. W rezultacie wystarczyło wyłączyć rejestrator by złapać doskonały sygnał GPS.

Zakłócenia są do tego stopnia silne, że traci się widoczność niemal wszystkich satelit.

Filmik ilustrujący ten incydent (MMCS w trybie serwisowym GPS)
Film - MMCS + Prestigio RoadRunner 310

lobuzek - 23-12-2014, 14:36

Ja mam Mio MiVue 338 i o ile sama jakość jest akceptowalna, to serwis jest tragiczny. Po raz 5 kamerka była w serwisie i dalej występuje to samo uszkodzenie (zawiesza się poniżej 10 stopni C), a serwis nie jest w stanie czegokolwiek zrobić z tak prostym urządzeniem. Po świętach idzie do centrali na wymianę, bo po prostu dramat, jeśli ktoś trafi wadliwy egzemplarz będzie miał krzyż pański.
Teraz kupiłem Telefunkena Carcam 3.0 i jestem zadowolony. Za tą cenę (270 zł) jakość lepsza niż Mio i przede wszystkim - działa i się nie zawiesza. Fajnie wykonany i poręczny, z dobrym mocowaniem. Można śmiało kupować.

milo - 23-12-2014, 15:33

Arczi89 napisał/a:
Odnośnie Prestigio RoadRunner muszę niestety powiedzieć, że bardzo się zawiodłem z perspektywy czasu.

Jaki masz model :?:
Mam Prestigio RoadRunner 500 czasem zawieszał się ale bardzo rzadko ... po wymianie karty ustąpiło
Arczi89 napisał/a:
Sprzęt dosyć często się wiesza

Zawsze możesz wgrać nowy soft http://www.prestigio.pl/s...201110432563558

Arczi89 - 23-12-2014, 18:01

Faktycznie zapomniałem napisać. (wydawało mi się, że zamieściłem).
Mój model to RoadRunner 310i

Dla mojego chyba nie ma softu. Nie widzę tam, żadnej wzmianki.

milo - 23-12-2014, 19:18

Arczi89 napisał/a:
Dla mojego chyba nie ma softu. Nie widzę tam, żadnej wzmianki.

Zależy jaka masz wersje ,czasem pomaga jeszcze raz wgranie

RalfPi - 04-01-2015, 10:39

Witam,
Teść ostatnio wypatrzył coś takiego: G30 Car Camera Video Recorder Novatek 96650 Full hd 1080P 2.7"LCD With 170 Degree+Motion Detection+Night Vision+G-Sensor Car DVR

http://www.aliexpress.com...1602816821.html

warto to kupić na pierwszą kamerkę? Może polecicie coś podobnego w podobnej cenie?