Outlander III Ogólne - Podziel się opinią - przeglądy w ASO cena, jakość i inne
siu lee - 26-03-2019, 17:29
Witam,
Brodzins prawda, każdy ma swoją rację.
Opisałem moją sytuację i spytałem: Jak jest w waszych serwisach? Proste pytanie? Prawda?
Dowiedziałem się, że jęczę Cytat: | Zresztą naprawdę po co kupować nowy samochód, a potem jęczeć. |
Trochę jestem zaskoczony odpowiedziami forumowiczów, ponieważ wiele podzespołów w pojazdach można weryfikować na "słuch" począwszy od łożysk, pasków klinowych lub wielorowkowych, a kończąc na turbinie albo panewkach w silniku. Także, nawet w dzisiejszych czasach nie wszędzie trzeba wsadzać ręce i coś sprawdzać czy też mierzyć.
Wczytałem się w książkę serwisową i to producent zaleca ten sposób weryfikacji "na słuch".
Stąd było moje pytanie jak to jest w innych serwisach. Oczywiście w serwisie powiedzą, że należy mierzyć. Biorą za ten przegląd kasę i mierzą. Nic z tego nie wynika, silnik wykonany jest precyzyjnie i materiałów wysokiej jakości. Nie następuje zużycie, nie zwiększa się luz zaworowy, ani zawory nie są popodpierane. Następnie montują nowe uszczelki pod wtryski i pokrywę zaworów. Oczywiście znajdą się ludzie, którzy wolą mieć mierzone. OK- ich sprawa. Można też wymieniać olej i filtry w połowie przebiegów zalecanych przez serwis. Można też co roku kupować po nowym komplecie opon na lato i zimę. Tylko po co? Tak samo jest z tymi nieszczęsnymi zaworami. Ja natomiast wychodzę z założenia, że jak nie ma potrzeby to się nie rozkręca i rąk nie wsadza.
Oczekiwałem odpowiedzi od osób, które mają taki silnik jak ja w swoich pojazdach. A nie porad typu, że tak jest lepiej, bo nie ma co oszczędzać, płać i płacz, że lamentuję, a w ogóle to jestem sknera, bo nie chcę, żeby serwisy zarabiały i ludzie mieli pracę. Także odniosłem wrażenie, że "porady" są pisane przez właścicieli serwisów albo ich pracowników.
A jak już pisałem z przymrużeniem oka to okazało się, że obrażam i dostałem bana. Także przepraszam wszystkich, którzy czują się obrażeni jak i tych, którzy w przyszłości będą się tak czuć Bo na przykład przeczytają mojego posta za czas jakiś Pozdrawiam Wszystkich, bez wyjątku. Nawet Tych obrażonych
[ Komentarz dodany przez: Bizi78: 26-03-2019, 23:28 ]
Doczytaj lepiej za co otrzymałeś ostrzeżenie .
|
|
|