To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Powiadomienia UOKiK o akcji naprawczej - Lancer CYxA

lobuzek - 03-01-2015, 21:14

Chłopaki w Tarnowie nie robią najmniejszych problemów z przywiezieniem swoich części. Na przeglądzie po 20 kkm poza filtrem oleju miałem wszystko swoje.
owp - 17-01-2015, 22:06

eisiskes napisał/a:

Odnosząc się do Pana zapytania dotyczącego zwrotu kosztów wymiany paska,
uprzejmie informuję, że zgodnie z przyjętymi procedurami, o taki zwrot mogą
ubiegać się jedynie właściciele pojazdów regularnie serwisowanych w
Autoryzowanych Punktach Serwisowych Mitsubishi. Z przesłanych dokumentów
wynika, że samochód nie był serwisowany w APS od 2010 roku. W związku w
powyższym, zmuszony jestem przekazać, że nie możemy przychylić się do Pana
prośby.

Witam,
czy płaci się za wymianę, czy też za części?
Też mi przyszedł list, ale od 2 lat nie byłem w ASO... :)

michaello - 17-01-2015, 22:33

Skoro przyszedl Ci list za nic nie bedziesz placil.
Silverrr - 18-01-2015, 00:29

Podczas akcji dopytujcie również o nowy lepszy napinacz ;) Od kolegi z aso dowiedziałem się, że dla "zwykłych klientów" wymieniają sam pasek i nara :P Co lepsiejszym mogą podciągnąć to pod całkowite uszkodzenie i wstawią lepsze części :) Dlatego miałem mieć wczoraj wymienione, ale ze względu na brak napinacza na stanie moja wizyta została przełożona :)
Anonymous - 18-01-2015, 10:00

A jak rozpoznać czy się jest lepszym, czy gorszym klientem ? Ja w AutoWache byłem ten gorszy. Wymienili tylko pasek.... :evil:
dr2ke - 09-02-2015, 14:14

Dziś umówiłem się w ASO Kalisz na wymianę paska. Sprawdzić też mają rolki - czy ktoś wie jaki jest koszt rolek jeśli będą kiepskie ?
Bart2001 - 09-02-2015, 14:20

Jeżeli jedziesz na "akcję" i stwierdzą że rolki są do wymiany to będą wymienione gratisowo.
U mnie były dobre

dr2ke - 09-02-2015, 14:22

Tak na "akcję". Dzięki za info
mzetka3 - 26-02-2015, 18:11

U mnie wymienili za to wszystko ;) rolki, pasek, i napinacze. :) W MotorCentrum w Gdańsku :) i jeszcze odkurzyli ;P
mazin - 07-03-2015, 13:20

Ja też dostałem pismo w połowie grudnia, auto dostali do obejrzenia 16 stycznia i stwierdzili, że trzeba wymienić pasek, rolkę i napinacz. Zadzwonili około pięć tygodni później i umówiłem się na dzisiaj. Pasek po sześciu latach nie wyglądał źle, tj, ja widziałem jakiś jeden niewielki strzęp, ale zauważyłem go po bardzo dokładnych oględzinach. Poza długim odstępem pomiędzy "diagnozą" i wymianą nie mam żadnych uwag.
lordzul - 18-03-2015, 12:06

Nie wiem czy ktos juz to pisał bo za duzo stron do przegladania ale ja napisze co wiem ;]

Byłem tydzien temu w środę dokładnie w ASO w Auto Clubie w Szczecinie zeby zrobic pierwszy techniczny przeglad mojego miśka po zakupie (48k na liczniku) i ludek mi powiedział ze łańcucha wymieniają za darmo bo mają akcję serwisową. Gdzieś komuś coś pękło i ogólnie mają przykaz z góry że mają wymieniać. Podpisałem tylko papierka ze się zgadzam i za free mi go wymienili.
Może warto podjechać z miśkiem do ASO i sie dowiedzieć czy was też to obejmuje? ;]

Bart2001 - 18-03-2015, 12:12

Ale piszesz o łańcuchu rozrządu czy o pasku do oprzyrządowania? Na ten drugi jest akcja przywoławcza i o tym powszechnie na forum wiadomo.
lordzul - 18-03-2015, 12:14

A faktycznie mój błąd. Chodzi o pasek do oprzyrządowania.
Jak napisałem posta to coś mi zaczęło nie pasować.. No nic zignorujcie moj post ;]
i sorki za zamieszanie

jarmat62 - 20-03-2015, 17:24

Na wymianę paska jechałem dwa razy do Katowic.Podobno te silniki (1,8) mają dwie wersje pasków a zamówili w Holandii nie taki jak pasował do mojego modelu.Został wymieniony tylko pasek reszta była dobra.
Jednak mam wrażenie jakby po wymianie tego paska auto było bardziej słyszalne :)
Wcześniej na postoju nie słyszałem silnika teraz jest już trochę inaczej.

.swat. - 08-04-2015, 12:03

jarmat62 napisał/a:

Jednak mam wrażenie jakby po wymianie tego paska auto było bardziej słyszalne :)
Wcześniej na postoju nie słyszałem silnika teraz jest już trochę inaczej.
U mnie pasek ( chyba to jest ten pasek) jest dużo bardziej słyszalny w czasie jazdy. Diagnoza: ten typ tak ma.