[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Powiadomienia UOKiK o akcji naprawczej - Lancer CYxA
lobuzek - 03-01-2015, 21:14
Chłopaki w Tarnowie nie robią najmniejszych problemów z przywiezieniem swoich części. Na przeglądzie po 20 kkm poza filtrem oleju miałem wszystko swoje.
owp - 17-01-2015, 22:06
eisiskes napisał/a: |
Odnosząc się do Pana zapytania dotyczącego zwrotu kosztów wymiany paska,
uprzejmie informuję, że zgodnie z przyjętymi procedurami, o taki zwrot mogą
ubiegać się jedynie właściciele pojazdów regularnie serwisowanych w
Autoryzowanych Punktach Serwisowych Mitsubishi. Z przesłanych dokumentów
wynika, że samochód nie był serwisowany w APS od 2010 roku. W związku w
powyższym, zmuszony jestem przekazać, że nie możemy przychylić się do Pana
prośby. |
Witam,
czy płaci się za wymianę, czy też za części?
Też mi przyszedł list, ale od 2 lat nie byłem w ASO...
michaello - 17-01-2015, 22:33
Skoro przyszedl Ci list za nic nie bedziesz placil.
Silverrr - 18-01-2015, 00:29
Podczas akcji dopytujcie również o nowy lepszy napinacz Od kolegi z aso dowiedziałem się, że dla "zwykłych klientów" wymieniają sam pasek i nara Co lepsiejszym mogą podciągnąć to pod całkowite uszkodzenie i wstawią lepsze części Dlatego miałem mieć wczoraj wymienione, ale ze względu na brak napinacza na stanie moja wizyta została przełożona
Anonymous - 18-01-2015, 10:00
A jak rozpoznać czy się jest lepszym, czy gorszym klientem ? Ja w AutoWache byłem ten gorszy. Wymienili tylko pasek....
dr2ke - 09-02-2015, 14:14
Dziś umówiłem się w ASO Kalisz na wymianę paska. Sprawdzić też mają rolki - czy ktoś wie jaki jest koszt rolek jeśli będą kiepskie ?
Bart2001 - 09-02-2015, 14:20
Jeżeli jedziesz na "akcję" i stwierdzą że rolki są do wymiany to będą wymienione gratisowo.
U mnie były dobre
dr2ke - 09-02-2015, 14:22
Tak na "akcję". Dzięki za info
mzetka3 - 26-02-2015, 18:11
U mnie wymienili za to wszystko rolki, pasek, i napinacze. W MotorCentrum w Gdańsku i jeszcze odkurzyli ;P
mazin - 07-03-2015, 13:20
Ja też dostałem pismo w połowie grudnia, auto dostali do obejrzenia 16 stycznia i stwierdzili, że trzeba wymienić pasek, rolkę i napinacz. Zadzwonili około pięć tygodni później i umówiłem się na dzisiaj. Pasek po sześciu latach nie wyglądał źle, tj, ja widziałem jakiś jeden niewielki strzęp, ale zauważyłem go po bardzo dokładnych oględzinach. Poza długim odstępem pomiędzy "diagnozą" i wymianą nie mam żadnych uwag.
lordzul - 18-03-2015, 12:06
Nie wiem czy ktos juz to pisał bo za duzo stron do przegladania ale ja napisze co wiem ;]
Byłem tydzien temu w środę dokładnie w ASO w Auto Clubie w Szczecinie zeby zrobic pierwszy techniczny przeglad mojego miśka po zakupie (48k na liczniku) i ludek mi powiedział ze łańcucha wymieniają za darmo bo mają akcję serwisową. Gdzieś komuś coś pękło i ogólnie mają przykaz z góry że mają wymieniać. Podpisałem tylko papierka ze się zgadzam i za free mi go wymienili.
Może warto podjechać z miśkiem do ASO i sie dowiedzieć czy was też to obejmuje? ;]
Bart2001 - 18-03-2015, 12:12
Ale piszesz o łańcuchu rozrządu czy o pasku do oprzyrządowania? Na ten drugi jest akcja przywoławcza i o tym powszechnie na forum wiadomo.
lordzul - 18-03-2015, 12:14
A faktycznie mój błąd. Chodzi o pasek do oprzyrządowania.
Jak napisałem posta to coś mi zaczęło nie pasować.. No nic zignorujcie moj post ;]
i sorki za zamieszanie
jarmat62 - 20-03-2015, 17:24
Na wymianę paska jechałem dwa razy do Katowic.Podobno te silniki (1,8) mają dwie wersje pasków a zamówili w Holandii nie taki jak pasował do mojego modelu.Został wymieniony tylko pasek reszta była dobra.
Jednak mam wrażenie jakby po wymianie tego paska auto było bardziej słyszalne
Wcześniej na postoju nie słyszałem silnika teraz jest już trochę inaczej.
.swat. - 08-04-2015, 12:03
jarmat62 napisał/a: |
Jednak mam wrażenie jakby po wymianie tego paska auto było bardziej słyszalne
Wcześniej na postoju nie słyszałem silnika teraz jest już trochę inaczej. | U mnie pasek ( chyba to jest ten pasek) jest dużo bardziej słyszalny w czasie jazdy. Diagnoza: ten typ tak ma.
|
|
|