[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - MMCS - Mitsubishi Multi Communication System
Tokepit - 13-10-2016, 22:25
Jak mniemam (po paru dniowej lekturze forum) są tutaj spece, którzy daliby radę wymienić taką nawigację na nowszą, z obsługą USB i BT Audio itp?
Acha - jeszcze jedno - wiem ze to nie ten działa ale - czy dałoby się w Lancerku wymienić lusterka na składane elektrycznie? (teraz mam tylko regulowane elektrycznie ale parkuje na tak wąskiej ulicy, że się boję że mi kiedyś ktoś uwali...). A najlepiej jeszcze z kierunkowskazami bo mi się zawsze podobały kierunkowskazy w lusterkach
Oczywiście ceny w ASO zaporowe (pytałem).
Aa....w ASO w Zabrzu powiedziano mi, że ich elektryk "magik" jest w stanie zrobić sterowanie klimą z poziomu MMCSa. Jest to możliwe?
brylekVFR - 13-10-2016, 22:43
Tokepit napisał/a: |
Aa....w ASO w Zabrzu powiedziano mi, że ich elektryk "magik" jest w stanie zrobić sterowanie klimą z poziomu MMCSa. Jest to możliwe? |
Chyba chodzi o podgląd na pracę klimatronika? Sterowanie jest na pokrętłach, co chcesz jeszcze sterować? A co do "magika" to mają racje.
Tokepit - 13-10-2016, 23:05
brylekVFR napisał/a: | Tokepit napisał/a: |
Aa....w ASO w Zabrzu powiedziano mi, że ich elektryk "magik" jest w stanie zrobić sterowanie klimą z poziomu MMCSa. Jest to możliwe? |
Chyba chodzi o podgląd na pracę klimatronika? Sterowanie jest na pokrętłach, co chcesz jeszcze sterować? A co do "magika" to mają racje. |
No właśnie, że jest podgląd to ja wiem, ale wyraźnie powiedział "Sterowanie funkcjami samochodu np. klimą, nawiewami itp". Oczywiście ja już odkryłem sam menu sterowanie Equipment i podgląd klimy.
tokyo - 14-10-2016, 01:09
Witam
Ciekaw jestem ktory to z krawaciarzy powiedzial taka piekna bajke .
Doradca serwisowy czy sprzedawca.
W mmcs starego typu mozna jest podglad klimatroniku (dotyczy asx,lancer,outlander cw) + funkcje wyposazenia
W mmcs nowego typu mozna uruchomic sterowanie z poziomu radia i telefonu roznych funkcji (dotyczy to tylko na ta chwile na rynku europejskim Outlandera PHEV)
Nowy mmcs i stary mmcs nie sa ze soba kompatybilne i chodza na roznych magistralach can
neos - 14-10-2016, 09:35 Temat postu: Panel główny/kontrolny/navigacja - problem Cześć,
Mam problem z panelem głównym (nie wiem czy dobrze to nazywam). Wsiadłem dziś rano do samochodu i gdy go uruchomiłem pokazał się na nim obrazek "mitsubishi motors". Zawsze później po tym napisie przelatuje jakaś animacja, a następnie jest wybór stacji radiowych. Niestety nic już się nie zmieniło a napis "mitsubishi motors" został. Radio grało, można było zmienić tylko głośność, nie można było zmienić stacji ani nic. Wyłączyłem i uruchomiłem samochód jeszcze raz jednak to nic nie dało. Czy macie może pomysł co może być nie tak? Jakieś podpowiedzi? Ostatnio przy wymianie żarówek miałem czyszczony akumulator, czy może coś tam przy nim się poluzowało? Dodatkowo przy wsiadaniu dziś do samochodu włączyła mi się informacja o wymianie baterii w pilocie, czy to może być też powodem, że nie chce działać mi ten panel ?
tokyo - 14-10-2016, 10:42
Witam
systen zawiesil sie poniewaz powoli pada dysk trzeba go sformatowac i wgrac wszystko jeszcze raz
neos - 14-10-2016, 11:09
Ok, jeśli to ta przyczyna, o której piszesz to w takim razie czy w każdym serwisie mogę dokonać takiego formatu czy muszę jechać z tym do ASO? Ile kosztuje i ile czasu trzeba na taki format dysku ?
brylekVFR - 14-10-2016, 11:43
neos Na poprzedniej stronie masz opisane zabawy z dyskiem, jak by coś to mam skopiowane pliki z mojego MMCSa
tyku - 14-10-2016, 11:51
neos napisał/a: | czy w każdym serwisie mogę dokonać takiego formatu czy muszę jechać z tym do ASO? | W żadnym serwisie, a tym bardziej w ASO tego nie zrobią. Pomocy szukaj na forum.
Wszystko opisane w poradniku: https://drive.google.com/file/d/0Bxdza4YlDYWtaXBwLUc0N2JGVHc/view
Może być dysk uszkodzony, a wtedy będzie większy wydatek.
grzesiopol - 16-10-2016, 08:00
Odblokowanie HDD pod Windows 7 opanowane, być może i całkowite usunięcie hasła w programie MHDD ale tu muszę jeszcze wrzucić HDD do samochodu i ponownie do PC-ta. Problem, że muszę gonić do garażu i z powrotem, ale to przy okazji powrotu z pracy po drodze zajadę. Wkrótce uaktualnię poradnik. Prace nad udoskonalaniem trwają dalej.
pentional - 22-10-2016, 19:25
Gdzie zmienić ustawienie MMCS dotyczące regionu odtwarzanych płyt DVD?
grzesiopol - 22-10-2016, 20:33
Czyżby wersja USA MMCSa u ciebie jest
Jak masz amerykanę to raczej w samym MMCS nie da się zmienić regionu za pomocą dostępnego menu. O ile dobrze gdzieś czytałem to w gę wchodzi podmiana plików w loading.kwi i wgranie nowego softu. Ale bez specjalnego programu to raczej sie nie uda. Prawdopodobnie bebechy w MMCS amerykańskim i europejskim są inne, nawet poszczególne elementy programu są inne np. "fale" w radiu. Na razie jeszcze nie doczytałem na temat amerykanki.
Jezlei chcesz to wejdź w ustawienia DVD Settings i tam poszukaj.
pentional - 22-10-2016, 21:52
Tak, wersja USA.
Cytat: | podmiana plików w loading.kwi i wgranie nowego softu. |
Z tego co kojarzę to chyba nie ma rozróżnienia na wersję US/EU...
Przynajmniej nie znalazłem tego na
http://mmc-manuals.ru/Aud...8LOADING.KWI.29
Gdzie można doczytać z wersją dla USA?
W DVD Settings tego nie znalazłem.
Częstotliwości "kroku" fali w radiu też nie da się zmienić?
grzesiopol - 22-10-2016, 23:33
Wersja na europę i USA są inne. Możesz spróbować pobawić się wgrywaniem europejskiego loadingu ale wątpię, że się potem uruchomi, zwłaszcza, że jest ta różnica w łapaniu fali. To jest chyba sprzętowo zrobione. Ale jakbyś chciał się pobawić to najpierw zrób sobie kopie dysku albo nawet cały obraz dysku tak na wszelki wypadek. Ja czytałem na forum outlandera u braci ze wschodu, tylko dokładnie nie pamiętam gdzie to było. Za bardzo mnie to nie ciekawiło. Ale skoro przerabiają japońską na swoją to i tu nie powinno być problemu. Zawsze możesz być pierwszy na tym forum i przetrzeć szlaki. Jakby coś to pisz do mnie to w miarę możliwości coś podpowiem.
Jaki masz model swojej MMCS (oznaczenie pod joystikiem)
tyku pozwoliłem sobie skorzystać z twojego zdjęcia. Dzięki
W grę wchodziłoby edytowanie loadingu europejskiego i dodanie niektórych plików z USA, ale u nas nikt nie ma programu do takiej edycji bo jedyny dostępny jest w chwili obecnej pozbawiony niektórych funkcji m.in. edycji. Chyba, że jesteś informatykiem i teki program sam zrobisz. Ja na razie czekam na taki program ale nie wiem do końca czy będę go miał.
Tutaj w moim poście masz link do mojego poradnika jakbyś potrzebował co i jak. Za pare dni wrzucę uaktualnioną wersję.
http://forum.mitsumaniaki...1481925#1481925
pentional - 22-10-2016, 23:54
Moja wersja to N-01.
Kopię plików mam już na dysku, ponieważ aktualizowałem mapy na Europę i obrazek w MMCS
W starym poście http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=37502 znalazłem coś takiego:
Cytat: | mmcs jest częściowo sterowane przez canbus i otrzymuje informacje o regionie na który przeznaczony jest samochód z etacs (głownego komputera) | więc chyba kicha będzie z tym z poziomu MMCSa.
|
|
|