To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Moja nowa (już stara) Żona.

Fragu - 21-09-2015, 07:58

http://www.denso-am.pl/pr...enso/hybrydowe/
Torp12 - 21-09-2015, 09:24

A ja używam MOTGUM tylko że płaskich od 4 lat i jestem zadowolony :P
komarsnk - 21-09-2015, 13:43

Torp12 napisał/a:
A ja używam MOTGUM tylko że płaskich od 4 lat i jestem zadowolony :P

Jeden komplet od 4 lat? Bo u mnie pół roku nie wytrzymały :-/

mjsystem - 21-09-2015, 14:07

Torp12, komarsnk, zależy, kto gdzie mieszka, parkuje, ile pór deszczowych ma, ile nasłonecznia przednią szybę, ile razy myje auto, ile razy czyści wycieraczki, ile razy czyści szybę, jaki uzywa płyn do spryskiwaczy i milion innych powodów.
Cały ambaras jest o to, ile wytrzyma zwykła wycieraczka w każdych ekstremalnych warunkach. :P

WreX - 21-09-2015, 14:16

W ogóle te grafitowe powinno się czyścić tzn przecierać samą gumę? bo widziałem że zaraz ten cały "grafit" zostawał na szmacie z brudem... no to niechaj ktoś napisze z 20 przykazań zdrowej wycieraczki co i jak i dlaczego, jaki płyn i w ogóle :mrgreen:
Torp12 - 21-09-2015, 14:38

komarsnk napisał/a:

Jeden komplet od 4 lat? Bo u mnie pół roku nie wytrzymały :-/

Zmieniam raz na rok.

mati_z - 21-09-2015, 14:47

Ja mam w tej chwili Motgumy od prawie roku i od początku mnie wkurzały, bo mazały, ale jakoś się przyzwyczaiłem :P
Niestety szyba jest trochę porysowana, ale nie chce jej wymieniać ani polerować we własnym zakresie, bo nie mam do tego warunków. Są jakieś zakłady (najlepiej w Poznaniu), które polerują porysowane szyby? :roll:

mjsystem - 21-09-2015, 14:50

mati_z napisał/a:
Są jakieś zakłady (najlepiej w Poznaniu), które polerują porysowane szyby?
NORDGLASS
http://www.nordglass.pl/p...CFSoMcwodnpIMtA

viader - 21-09-2015, 15:24

To ile wytrzymują wycieraczki zależy też od stopnia tolerancji użytkownika. Dla jednego wycieraczka jest jeszcze super podczas gdy dla drugiego nadaje się już na śmietnik. Przetestowałem wiele kompletów wycieraczek i doszedłem do następujących wniosków:
-banany tylko wyglądają fajnie ale nie działają tak sprawnie jak zwykłe
-cena ani marka nie mają przełożenia na jakość
-lepiej wymieniać tanie wycieraczki co 2 miesiące niż piłować te drogie przez rok, czy dłużej
-każda wycieraczka po zimie nadaje się na śmietnik
-preparaty typu niewidzialna wycieraczka powodują anomalie w pracy wycieraczek

WreX - 21-09-2015, 21:05

Dobra, zdam się na booohalowe, robótki ręczne przy szybie, a raczej moje pod jego nadzorem ;d

A tak odbiegając od tematu szyb wycieraków itd...

ALTERNATOR, temat jak bumerang wraca, pisałem czytałem, rozmawialem i czytałem i dalej nie wiem w końcu.

Na wolnych obrotach tj 630-670 powinien mięć CONAJMNIEJ 13,8 a najlpeiej +14v czy może 12,4-12,7 to NORMA? Przypominam, że mój jest po wątpliwej "regeneracji" i niestety na wolnych mam ponad 12v, zastanawiam się czy nie kupić jakiegoś altka i nie wysłać od razu na pełną regeneracje (tylko gdzie?) i podmienić i mieć w dupie bo kupiłem akumulator za prawie 400zł i boje się że albo już albo niedługo go wykończe...

mjsystem - 21-09-2015, 21:09

viader napisał/a:
-każda wycieraczka po zimie nadaje się na śmietnik
Dokładnie :wink: ]
WreX, przy wyłączonych odbiornikach masz tak małe? Kup demobil, ale po co regenerować od razu skoro jest orginał?

WreX - 21-09-2015, 21:13

mjsystem napisał/a:
WreX, przy wyłączonych odbiornikach masz tak małe? Kup demobil, ale po co regenerować od razu skoro jest orginał?

Boże jak prychłem, przy niczym włączonym mam takie ;d im więcej włącze tym w sumie "rosnie" bo do 12,7 a jak włącze wszystkie możliwe, klima (jak kieds miałem) wszystkie światła dam na D i wcisne hamulec nawiew full muzyka to spada... od 12,6 do 11,8 po 5min

booohal - 21-09-2015, 21:28

U mnie na ''P'' pokazuje 14,34V, na ''N'' pokazuje 14,35V.
Ispeszeli for ju sprawdziłem właśnie :)

WreX - 21-09-2015, 21:30

booohal napisał/a:
Ispeszeli for ju sprawdziłem właśnie
:oops: :twisted:

Boże co ludzie pomyślą i Twoja żona :mrgreen:

Dobra to co mogę zrobić ze swoim żeby też tyle było? Albo gdzie oddać coby zrobili full serwis za dobre pieniądze?

booohal - 21-09-2015, 21:33

Alllle, poczekaj. Lecę do sedana. Wydaje mi się, że tam tak wesoło nie było na wolnych, a światła wyraźnie przygasają. W kombiaku chyba nie przygasają, tak mi się wydaje.

EDIT:

Niestety :D sedan oscyluje 14,30-14,31V ;)