Outlander III Ogólne - Pierwsze wrażenia
Bulbo - 09-05-2016, 15:14
chyba czasy donosów mamy za sobą nie było to w Niemczech tylko na A1 i gierkówce gdzie można lecieć 140km/h
Jackie - 09-05-2016, 15:31
Bulbo napisał/a: | nie było to w Niemczech tylko na A1 i gierkówce gdzie można lecieć 140km/h |
i uzyskać przelotową 160-200? Jak?
Pozdrawiam
rezon - 09-05-2016, 17:16
Oj Jackie jak patrzył na prędkościomierz to mu się troiło w oczach, jak na zużycie paliwa dzieliło przez trzy i w sumie wyszło na 1 .
mkm - 09-05-2016, 17:20
Bulbo napisał/a: | co to za bełkot z tym straszakiem |
Tak mi się skojarzyło.
Dzieci jak się dorwą do auta to pierwsze co patrzą to "ile pójdzie", a potem piszą o tym gdzie się da.
Nie przypuszczałem, że w tym dziale też...
Ale to już nieistotne.
To:
Bulbo napisał/a: | a to w PL nie można osiągać prędkości przelotowych rzędu 160-200 |
To jest dla mnie szok.
Mam nadzieję, że chciałeś zażartować, bo jeżeli nie to niestety powinieneś się udać do jakiegoś specjalisty (chyba, że jeszcze nie umiesz czytać, a prawo jazdy kupiłeś - wtedy rozumiem).
To teraz, żeby nie było "bełkotu".
Na Forum nie piszemy o rzeczach zabronionych w Kodeksie Ruchu Drogowego, a tym bardziej o tak jawnym łamaniu przepisów ruchu drogowego.
Każde kolejne naruszenie Zasad Forum skutkować będzie ostrzeżeniem, które może doprowadzić do zablokowania możliwości pisania, a także usunięcia konta z Forum.
Równocześnie przypominam, że pojechanie z prędkością 200km/h nawet na autostradzie w razie pomiaru prędkości skutkuje zatrzymaniem prawa jazdy na okres 3miesięcy.
EOT
Jackie - 10-05-2016, 08:46
rezon napisał/a: | Oj Jackie jak patrzył na prędkościomierz to mu się troiło w oczach, jak na zużycie paliwa dzieliło przez trzy i w sumie wyszło na 1 . |
No tak. To ma sens
Pozdrawiam
viader - 10-05-2016, 09:53
mkm napisał/a: | Równocześnie przypominam, że pojechanie z prędkością 200km/h nawet na autostradzie w razie pomiaru prędkości skutkuje zatrzymaniem prawa jazdy na okres 3miesięcy. |
To jakaś nowość, rozwiń wątek
rezon - 10-05-2016, 10:22
mkm napisał/a: | pojechanie z prędkością 200km/h nawet na autostradzie w razie pomiaru prędkości skutkuje zatrzymaniem prawa jazdy na okres 3miesięcy. | hmmm. nie widziałem na autostradach znaku teren zabudowany, ale nie wszystkimi w PL jechałem, więc może gdzieś jest
Bulbo - 10-05-2016, 13:34
mkm napisał/a: |
Równocześnie przypominam, że pojechanie z prędkością 200km/h nawet na autostradzie w razie pomiaru prędkości skutkuje zatrzymaniem prawa jazdy na okres 3miesięcy.
EOT | kolego trza się troszku podszkolić w przepisach , chyba że kupowałeś dawno temu prawo jazdy
Jackie - 10-05-2016, 14:11
Bulbo napisał/a: | kolego trza się troszku podszkolić w przepisach |
Przyganiał kocioł garnkowi....
Pozdrawiam
Bulbo - 10-05-2016, 14:47
Jackie napisał/a: | Bulbo napisał/a: | kolego trza się troszku podszkolić w przepisach |
Przyganiał kocioł garnkowi....
Pozdrawiam | no tak tylko że to nie ja gram tutaj prawego i sprawiedliwego wprowadzającego w błąd
btw mam tutaj kolejne zdjęcie gdzie nie przekroczyłem dozwolonej prędkości tylko jechałem bardzo równo i dynamicznie GDA-WAW
rezon - 10-05-2016, 15:21
prędkość jednak przekroczyłeś. Aby mieć średnią 141km/h musiałeś jechać ponad 140km/h a to maksymalna dopuszczalna prędkość w PL. Brak mandatu to nie to samo co jazda zgodnie z przepisami.
Jackie - 10-05-2016, 16:32
Bulbo napisał/a: | btw mam tutaj kolejne zdjęcie gdzie nie przekroczyłem dozwolonej prędkości tylko jechałem bardzo równo i dynamicznie GDA-WAW |
Piszesz bzdury i jeszcze się tym chwalisz. Łamiesz zasady forum, celowo i z premedytacją. Głupio z Twojej strony. Szanuj to co żeśmy na tym forum wywalczyli a jak chcesz się popisać to spróbuj na forum Onetu.
Post zgłaszam.
Pozdrawiam
mkm - 10-05-2016, 18:05
Kurcze panowie, nie zarzucajcie komuś wprowadzanie w błąd jak pisze prawdę.
Zafiksowaliście się na 50+ w terenie zabudowanym zapominając o pewnym sformułowaniu...
"Rażące naruszenie przepisów ruchu drogowego"
Cytat: | Stracisz prawko nie tylko w miejscowości!
Kierowcy nie powinni odnieść wrażenia, że nowe przepisy narażają tylko na utratę prawa jazdy na terenie zabudowanym. Od ubiegłego roku policjanci – zgodnie z wytycznymi Komendanta Głównego Policji – odbierają też uprawnienia kierowcom, którzy ich zdaniem „rażąco naruszają przepisy ruchu drogowego”.
– I oczywiście nadal będziemy to robić – mówi mł. insp. Mariusz Sokołowski, rzecznik KGP. – Tu się nic nie zmieniło. Jednak w tym przypadku inaczej niż na terenie zabudowanym, o tym, czy odebrać uprawnienia i na jaki okres, decydował będzie sąd – dodaje. |
Całość: http://www.brd24.pl/spole...anym-fotoradar/
Sim1 - 10-05-2016, 22:09
Ok, to teraz rozładowanie emocji .
Przesiadłem się na oryginalne letnie opny Toyo r37 i jakoś z wrażenia nie przysiadłem w zachwycie. Głośniejsze od zimówek Hankook Winter i*cept na których wyjechałem z salonu. Przez moment nawet zacząłem się bać, że nie dopilnowałem i te Toyo to nie są te na których samochody przyjeżdżają z fabryki, ale wyglądają na nowe, data produkcji pasuje no i pewnie serwis nie wywinąłby takiego numeru jednak.
Wybrzydzam czy inni też mają takie odczucia?
Jackie - 11-05-2016, 11:42
Sim1 napisał/a: | Wybrzydzam czy inni też mają takie odczucia? |
Nie wybrzydzasz, te opony są głośne....
Na pocieszenie powiem Ci, że znakomicie odprowadzają wodę i zapewniają dobrą przyczepność i są dość trwałe.
Pozdrawiam
|
|
|