Nasze Miśki - Black Beauty by robertdg
Tomek - 22-10-2012, 14:12
Marcino napisał/a: | na pasku rozrzadu Mitsuboshi w V6 |
a japaneze twierdzi, że Mitsuboshi nie produkuje pasków rozrządu do V6
ja też nigdzie takiego nie znalazłem
deejay - 22-10-2012, 15:29
Marcino napisał/a: | Zaczynam się martwić bo mam 67kkm i ponad 5 lat zrobione na pasku rozrzadu Mitsuboshi w V6, moze warto tam zajrzeć. Czy da sie ocenic stan paska wizualnie? |
Na twoim miejscu juz pomyslałbym o wymianie , nie ze względu na marke paska , tylko na wiek
Hugo - 22-10-2012, 15:56
Marcino napisał/a: | Czy da sie ocenic stan paska wizualnie? | Jak pęknie to tak
Krzyzak - 22-10-2012, 22:13
Marcino napisał/a: | pasku rozrzadu Mitsuboshi w V6 | podobno Mitsuboshi nie robi pasków do 6A13
m6riano - 23-10-2012, 04:08
robertdg napisał/a: | Balansik się zbuntował |
jaka firma..?Mitsuoshi..ło jezu..mam to u siebie teraz...ale też drugi silnik w razie co..;-)
Marcino - 23-10-2012, 09:54
Krzyzak napisał/a: | Marcino napisał/a: | pasku rozrzadu Mitsuboshi w V6 | podobno Mitsuboshi nie robi pasków do 6A13 |
Dobra, może to coś innego, tak dawno ze nie pamietam... wezmę się za to w zimie, ale wczoraj nasłuchiwałem i coś mi "popiskuje" z okolic rozrzadu... a moze to alternator, zaczynam sie bać..:D
Krzyzak - 23-10-2012, 13:01
Marcino napisał/a: | coś mi "popiskuje" z okolic rozrzadu | zdejmij paski osprzętu i odpal silnik
albo testowo pryśnij np. WD40 - jak się uciszy, to pewnie one (dość często pasek altka skrzypi, jak jest stary)
robertdg - 27-10-2012, 19:38
Reanimacja, częśc fantów:
W sumie zakupione i wymienione:
Główny pasek zębaty, pasek zębaty balansu, rolka prowadząco-napinająca balansu, rolka prowadząca głównego paska zębatego, rolka napinająca głównego paska zębatego, pompa wody, płyn chłodniczy, pasek alternator/pompa wody, pasek klimatyzacja/wspomaganie, uszczelka pokrywy zaworów, uszczelki gniazd świec zapłonowych, filtr oleju + olej silnikowy
Zregenerowano pokrywe zaworów:
Zregenerowano podpore pompy wspomagania i napinacza paska osprzętu:
Działamy dalej, miejsca od pierona, więc można szaleć
sveno - 27-10-2012, 20:05
robertdg napisał/a: | miejsca od pierona | jedyny plus rzędówki akurat tego zazdroszczę.
robertdg - 27-10-2012, 20:16
sveno, ale tam nie ma chłodnicy
A w V-ce na szerokośc jeden gar mniej, więc wygodniej przy kielichu
sveno - 27-10-2012, 20:36
robertdg napisał/a: | ale tam nie ma chłodnicy
| jak ironicznie napisać "nie zauważyłem"?? Może tak:
Poważnie?! Nie zauważyłem. Zmylił mnie ten wony króciec od głównego węża
robertdg napisał/a: |
A w V-ce na szerokośc jeden gar mniej, więc wygodniej przy kielichu | ale chyba i tak łatwiej wymienić kompletny rozrząd w R4 niż V6? U siebie chyba nie odkręcasz łapy by wymienić pompę wody?
robertdg - 27-10-2012, 21:08
sveno napisał/a: | Zmylił mnie ten wony króciec od głównego węża
| Cooling by wire sveno napisał/a: | ale chyba i tak łatwiej wymienić kompletny rozrząd w R4 niż V6? | Bo ja wiem, z grubsza to na jedno wychodzi, w V nie ma balansu, ale trudnośc w postaci pompy wody, w R niby prościej, ale też trzeba zdemontowac pompe wspomy i jej podpore co by zdemontować rolke a i sama pompa wodna wychodzi na styk po kilku manewrach.
m6riano - 29-10-2012, 15:46
robertdg, czemu nie spolerowałeś napisów na deklu...?;-)
robertdg - 29-10-2012, 18:51
m6riano, ano by to nie wyglądało ciekawie gdyż to nie amelinium
Winter setup
BRyhu - 09-11-2012, 19:40
robertdg, Witaj jak żyjesz?Ostatnio mnie położyło w szpitalu a żonka teraz użytkuje Lancerka więc mam pytanko nie wiesz czasami patrząc do komory silnika ,jest taki kabelek żółto czarny idzie od obudowy karoseri w okolicy wlewu do spryskiwaczy i dalej jest ailet i nie wiem gdzie on był przykręcony na razie nic się nie dzieje ale ... Zauważyłem go przy okazji wymiany żarówki lewej.Nie wiesz czasami od czego ten kabel jest? m Moim Hyundayu jest taki podobny i łaczy karoserię z blokiem silnika więc może i tu tak ma być,tylko śladu nie widzę gdzie on był przykręcony...
|
|
|