Nasze Miśki - Sportowa Elegancja
deejay - 27-01-2013, 16:31
Torp12 napisał/a: | Bartku jak robilem malowanie zaciskow to wszystkie zaciski dostaly nowe zestawy gumek. Potem ten prawy zacisk dostal nowy tloczek i nowe gumki. No a ile tam dwa tygodnie temu sam mu dalem kolejny zestaw gumek bo znowu ciekl... |
Sam to wszystko robisz , czy mechanik działa ?
Torp12 - 27-01-2013, 18:02
deejay napisał/a: |
Sam to wszystko robisz , czy mechanik działa ? |
Najpierw dzialal znajomy mechanik, potem Piwor, a ostatnio ja zmienialem gumki.
deejay - 27-01-2013, 18:49
Torp12 napisał/a: | Najpierw dzialal znajomy mechanik, potem Piwor, a ostatnio ja zmienialem gumki. |
To gdzies musi byc jakis babol , lub nieostrozny montaż
Torp12 - 27-01-2013, 19:01
To gdzies musi byc jakis babol , lub nieostrozny montaż |
Za jakies 2-3 godziny podniose go i zajrze ktory zacisk puszcza. Jak znowu prawy to chyba zrobie sobie wycieczke do Wrocławia
m6riano - 27-01-2013, 19:08
Torp12, Ja robiłem zaciski w SMM przed podróżą do Hamburga, od tego czasu zrobiłem spokojnie z 10tkm i u mnie wszystko gra i buczy...jedynie płyn przymarza więc niebawem wymiana..
deejay - 27-01-2013, 19:24
Torp12 napisał/a: | Za jakies 2-3 godziny podniose go i zajrze ktory zacisk puszcza. Jak znowu prawy to chyba zrobie sobie wycieczke do Wrocławia |
Ty masz takie zaciski jak ja , czyli duzy tłoczek ?
Torp12 - 27-01-2013, 19:24
Ty masz takie zaciski jak ja , czyli duzy tłoczek ? |
Dokładnie tak
deejay - 27-01-2013, 19:36
Torp12 napisał/a: | deejay napisał/a:
Ty masz takie zaciski jak ja , czyli duzy tłoczek ?
Dokładnie tak |
Jak wciskałes nowy tłoczek smarowałes go czyms czy na sucho wsadzałes do zacisku Bo mogłes minimalnie podciąc gumke uszczelniajacą i wyciek pojawia sie dopiero z czasem , tez miałem taki przypadek
Torp12 - 27-01-2013, 19:38
Jak wciskałes nowy tłoczek smarowałes go czyms czy na sucho wsadzałes do zacisku Bo mogłes minimalnie podciąc gumke uszczelniajacą i wyciek pojawia sie dopiero z czasem , tez miałem taki przypadek |
Bartku kupilem specjalny smar do tloczkow. Nawet jakis lepszy z teflonem... Smarowalem zarowno ten oring co idzie do srodka jak i tloczek.
deejay - 27-01-2013, 19:50
Cytat: | Bartku kupilem specjalny smar do tloczkow. Nawet jakis lepszy z teflonem... Smarowalem zarowno ten oring co idzie do srodka jak i tloczek.
_________________ |
A w jaki sposób wciskałes tłoczek ? czy wkręcając i od razu lekko wciskając , wtedy jest najmniejsze prawdopodobienstwo ze przytniesz uszczelnienie . Jeśli przy wciskaniu poczujesz opór to znak ze tłoczysko podwija gumkę/uszczelnienie .
Torp12 - 27-01-2013, 19:53
A w jaki sposób wciskałes tłoczek ? czy wkręcając i od razu lekko wciskając , wtedy jest najmniejsze prawdopodobienstwo ze przytniesz uszczelnienie . Jeśli przy wciskaniu poczujesz opór to znak ze tłoczysko podwija gumkę/uszczelnienie . |
Nie wkrecalem, tylko wlozylem w ta oslonna gume i delikatnie wcisnolem. Poszlo dosc gladko bym powiedzial.
Torp12 - 27-01-2013, 23:11
Wlasnie wrocilem z garazu. Lewy zacisk suchy jak pieprz wiec to raczej nie on. Na prawym czyli tym co ostatnio robilem minimalnie mokro, ale doslownie niewiele, no ale to raczej on jest winowajcą. Tylko teraz jak mu zaradzic? Skoro problem pojawia sie jak auto stoi na mrozie to moze ten wymieniony tloczek nie trzyma idealnie rozmiaru i jak mroz sciska gume to zaczyna przepuszczac? Zmienic ten tloczek i gumke, czy znowu tylko gumke?
robertdg - 28-01-2013, 19:17
Może brakuje wymiaru dla tłoczka, porównywałes wymiary z oryginałem
Torp12 - 28-01-2013, 19:23
Dzisiaj tylko minus 2 i hamulce jakos nie wariowaly takze poki co chyba zostawie jak jest bo i tak wiekszych pomyslow nie mam.
Ale jak jestesmy przy temacie zmiany gumek w tloczkach to powiedz Bartku czy masz jakis sposob aby po wymianie gumek w pojedynke wlozyc tloczek do zacisku? Bo ja znam tylko taki na dwie osoby i troche jest to upierdliwe nie powiem:)
Torp12 - 28-01-2013, 19:24
robertdg napisał/a: | Może brakuje wymiaru dla tłoczka, porównywałes wymiary z oryginałem |
Przed montażem w zeszlym roku raczej sprawdzalismy a przeciez od gumki sie nie wytarl... Ale sam juz nie wiem jak to ogarnac.
|
|
|