To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Biały Avance kombi EA5W 2001r. w manualu aka "Biały Miś

MKV - 31-08-2015, 12:23

Po drodze na i ze zlotu była okazja zrobić Miśkowi kilka zdjęć :)

drexvs - 31-08-2015, 18:07

dobre foty 8)
Fragu - 31-08-2015, 18:57

fantastyczne zdjęcia ! :D ależ to auto wygląda!
MKV - 17-09-2015, 14:12

drexvs napisał/a:
dobre foty 8)

Ta o zachodzie słońca robiona telefonem :D

Hubeeert - 18-09-2015, 13:23

Nadszedł czas na przegląd połączony z wymianą tylnych amortyzatorów i lewego łożyska z przodu.
Z tyłu kiedyś dawno temu były tam nivomaty. Wymiana na zwykłe odbyła się z wykorzystaniem części używanych, ale nie wszystkich. Zmieniono górne mocowania amortyzatora oraz kieliszki w które wchodzą gumy odbojowe. Same gumy (w tym osłony amortyzatora) zostały od nivomatów... Niestety mocowania i "kieliszki" uległy biodegradacji a wyrobione gumy (inna średnica) dały osiadanie samochodu i obcieranie kół o ranty błotników. Kieliszki zamówione w ASO - coś koło 80 zł/2 szt, reszta Cars i Moto Factory.
Przednie łożysko poprzednio zostało założone w opcji - zintegrowane z piastą. W związku z czym zrobiło się drogo bo do wymiany poszła piasta z łożyskiem KOYO.

Oprócz tego rozrząd, uszczelnienie aparatu i zaślepki, wewnętrzna manszeta prawa, olej, filtry etc.

MKV - 18-09-2015, 13:43

Hubeeert napisał/a:
Nadszedł czas na przegląd połączony z wymianą tylnych amortyzatorów i lewego łożyska z przodu.
Z tyłu kiedyś dawno temu były tam nivomaty. Wymiana na zwykłe odbyła się z wykorzystaniem części używanych, ale nie wszystkich. Zmieniono górne mocowania amortyzatora oraz kieliszki w które wchodzą gumy odbojowe. Same gumy (w tym osłony amortyzatora) zostały od nivomatów... Niestety mocowania i "kieliszki" uległy biodegradacji a wyrobione gumy (inna średnica) dały osiadanie samochodu i obcieranie kół o ranty błotników. Kieliszki zamówione w ASO - coś koło 80 zł/2 szt, reszta Cars i Moto Factory.
Przednie łożysko poprzednio zostało założone w opcji - zintegrowane z piastą. W związku z czym zrobiło się drogo bo do wymiany poszła piasta z łożyskiem KOYO.

Oprócz tego rozrząd, uszczelnienie aparatu i zaślepki, wewnętrzna manszeta prawa, olej, filtry etc.

Dzięki za update :)

MKV - 16-10-2015, 00:45

Ciekawe jakby się Białas prezentował zimą na takich 17" OZ-tach czerwonych z czerwonymi lusterkami i na oponach np 215/45R17? Ewentyualnie jeszcze te plastikowe listwy na drzwiach można też pociągnąc Plasti Dipem na ten sam kolor...
Co myślicie? :P

Owczar - 16-10-2015, 09:24

Myślę że lepiej niż na zielonych :) calkiem ciekawe połączenie kolorystyczne by było.
rosomak1983 - 17-10-2015, 11:26

Lepiej na białej feli by było.
Bizi78 - 17-10-2015, 11:50

rosomak1983 napisał/a:
Lepiej na białej feli by było.

Tylko weź to utrzymaj w czystości :wink: .

Fragu - 17-10-2015, 14:13

Tak...ale co do listew to mam mieszane uczucia, może być trochę za dużo.
MKV - 09-11-2015, 21:15

Co do koloru felg to zrobiłęm małą ankietę na FB wsród znajomych i stnaowczo wygrały zielone a dopiero potem czerwone. Póki co i tak mam inne wydatki więc zostają 16" zielone ale w przyszłości pewnie znajdą się 17" czerwone.

Ale z innej beczki.
Misiek nie rpzeszedł przeglądu technicznego ze względu na skorodowane przewody hamulcowe z tyłu. Wymieniłem je więc na nowe ale przy okazji chłopaki opukali mi nadkole lewe tylne i pojawiły się w nim 2 brzydkie dziury średnicy kilku centrymetrów.
Ponieważ zblizały się deszcze to byłą szybka akcja poszukiwawcza blacharza i przypadkiem znalazłem bardzo polecanego na google koło domu (na Prymasa Tyśiaclecia.
350zł i w 3 godziny sprawa była załatwiona :D Chyba wybiorę się do nich z reperaturkami bo jeśli ma się swoje to wymiana to koszt 800zł za stronę więc całkiem nieźle w porównaniu do miejść w których wcześniej pytałem. :)

No więc to taki mały update. A no i w miesiąc w sumie 5tys zł mniej mam w portfelu z powodu Galanta... no ale rozrząd, zawieszenie, przewody hamulcowe to jednak ważne sprawy...

deejay - 09-11-2015, 21:49

MKV napisał/a:
wymiana to koszt 800zł za stronę

Ileeeee :roll: :shock:

MKV - 09-11-2015, 22:24

deejay napisał/a:
MKV napisał/a:
wymiana to koszt 800zł za stronę

Ileeeee :roll: :shock:

No tyle to w Warszawie kosztuje. Jak pytałem gdzie indziej to z własnymi reperaturkami 1000zł za stronę.

Dario1986 - 10-11-2015, 09:16

MKV napisał/a:
No tyle to w Warszawie kosztuje. Jak pytałem gdzie indziej to z własnymi reperaturkami 1000zł za stronę.

Zapytaj Kuby, Bongo, on ma dobrego majstra pod Warszawa, który ogarnia temat w dobrej cenie. Gość pracuje/pracował w blacharni Porsche więc ogarnia temat a po godzinach robi u siebie. Lokalizacja gdzieś obok Ożarowa Mazowieckiego.
Wydaje mi się że Kuba wspominał o cenie 1400 z jego reperaturkami a zrobione perfect!.
Potwierdź tylko powyższe, bo mogłem coś pomieszać :)