Zachodniopomorskie - Zachodniopomorskie OT III
Seichan - 22-04-2013, 07:27
Dzień dobry
Gratuluję frekwencji na spocie grillowym
Yoshiko - 22-04-2013, 08:13
wiecie co jak czytam co się dzieje w Stargardzkim UM to po prostu rzygać mi się chce
Zmiana organizacyjna polega na rozszerzeniu zakresu działań dotychczas funkcjonującego Wydziału Gospodarczego o zadania administracyjne.
Naczelnikiem Wydziału został Marek Kisio dotychczasowy Sekretarz Miasta ( człowiek, który prawomocnym wyrokiem sądu został skazany za kłamstwo lustracyjne )
Sekretarzem Miasta został dotychczasowy dyrektor Biura Prezydenta Miasta Zdzisław Rygiel. Dyrektorem Biura została dotychczasowa zastępczyni Helena Maćkowiak.
p. Rygiel (jako sekretarz) był osobą sprawującą nadzór nad Urzędem Stanu Cywilnego a teraz będzie pracować tam jego żona,
kompetencje nadzorcze zostały mu zabrane, po to żeby żona pracować mogła.
(wiadomości z portalu stargardzkiego - oficjalne z UM i z forum)
a to tylko kropla w morzu
jAZZMAN - 22-04-2013, 08:27
| Yoshiko napisał/a: | | człowiek, który prawomocnym wyrokiem sądu został skazany za kłamstwo lustracyjne |
Czyli już się nakłamał i więcej kłamał nie będzie
[ Dodano: 22-04-2013, 09:28 ]
mlodam, Proszę mi tu nie ściemniać
Galancior94 - 22-04-2013, 11:14
Dzień dobry
| jAZZMAN napisał/a: | | Galancior94, albo Rat-Ola-Style, coś jak w Mitsu-Fordzie. |
Też dobre
Zawieszenie sprawdzone przed chwilą i się okazało, że mam wahacze proste z tyłu do wymiany. Mają ogromny luz na tulei. Prawdopodobnie to jest przyczyną "myszkowania" Teraz tylko kupić, wymienić i można testować na obwodnicy czy nadal pływa
jAZZMAN - 22-04-2013, 14:24
| Galancior94 napisał/a: | | "myszkowania" |
No to masz to samo co ja, u mnie do wahacza doszła końcówka prawego drążka.
xylen - 22-04-2013, 14:41
Yoshi tak jest w większości miast i gmin, praca w UM to niezła fucha i przede wszystkim "power"...
ja dzisiaj polazłem złożyć dekl. dot śmieci i okazało się że w sumie to nie mogę jej złożyć bo ciągle debatują jak to liczyć
Galancior94 - 22-04-2013, 15:52
| jAZZMAN napisał/a: | | Galancior94 napisał/a: | | "myszkowania" |
No to masz to samo co ja, u mnie do wahacza doszła końcówka prawego drążka. |
U mnie na szczęście tylko te tuleje Ale zamówiłem kompletne nowe wahacze na allegro, bo w Focie nie mieli, a w Inter Carsie wołali sobie ponad 600zł za szt -.- Ja nie wiem skąd oni te ceny biorą.
Yoshiko - 22-04-2013, 19:06
| xylen napisał/a: | ja dzisiaj polazłem złożyć dekl. dot śmieci i okazało się że w sumie to nie mogę jej złożyć bo ciągle debatują jak to liczyć |
zdaje się że dziś radni bezradni uchwalili już rewolucję śmieciową http://www.gs24.pl/apps/p...ZECIN/130429897
PABLO998 - 22-04-2013, 19:41
| Galancior94 napisał/a: | | Zawieszenie sprawdzone przed chwilą i się okazało, że mam wahacze proste z tyłu do wymiany. Mają ogromny luz na tulei. Prawdopodobnie to jest przyczyną "myszkowania" Teraz tylko kupić, wymienić i można testować na obwodnicy czy nadal pływa |
| jAZZMAN napisał/a: | | No to masz to samo co ja, |
I ja Także Galancior kupuj, wymieniaj i dawaj znać, czy pomogło - jeśli tak to ja też się biorę za nie
Andrew - 22-04-2013, 19:43
U mnie jest 14 zł od gospodarstwa domowego.
Yoshiko - 22-04-2013, 20:21
u mnie w mieście 50 gr za posegregowane i 60 gr za nieposegregowane śmieci i to wszystko za każdy m2 lokalu
w spółdzielni mieszkaniowej jeszcze nie wiem jak to będzie
jAZZMAN - 22-04-2013, 20:28
a ja mam taki młynek, miele wszystkie śmieci (metal, plastik, papier i szkło) a potem robię z nich karkówkę i zabieram na spota nad Miedwiem
Yoshiko - 22-04-2013, 20:41
| jAZZMAN napisał/a: | a ja mam taki młynek, miele wszystkie śmieci (metal, plastik, papier i szkło) a potem robię z nich karkówkę i zabieram na spota nad Miedwiem
| dobrze że jadłam kiełbaski
szuwar - 22-04-2013, 20:51
| Cytat: | u mnie w mieście 50 gr za posegregowane i 60 gr za nieposegregowane śmieci i to wszystko za każdy m2 lokalu
w spółdzielni mieszkaniowej jeszcze nie wiem jak to będzie |
u nas też cyrki, wstępnie zrobili referendum ludzie wybrali, że ma być kwota od osoby, a wybrali od zużycia wody - ładna demokracja
Na oczywiste protesty ugięli się i debatują, jak dla mnie - statystycznie powinno być na osobę, bo jak mieszkasz sam w willi sam to masz płacić jak za pułk ? a przecież nawet w statystykach podaję się "produkcję" śmieci na mieszkańca ....
ale wiadomo zmiany, i trzeba zarobić ...
jAZZMAN - 22-04-2013, 20:55
Yoshiko, na majówkę będą i kiełbaski
| szuwar napisał/a: | | statystycznie powinno być na osobę, bo jak mieszkasz sam w willi sam to masz płacić jak za pułk ? |
A jak wynajmujesz kawalerkę 15 koreańskim studentom to liczenie za metr też bez sensu ;(...
[ Dodano: 22-04-2013, 22:00 ]
A w ogóle... zapomniałem Wam powiedzieć....
Dziś po pracy zaparkowałem pod klatką... w oknie siedzi sąsiad.
Ładne ma pan to BMW - powiada.
Tak, całkiem fajne auta Japończycy teraz robią - odparłem uśmiechnąwszy się dodałem - jak by BMW robiło takie samochody to nikt by nie jeździł mercedesami.
Zamieniliśmy jeszcze dwa zdania i poszedłem na kolację....
|
|
|