Nasze Miśki - Za(Avance)owany Srebrny EA5A by mjsystem
mjsystem - 12-04-2016, 14:37
Krzyzak napisał/a: |
mjsystem napisał/a:
jeżdżę od kliku tygodni na PB
a ja od 20 lat - licytujemy się dalej? | Darek, dobrze wiesz, o co mi chodzi
Hugo - 12-04-2016, 14:46
mjsystem napisał/a: | Swoja droga jak widzę, że galanty kosztują po 5 tysięcy..... | Kup takiego to będzie "śmigał" tak jak ten co teraz masz
Marcino - 12-04-2016, 16:04
Krzyzak napisał/a: | mjsystem napisał/a: | jeżdżę od kliku tygodni na PB | a ja od 20 lat - licytujemy się dalej? |
To nawet nie wiesz na jakiego galanta byś zaoszczędził jeżdząc na LPG...:)
Krzyzak - 12-04-2016, 20:48
mjsystem napisał/a: | Darek, dobrze wiesz, o co mi chodzi | pewnie - mam też auto z LPG i wiem jak fajnie tankować do pełna za 50 zł
Marcino napisał/a: | To nawet nie wiesz na jakiego galanta byś zaoszczędził jeżdząc na LPG...:) | to jest jak z papierosami - że ten który nie pali mówił do palacza, że po 20 latach by miał nowe Lamborghini a palacz się pyta: gdzie więc jest twoje Lamborghini?
mjsystem - 13-04-2016, 08:32
Cytat: |
mjsystem napisał/a:
Swoja droga jak widzę, że galanty kosztują po 5 tysięcy.....
Kup takiego to będzie "śmigał" tak jak ten co teraz masz | Jak zrobię, to mam nadzieje więcej dostać
Marcino napisał/a: |
To nawet nie wiesz na jakiego galanta byś zaoszczędził jeżdżąc na LPG...:) |
Swoim zrobiłem ponad 30000. Licząc ceny na dziś:
Spalanie PB np 10l a LPG 12.
Wychodzi za benzynę 12300 zł i za gaz 5220 tak więc zaoszczędzone jest 7080 zł. Tyle jednocześnie wsadziłem już w naprawy
Marcino - 13-04-2016, 20:10
mjsystem napisał/a: | woim zrobiłem ponad 30000. Licząc ceny na dziś:
Spalanie PB np 10l a LPG 12.
Wychodzi za benzynę 12300 zł i za gaz 5220 tak więc zaoszczędzone jest 7080 zł. Tyle jednocześnie wsadziłem już w naprawy |
Jesteś na zero wiec..:)
Tomek - 13-04-2016, 20:22
Marcino napisał/a: | Jesteś na zero wiec..:) |
nie jest, bo te 7k nie wsadził w gaz tylko w całe auto
jakby jezdzil na PB, to by wsadził nie 7, a 6.5
mjsystem - 14-04-2016, 08:29
Dokładnie, te 500 zł poszło w wymianę wtryskiwaczy LPG. Znów nie działa jeden rząd. Teraz jeżdżę na Pb. Nawet CE zgasł. Przeklęte Magic'i...
Czy Magic Jet do idealne wtryskiwacze?
Nic jednak nie jest idealne... Również wtryskiwacze Magic Jet posiadają wady. Ich główne wady to:
niska trwałość i podatność na zabrudzenia - aby takie wtryskiwacze służyły dłużej należy je montować w pionie i stosować porządne filtry i bardzo często je wymieniać (co najmniej co 1000 L spalonego gazu)
często popuszczanie gazu do kolektora nawet w nowych wtryskiwaczach
konieczność korekcji mieszanki po temperaturze - ale to już cecha tanich wtryskiwaczy - żadne do 100 pln za sztukę nie będą lepsze
http://wtryskiwacze-lpg-m...warto-kupic.pl/
u mnie leżą poziomo...
polaff - 14-04-2016, 08:40
Jak zawsze. Forowe bzdecenie. Ja miałem valteki i nie narzekał em. Ani na spalanie ani na moc ani na trwałość.
Marcino - 14-04-2016, 09:10
Ja wróciłem do Valteków bo myślałem ze padły magiki, ale to byłą wina instalacji elektrycznej i głupiały syagnały... 6 szt magiców leży... i czeka nie wiem na co. Gazu nie popuszczają, może jak by je wyczyścił to by śmigały.
mjsystem - 14-04-2016, 11:42
polaff napisał/a: | Jak zawsze. Forowe bzdecenie. Ja miałem valteki i nie narzekał em. Ani na spalanie ani na moc ani na trwałość. | Ale u mnie to fakt. Po wymianie na nowy komplet już dwa razy problem z gazem ustał.
Marcino napisał/a: | ale to byłą wina instalacji elektrycznej i głupiały syagnały... | A może u mnie też coś podobnego się dzieje? Raz gaz się załącza przy 3/4 wartości nominalnej temperatury (pewnie coś ok 50-60*C ) a czasem dopiero przy pełnym wskazaniu ( 90*C)
mjsystem - 14-04-2016, 11:50
Tyle już jest na liczniku....
polaff - 14-04-2016, 12:22
mjsystem napisał/a: | Ale u mnie to fakt. Po wymianie na nowy komplet już dwa razy problem z gazem ustał. | Mi tylko chodzi o to, że większość z tu zarejestrowanych psioczy na Valteki, a ja na swoich zrobiłem 120kkm, wymiana czegoś tam za 35zł w środku i kolejne 100kkm. Przez cały okres ich eksploatacji nie narzekałem ani na moc ani na spalanie. JEdyna wada to taka, że jak pojechałem w pierwszą trasę po montażu instalacji LPG to myślałem, że może mi panewkę obróciło, a okazało się, że to wtryski tak subtelnie pracują
mjsystem - 14-04-2016, 12:31
polaff napisał/a: | Mi tylko chodzi o to, że większość z tu zarejestrowanych psioczy na Valteki | Ale ja mam Magic Jet.
polaff - 14-04-2016, 12:32
mjsystem napisał/a: | Ale ja mam Magic Jet | fakt zapo,mniałem dodać - psioczy na Valtek chwaląc MJ
|
|
|