Nasze Miśki - Avan(s)ce Elegancji Juiceman'a czyli 2.5V6 z 2003
Juiceman - 29-11-2020, 13:48
Krzyzak napisał/a: | Juiceman napisał/a: | jak zgasło to już się te dwie kontrolki nie zapaliły | nie świecą się wcale? - czyli na ON i bez uruchamiania silnika też? - to by wskazywało na koniec szczotek |
W sensie podczas jazdy się nie zapalają altek kupiony także na dniach wymiana
Krzyzak - 01-12-2020, 07:39
Juiceman napisał/a: | W sensie podczas jazdy się nie zapalają | to tak ma być cnie?
Juiceman - 01-12-2020, 18:39
Krzyzak napisał/a: | Juiceman napisał/a: | W sensie podczas jazdy się nie zapalają | to tak ma być cnie? |
A i owszem ale dmucham na zimno
Juiceman - 08-12-2020, 16:01
2go grudnia 2020 przy 315999kkm został wymieniony alternator na
AS-PL Alternator A5275.
W międzyczasie zostały zamówione u Hugo lampy z soczewkami. Moje soczewki już świecą trochę gorzej.
Krzyzak - 09-12-2020, 07:12
Juiceman napisał/a: | Moje soczewki już świecą trochę gorzej | zapewne odbłyśnik do regeneracji czy konstrukcja klasyczna czy soczewka, to i tak z tyłu jest odbłyśnik, który się niszczy i łuszczy do plastiku pod nim
Marcino - 09-12-2020, 08:41
Krzyzak napisał/a: | ne odbłyśnik do regeneracji czy konstrukcja klasyczna czy soczewka, to i tak z tyłu jest odbłyśnik, który się niszczy i łuszczy do plastiku pod nim |
Tam nic nie jest pewne. W 307 przy xenonach wystarczyło wyczyścić i jasność powróciła.
Hugo - 09-12-2020, 10:20
Jak masz soczewki z jakiegoś francuza, to na 100% są to soczewki firmy Valeo. Niestety Valeo to badziew straszny, nowe świecą super, ale odbłyśniki mają bardzo nietrwałe.
Juiceman - 09-12-2020, 10:42
Soczewki 2-3 letnie były zamontowane z Meganki II w sierpniu 2015 przy przebiegu gala 273 510km.
Czyli wymiana następuje po ETA 5 latach i ~42 500km - z czego ledy w soczewkach siedziały od Maja 2018 i przejechały zaledwie 12k KM.
Jakoś słabo to wygląda - chociaż fakt jest że zapomniałem co to znaczy przepalona żarówka H7
Marcino - 09-12-2020, 11:15
Pokaż jak to wygladało świeciło z tymi ledami i co za zarówkę tam miałeś...
Krzyzak - 09-12-2020, 12:11
Juiceman napisał/a: | fakt jest że zapomniałem co to znaczy przepalona żarówka H7 | ja powiem, że też nie narzekam - na philips premium +30 jeżdżę już 3.5 roku z przebiegiem ok. 50 tys km
pamiętam jednak, że jak wsadziłem tego samego dnia żarówki H7 do renówki i Galanta, to w Galancie świecą do dziś a w renówce wytrzymały nieco ponad 1.5 roku (ok. 30 tkm) - ale tam instalacja elektryczna wyglądem przypomina polskie telewizory z czasów PRL, więc nie ma się co dziwić
Juiceman - 09-12-2020, 16:30
Krzyzak napisał/a: | Juiceman napisał/a: | fakt jest że zapomniałem co to znaczy przepalona żarówka H7 | ja powiem, że też nie narzekam - na philips premium +30 jeżdżę już 3.5 roku z przebiegiem ok. 50 tys km
pamiętam jednak, że jak wsadziłem tego samego dnia żarówki H7 do renówki i Galanta, to w Galancie świecą do dziś a w renówce wytrzymały nieco ponad 1.5 roku (ok. 30 tkm) - ale tam instalacja elektryczna wyglądem przypomina polskie telewizory z czasów PRL, więc nie ma się co dziwić |
To zazdroszczę ja wymieniałem bardzo często żarówki :/ może dlatego że zawsze kupowałem najmocniejsze Philipsa
sampler - 09-12-2020, 20:13
Hugo napisał/a: | Jak masz soczewki z jakiegoś francuza, to na 100% są to soczewki firmy Valeo. Niestety Valeo to badziew straszny, nowe świecą super, ale odbłyśniki mają bardzo nietrwałe. |
W PSA nie ma problemu z Xenonami. Jedyny problem to kurz na soczewkach, który można zmyć IPA. Chyba że mówimy o latach <2004 gdzie matowiały klosze poliwęglanowe.
Hugo - 09-12-2020, 21:30
Niestety te żarówki H7 +100% i więcej bardzo szybko się przepalają, ale to też zależy gdzie świecą. Czy w soczewce, jakiej soczewce czy w zwykłym odbłyśniku. W soczewkach dużo mocniej się nagrzewają i przepalają. Są też różne obudowy soczewek, takie bardziej szkieletowe i zamknięte, w tych drugich szybciej się przepalą.
Juiceman - 10-12-2020, 08:42
Marcino napisał/a: | Pokaż jak to wygladało świeciło z tymi ledami i co za zarówkę tam miałeś... |
W sensie ?
Kurde o dziwo nie mam żadnych fotek żarówka w soczewce vs led w soczewce.
Ale na pewno wstawię fotki obecna lampa z led vs nowa lampa z led
MichciuGT - 16-12-2020, 01:10
Juiceman, większość regulatorów ładowania ma problemy z komunikacją z ECU przez co ładowanie jest za niskie i trzeba ratować się cieniem przewodu od sterowania, jak u Ciebie zachowuje się alternator? tutaj osoba która miała regulator ładowania AS nagrała filmik z problemem https://youtu.be/A3A2n_6dwy8
|
|
|