Nasze Miśki - Galant Marcino historia jednego z pierwszych EAW na MM
Marcino - 27-02-2023, 11:51
Wzmacniacz zamontowany w kuwecie bagażnika, zobaczymy czy będzie się grzał, jak coś będę wiercił otwory na wentylacje. Tuba na miejscu, kable przeciągnięte, moduł BT do radia Alpine dołożony i zamontowany, telefon sparowany. Jest bas, trzeba to jakoś ładnie wystroić. Ale skoro wzmacniacz jest 4kanałowy to idę za ciosem i daje z niego kable do głośników. Jest opcja w radiu aby wyłączyć końcówki mocy w radiu i wszystko pójdzie chinchem przez wzmacniacz. Zastanawiam sie tylko czy jak subwofer jedzie na kanałach Rear to czy również z nim mają być zapięte tylne głośniki z drzwi... czy je zostawić na radiu czy jak, Ale będą próby.
Dziś musze wyprać elementy tapicerki w bagażniku aby to wszystko poskładać. A i musze kupić baterie 9V do miernika bo padła wtedy kiedy był potrzebny a sklepy zamknięte.
Antena radia też jeszcze nie naprawiona.
Zdjęcia wkrótce jak ogarnę trochę bałagan z kablami.
Marcino - 11-05-2023, 11:17
Przebieg 271500, wymieniony banan lewy na Mahle bo w starym cukierek sie rozwulkanizował. Ustało bujanie kierownica jak dawałem gaz.
Z rzeczy to szyby przyciemnione zoistały- szwagier sie w majówkę wziął i zrobił jak kiedyś obiecał.
Zderzak sport poklejony czeka na przygotowanie do lakierownia.
Przyszły zamówione halogeny do zderzaka.
Hugo - 11-05-2023, 16:04
Raczej Meyle
Marcino - 15-01-2024, 09:28
Dawno nic nie pisałem bo się nic nie dzieje. Galant obejchał Polske na jesień i sie pojawiło takie dziwne szuranie z prawej strony - przy prędkościach 60-80km jak lekko gaz naciskam słychać coś jak burczy lekko tak jak by plastik wpadał w dragania.
W weekend była inspekcja, łozysko ok brak luzów, półośka też. Myśle ze moze kupie kolejne łożysko Starline i zobaczymy, tylko musze piaste znaleść na podmiane to sobie wprasuje łożysko i bedzie zestaw naprawczy.
A pozatym tak wyglada po kilku sezonach przejechanych po remoncie, tragedi nie ma, kilka zaprawek trzeba zrobic, najgorzej to prawy błotnik, widać jak sie lakiernik postarał a ja byłem tak zajarany ze na to uwgi nie zwróciłem.
jacek11 - 15-01-2024, 16:02
W podobnym stanie do mojego Galanta. Może deko lepiej wygląda z przodu. Czas na poprawki zanim się rozprzestrzeni. I widzę drogocenny element Obiekt marzeń nocnych wycinaczy
Marcino - 15-01-2024, 23:34
Z drogocennych rzeczy tylko obudowa:). Oryginał leży na półce.
Krzyzak - 16-01-2024, 07:20
To chyba Y2, on tak z 400-500zł wart?
Marcino - 16-01-2024, 09:08
Gdzieś taka wartość była. Nie sprzedaje. Moze jak normy wejd ze coś trzba bedzie mieć zamiast pustek puszki to znowu wspawam sobie.
Hugo - 16-01-2024, 12:27
Jeszcze polata.
Marcino - 16-01-2024, 15:26
Hugo napisał/a: | Jeszcze polata. |
No musi. Ważne ze robiota poszła na marne.
Spalił się jeden led w soczewce, Założone nowe, juz do zarówek nie wrócę. Najlepsza rzecz jaką mogłem dołożyć dzięki Hugo.
Marcino - 16-01-2024, 15:26
Hugo napisał/a: | Jeszcze polata. |
No musi. Ważne ze robiota poszła na marne.
Spalił się jeden led w soczewce, Założone nowe, juz do zarówek nie wrócę. Najlepsza rzecz jaką mogłem dołożyć dzięki Hugo.
Hugo - 17-01-2024, 09:18
Cieszę się, że jesteś zadowolony z soczewek. Jakie miałeś LEDY?
Marcino - 18-01-2024, 09:12
Hugo napisał/a: | Jakie miałeś LEDY? |
Night Eye. Jedna zaczeła mrugać. Ale zauważyłem ze też miałem nadkruszny kabel w oru wtyku h7. Poprawione, nowe kupione za 65zł już świecą.
To masz - 18-01-2024, 09:44
Marcino napisał/a: | Hugo napisał/a: | Jakie miałeś LEDY? |
Night Eye. |
Używasz jako światła mijania?
Krzyzak - 19-01-2024, 07:01
Hugo napisał/a: | Cieszę się, że jesteś zadowolony z soczewek. | To Marcin ma soczewki? ostatnio zdjęcie wysyłał to strumień rozproszony jak przy lampie z kloszem z lat 80. A może na drogowych jechał...
|
|
|