Nasze Miśki - Sportowa Elegancja
Torp12 - 28-01-2013, 23:28
Owczar napisał/a: |
E tam Samemu można odpowietrzyć jak ta lala i to wszystkie 4 koła |
Show me the way
Owczar - 28-01-2013, 23:33
Zakładasz na odpowietrznik przewód igielitowy, poluzowujesz minimalnie odpowietrznik i pompujesz. Drugi koniec przewodu do zbiorniczka wyrównawczego, a przewód w widocznym miejscu i widzisz w nim jak idą bąbelki powietrza. Wymieniałem tym sposobem nawet płyn w układzie, bez pomocnika Na początku trzeba wyczuć ile poluzowywać, ale potem bułka z masłem.
m6riano - 28-01-2013, 23:42
Owczar napisał/a: | Samemu można odpowietrzyć jak ta lala i to wszystkie 4 koła |
chyba ty...;-)
Torp12 - 28-01-2013, 23:47
Owczar napisał/a: | Zakładasz na odpowietrznik przewód igielitowy, poluzowujesz minimalnie odpowietrznik i pompujesz. Drugi koniec przewodu do zbiorniczka wyrównawczego, a przewód w widocznym miejscu i widzisz w nim jak idą bąbelki powietrza. Wymieniałem tym sposobem nawet płyn w układzie, bez pomocnika Na początku trzeba wyczuć ile poluzowywać, ale potem bułka z masłem. |
I co takie tylne prawe kolo: wezyk bedzie najdluzszy, starcza plynu ze zbiorniczka zeby sie pompa nie zapowietrzala? Poza tym niezle sie wtedy trzeba napompowac:)
Owczar - 29-01-2013, 00:12
Torp12 napisał/a: | I co takie tylne prawe kolo: wezyk bedzie najdluzszy, starcza plynu ze zbiorniczka zeby sie pompa nie zapowietrzala? |
Tak. Daje radę Napompować tak, ale lekko idzie. Jednak jak masz kogoś do pomocy to szkoda zachodu.
Torp12 - 31-01-2013, 23:18
Byłem dzisiaj na przeglądzie. Wszystko by było śpiewająco gdyby nie cukierki bananów które równo powiedziały papa. Strasznie spękane są dziadostwa (jakoś nie slychać było stuków...). W sumie nie było by nic złego tyle tylko że niespełna roku temu je zmieniałem u Marka... Brałem je wtedy z Allpartsu... O ile sie nie myle byly to NOK ale nie dam sobie głowy uciąć.
Tak czy siak wytrzymały zdecydowanie za krótko... Jakiś pomysł skąd wziąć takie które wytrzymają trochę dłużej? Oraz czy przy montażu można było spowodować ich uszkodzenie? Czy to raczej napewno wina gum?
Czy po wymianie trzeba ustawiać zbieżność czy wszystko powinno być sztywno i sie nie rozjezdzie??
Owczar - 31-01-2013, 23:21
Może poli?
Torp12 - 31-01-2013, 23:38
Owczar napisał/a: | Może poli? |
Bedzie skrzypiec i bedzie za sztywno dla pozostalych gum. Wydaje mi sie ze jak poli to by trzeba bylo wsztstkie gumy dac poli... A jak dasz wszystko poli to bedzie tak sztywno ze zaczna sie sypac sworznie i koncowki...
Moze oryginal? Wystepuje wogole sam cukierek ?
Owczar - 31-01-2013, 23:39
Sam cukierek nie. Tylko cały wahacz. Ja na tyle nie odczuwam większej twardości. Czerwone niewiele się różnią od ori pod tym względem.
Torp12 - 31-01-2013, 23:41
Owczar napisał/a: | Sam cukierek nie. Tylko cały wahacz. Ja na tyle nie odczuwam większej twardości. Czerwone niewiele się różnią od ori pod tym względem. |
A co ze skrzypieniem? Dobre posmarowanie przed montazem to zalatwia czy po jakims czasie zacznie skrzypiec?
Owczar - 31-01-2013, 23:45
No ten aspekt niestety ciężko przeskoczyć. Smarowałem grubo, ale czasem słychać. Ale przy włączonym radio nie ma tragedii. Ale coś za coś... W związku z tym, że nie ma porządnych zamienników, a kompletne oryginalne zawieszenie kosztuje krocie, poszły poli na tył. Na przodzie zrobię dokładnie to samo jak skończą się tuleje.
Owczar - 31-01-2013, 23:46
Ale same cukierki nie będą skrzypiały bo akurat one są wylewane: http://poliuretany.olkusz...znego-1szt.html
Hugo - 01-02-2013, 07:58
Torp12 napisał/a: | O ile sie nie myle byly to NOK ale nie dam sobie głowy uciąć | Zamontowałem jedną taką u siebie i padła po kilku dniach. Wahacz zaczął stukać w podłogę. Tuleję montowałem sam, ale o błędzie w montażu nie ma mowy, zamontowałem identycznie jak była stara (porobiłem znaki). Chyba mają za miękką gumę, szmelc i tyle. Kupiłem używany, oryginalny wahacz za 50 zł i do dzisiaj spokój (1,5 roku).
danino88 - 01-02-2013, 10:03
bo były oryginalne
Torp12 - 01-02-2013, 13:01
No ale kupno uzywki to zawsze ryzyko. Szczegolnie ze dochodzi jeszcze sworzen...
A co z regeneracja? Bananow sie nie robi?
I jak z ta geometria? Rozjezdza sie czy nie?
|
|
|