To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Biały Avance kombi EA5W 2001r. w manualu aka "Biały Miś

Juiceman - 29-03-2016, 12:01

To już bym chyba białe brał z napisem czerwonym.

Felgi srebrne na białym :

Felgi białe na białym :

MKV - 20-08-2016, 08:53

Dawno nie pisałem więc pora na mały update ;)
Ciągle była tylko mechanika i mechanika w tym wymiana rozrządu oraz naprawa miski olejowej (gwint od korka się wyrobił i Misiek gubił olej) ale w końcu się zebrałem i zrobiłem blacharkę (tzn blacharka skończona i wczoraj trafił na lakiernię) w Galancie. Tylne nadkola z obu stron reperaturki zewnętrzne i wewnętrzne, lewe tylne drzwi wymienione (korozja dolnego rantu), kielichy, progi pod listwami oraz pas przedni oczyszczony ze śladów korozji.
Odbiór w przyszłym tygodniu i od razu ponownie drzwi do wygłuszenia a jakoś po zlocie muszę go jeszcze odstawić na zabezpieczenie antykorozyjne podwozia przed zimą. A potem to już się latami cieszyć i jeździć :)

MKV - 25-08-2016, 07:57

Prace ciągle trwają - mają mi samochód oddać przez zlotem więc mam nadzieję, że się wyrobią...

Hugo - 25-08-2016, 08:09

Ale nawalili kitu :mrgreen:
MKV - 25-08-2016, 08:19

Hugo napisał/a:
Ale nawalili kitu :mrgreen:

To na zdjęciu jest nawet niewyrównane papierem ściernym tylko szpachelką nałożone - na drugim zdjęciu masz już pomalowane ;)
Zawsze można miernikiem sprawdzić ile szpachli nałożyli na nowe reperaturki ;)
Kielichy też zrobione - tragedii nie było :)
Lewe tylne drzwi wymienione z powodu korozji dolnego rantu - trzeba je będzie tylko ponownie wygłuszyć - niestety przez zlotem mogę nie zdążyć z tym (a przy okazji zamontować drugi wzmacniacz i skrzynię basową w zabudowie w bagażniku po prawej stronie) :/
Przy okazji również nakładki progowe zdjęte oraz progi oczyszczone z delikatnych śladów korozji. Po powrocie ze zlotu pójdzie przed zimą na kompletne zabezpieczenie antykorozyjne podwozia.

Z dobrych wiadomości też potwierdziło się, że miał kiedyś lekka stłuczkę przodem ale nic poważnego - tylko pas przedni był lekko uszkodzony i był kiepsko naprawiony - stąd to tajemnicze malowanie niczym pędzlem o które zawsze każdy się czepiał ;)
Teraz już to zostało poprawione - pas przedni oczyszczony ze śladów korozji i jak widać pomalowany :)

Hugo - 25-08-2016, 09:05

MKV napisał/a:
To na zdjęciu jest nawet niewyrównane papierem ściernym tylko szpachelką nałożone - na drugim zdjęciu masz już pomalowane
Zawsze można miernikiem sprawdzić ile szpachli nałożyli na nowe reperaturki
Wiem. Żartowałem sobie :mrgreen:
MKV - 25-08-2016, 09:46

Hugo napisał/a:
Wiem. Żartowałem sobie :mrgreen:

No no no :P
Szpachelwagen to to nie jest i nie będzie ;P

MKV - 09-09-2016, 19:07

Postanowiłem sobie zrobić prezent urodzinowy i dokończyć zabudowę audio Miśka - a konkretnie chodzi o subwoofer. Skrzynia na wymiar wchodzi wgłąb pod poziom podłogi zamiast tego prawego korytka (dzięki temu ma większą pojemność) oraz dodatkowo z tyłu jest przykręcona więc jest w pełni stabilna. Drugi wzmacniacz również trafił pod siedzenie - tym razem pod siedzenie kierowcy. Wszystko więc jest pięknie pochowane i nie rzuca się w oczy a po prostu :)

W tej chwili komplet wygląda tak:
- stacja multimedialna GMS 6311 SMART z kamerą cofania GMS
- głośniki na przód Powerbass 2XL-60C
- głośniki na tył Focal Access 165CA
- wzmacniacz (głośników w drzwiach) pod siedzeniem pasażera Cadence Momentum CSA 1000.4
- drzwi przednie i tylne wygłuszone matami STP Anticor S
- skrzynia basowa zamknięta robiona na wymiar do bagażnika o pojemności ~35-38 litrów
- głośnik niskotonowy 30 cm JL Audio 12W0v3-4
- wzmacniacz subwoofera po siedzeniem kierowcy Crunch Gravity GTX 2400

Cały sprzęt kupiony oraz instalacja wykonana w Media Centrum w Warszawie na Chłodnej - polecam :)
http://www.caraudiovideo.pl/

Zabudowa bagażnika wygląda tak:

Hugo - 09-09-2016, 22:06

No to jeszcze wygłusz podłogę i koniecznie tylną klapę, a zagra 2 razy lepiej :D
MKV - 09-09-2016, 22:30

Hugo napisał/a:
No to jeszcze wygłusz podłogę i koniecznie tylną klapę, a zagra 2 razy lepiej :D

Mówisz z doświadczenia? :P
Co do wygłuszenia podłogi to rozumiem, ż epod nogami? Bo zmniejszenie miejsca pod fotelami gdzie są wzmacniacze nie wiem czy wchodzi w grę...

Hugo - 10-09-2016, 13:55

Tak, z doświadczenia :mrgreen:
Nie pod nogami tylko wszędzie gdzie się da :wink:

MKV - 08-10-2016, 12:42

Kilka zdjęć po zrobionej już blacharce:

Kielichy i pas przedni (był rudawy i malowany przez kogoś pędzlem...) Oba nadkola też zrobione :)

sveno - 08-10-2016, 20:56

MKV napisał/a:
i malowany przez kogoś pędzlem...)
bez kozery wiem przez kogo :) "jedyny taki" :)
Dario1986 - 10-10-2016, 08:43

tylko jedno foto się wyświetla :(
MKV - 11-10-2016, 00:18

Dario1986 napisał/a:
tylko jedno foto się wyświetla :(

Powinny wszystkie bo są w tym samym albumie na Google.