To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III Ogólne - Pierwsze wrażenia

Komandor - 12-06-2016, 22:33

Nie ma problemów z odsprzedażą polskich salonowych modeli przez pierwszego właściciela. Na O2 już kilkukrotnie dostawałem oferty za pośrednictwem forum. Serwisy Mitsu mają ceny usług na poziomie innych marek, niestety ceny części to już poziom premium... Jakość serwisów - temat rzeka ale jest przynajmniej kilka nieco lepszych... zresztą z benzyną to będziesz jeździł na przeglądy tylko (taniej z własnym zestawem).
rezon - 13-06-2016, 12:08

Komandor napisał/a:
. Serwisy Mitsu mają ceny usług na poziomie innych marek,
zdecydowanie nie zgadzam się - są na pewno znacznie wyżej niż Skoda czy Audi albo Suzuki.
Georg - 13-06-2016, 12:17

jac56 napisał/a:
Tiguan-zrobił wrażenie na mnie i mojej żonie. Wnętrze jest kosmiczne-wyświetlacz, nawigacja, asystenci asystentów i dziesiątki elektronicznych gadżetów oraz niesamowite możliwości aranżacji wnętrza ale czytałem takie rzeczy o problemach z silnikami i elektroniką, że-strach się bać!
(...)
Mitsubishi jest przy nim siermiężny ale po krótkiej fascynacji gadżetami chce się mieć tylko to co najważniejsze i pewność, że choć parametry nie powalają na kolana to mam przed sobą wiele lat bezproblemowego jeżdżenia.

Trafione w sedno. 8)

Sim1 - 13-06-2016, 14:31

Georg napisał/a:
jac56 napisał/a:
Tiguan-zrobił wrażenie na mnie i mojej żonie. Wnętrze jest kosmiczne-wyświetlacz, nawigacja, asystenci asystentów i dziesiątki elektronicznych gadżetów oraz niesamowite możliwości aranżacji wnętrza ale czytałem takie rzeczy o problemach z silnikami i elektroniką, że-strach się bać!
(...)
Mitsubishi jest przy nim siermiężny ale po krótkiej fascynacji gadżetami chce się mieć tylko to co najważniejsze i pewność, że choć parametry nie powalają na kolana to mam przed sobą wiele lat bezproblemowego jeżdżenia.

Trafione w sedno. 8)

x2 :badgrin:

jac56 - 13-06-2016, 18:03

Samochód kupiony.
Nie jest to jednak Mitsubishi.
Skorzystałem z wyprzedaży rocznika 2015 Toyoty i kupiłem RAV4 model 2016 wersja Style (upust 12200 + dodatki),
Za Toyotą przemówił fakt skrzyni biegów manualnej, możliwości ciągnięcia przyczepy do 2T (Outlander 1,5T), lepszego o 2 sek przyśpieszenia do 100 km/h.
Jest kamera z obrazem na 7" wyświetlaczu (skrętna), nawigacja, elektryczne otwieranie bagażnika (tak było w darmowym pakiecie),relingi dachowe w gratisie, reszta podobnie.
Myślę, że równie dobrym wyborem byłby Outlander (tym bardziej, że byłby prawie 10 000 tańszy...)
Bardzo dziękuję za pomoc i serdecznie wszystkich pozdrawiam!
Do zobaczenia na drodze!
Jacek

Komandor - 13-06-2016, 21:06

rezon napisał/a:
Komandor napisał/a:
. Serwisy Mitsu mają ceny usług na poziomie innych marek,
zdecydowanie nie zgadzam się - są na pewno znacznie wyżej niż Skoda czy Audi albo Suzuki.

Swoje wnioski opieram na porównaniu cen podobnych usług w kilku serwisach marek Mitsu-Nissan-Renault zlokalizowanych w Pile, Koszalinie, Toruniu i Płońsku. Dodam ze już w Szczecinie przegląd O2 był nieco droższy a w Wawie to skończyło się na zapytaniu o cenę (Mitcar)...

Marki - 14-06-2016, 08:57

kolego Jac56

wszystko rozumiem, faktycznie przyspieszenie, itd, ale o co chodzi z ta skrzynią? przecie automat lepszy, czemu jego brak mial przemawiac za toyota?

Jackie - 14-06-2016, 08:58

rezon napisał/a:

No toś się chyba zapędził ;)
Pozdrawiam

Georg - 14-06-2016, 09:57

jac56 napisał/a:
Samochód kupiony.
Nie jest to jednak Mitsubishi.

Czyżby "kamera z obrazem na 7 calowym wyświetlaczu (skrętna), nawigacja, elektryczne otwieranie bagażnika i 2 sekundy" zdecydowały, że zrezygnowałeś z - jak pisałeś - "wielu lat bezproblemowego jeżdżenia siermiężnym ale trwałym"? :wink:

rezon - 14-06-2016, 12:41

Georg napisał/a:
"wielu lat bezproblemowego jeżdżenia siermiężnym ale trwałym"?
jakby nie popatrzeć to Toyota, a nie Mitsu zajmuje czołowe miejsca w rankingach bezawaryjności. Z czterech wiodących marek japońskich, jeśli chodzi o awaryjność to z reguły najgorzej wypada Mitsu.

[ Dodano: 14-06-2016, 12:44 ]
Jackie napisał/a:
No toś się chyba zapędził
raczej nie, czasami korzystam. Mowa oczywiście o kosztach przeglądów samochodów poniżej 200kzł
Jackie - 14-06-2016, 12:57

rezon napisał/a:
Mowa oczywiście o kosztach przeglądów samochodów poniżej 200kzł
Mimo wszystko musicie mieć tam u siebie jakiegoś najtańszego dealera Audi w Polsce ;)
Pozdrawiam

Marki - 14-06-2016, 13:53

a do tego, jeżeli Outek z automatem był 10 000 pln tańszy od toyoty manual to... dla mnie byłoby juz po sprawie, i zresztą było, wybrałem Outka z automatem :D
sla - 14-06-2016, 19:03

Jackie napisał/a:

Mimo wszystko musicie mieć tam u siebie jakiegoś najtańszego dealera Audi w Polsce ;)

No nie wiem, serwisowanie A5 też u mnie było tańsze od Lancera

Georg - 14-06-2016, 20:06

rezon napisał/a:
jakby nie popatrzeć to Toyota, a nie Mitsu zajmuje czołowe miejsca w rankingach bezawaryjności.

Rankingi marek nie są miarodajne... liczą się poszczególne modele i roczniki. :wink:

rezon - 14-06-2016, 22:39

dobrze - pokaż ranking bezawaryjności, w którym Mitsubishi bije na głowę Toyotę. Bo ja pamiętam tylko takie, gdzie Toykę wyprzedzało Porsche, czasami Mercedes, a najczęściej nic.