To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III Ogólne - Pierwsze wrażenia

Jackie - 15-06-2016, 11:41

Prosz... ;) http://moto.wp.pl/gid,181...riazdjecie.html
rezon - 15-06-2016, 13:58

Jackie - to się nie liczy ;) Cytat o Lancerze
"psuje się bardzo rzadko" - zgoda,
"a jeśli już to naprawa nie kosztuje dużo" - tu chyba im się tabele pomyliły, bo w rankingu najdroższych cen części w PL to właśnie Lancer zajmował zaszczytne pierwsze miejsce. Chyba, że Mitsu dba o biednych Angoli i ich nie goli w przeciwieństwie do krezusów znad Wisły

Jackie - 15-06-2016, 16:03

rezon napisał/a:
tu chyba im się tabele pomyliły, bo w rankingu najdroższych cen części w PL to właśnie Lancer zajmował zaszczytne pierwsze miejsce.

...albo ktoś nie doczytał ;) Lancer a i owszem ale diesel i dotyczyło to pompowtryskiwaczy ;) (innym tematem był fakt ceny tych części.... tu, z racji zawodu ;) , pomijam to wymownym milczeniem ;) )
rezon napisał/a:
Chyba, że Mitsu dba o biednych Angoli i ich nie goli w przeciwieństwie do krezusów znad Wisły

No już nie przesadzaj, u mnie ceny są niemal identyczne jak w serwisie Hondy (współpracujemy z nimi więc info mam na bieżąco). Nie będę opowiadał, że jest jakoś mega tanio (bo Miśki to nie Dacia czy inna, pardon my french ;) , Skoda :mrgreen: ) ale tragedii nie ma.
Pozdrawiam

Georg - 15-06-2016, 16:13

rezon napisał/a:
(...) miejsca w rankingach (...)

Rankingi, rankingi... ten gatunek nieobiektywnej publicystyki, zależnej od producenckiego lobby został definitywnie obnażony głośną aferą w ADAC - ikonie niemieckiej rzetelności. :wink:

rezon - 15-06-2016, 21:34

Jackie napisał/a:
u mnie ceny są niemal identyczne jak w serwisie Hondy (współpracujemy z nimi więc info mam na bieżąco)
to się nazywa zmowa cenowa ;)
jacekk - 15-06-2016, 22:25

rezon napisał/a:
dobrze - pokaż ranking bezawaryjności, w którym Mitsubishi bije na głowę Toyotę. Bo ja pamiętam tylko takie, gdzie Toykę wyprzedzało Porsche, czasami Mercedes, a najczęściej nic.

Powiem tylko tyle, że miałem Toyotę Avensis. Z awaryjnością (jej brakiem) było OK ale do czasu.
Jakoś nie miałem ochoty kontynuować tej przygody i szukałem japończyka nie tylko jako właściciela marki.

Komandor - 15-06-2016, 22:53

Rankingi traktuję z przymrużeniem oka, napisane np. Outlander ale bez podziału na silniki i wersje wyposażenia, czasem brak nawet info o generacji modelu. Obowiązują proste podziały dobre do poczytania w przerwie na kawę albo w autobusie, potem gazeta trafia do kosza a w kiosku kupuje sie nową z następnymi "newsami" utrzymanymi w podobnym stylu... Show must go on... Subiektywnie dopiszę że O2 które posiadam to najmniej awaryjny samochód pośród wszystkich innych jakie miałem...
rezon - 16-06-2016, 08:39

U mnie po za hamulcami też był bezawaryjny. Ale hamulce to porażka na całej linii. Superb jest znacznie mniej absorbujący i też bezawaryjny. Chociaż w Outku już też się zaczynała eksploatacja - poduszki zawieszenia, świece żarowe,... A w byle jakiej Skodzie - spokój :)
Grimm - 22-06-2016, 14:06

Dla mnie rankingiem przed zakupem OIII była rozmowa z ludźmi którzy użytkują OII i OIII. Zaczepiałem ludzi na parkingach przed galeriami czy na stacji benzynowej i pytałem. Słowo daje nikt nie powiedział złego słowa. Jedna osoba narzekała na lakier, na co ja narzekam dziś mając już OIII ...
DATSUN - 28-06-2016, 12:30

Miałem kiedyś Almerę produkcji japońskiej, w której przez 10 lat użytkowania wymieniałem tylko filtry i olej, po 6 latach klocki. Tarcze ogri jak i cała reszta. I to miało tez związek z wyborem Outka, który tez jest produkcji japońskiej. Mam nadzieję że po 10 latkach będę mógł powiedzieć tyle samo dobrego o nim co o Almerze. Na dzień dzisiejszy na pewno lakier jest jakąś pomyłką. W tej klasie samochodów takie gówno na karoserii to jakaś pomyłka. Zobaczymy co dalej. :mrgreen:
mnerd - 24-08-2016, 10:20
Temat postu: 2,0 cvt dubai style
Witam wszystkich, moje wrażenia pozytywne :) a mianowicie na początku chwilę trwało zanim opanowałem specyfikę przekładni, teraz jeździ się OK. Spalanie: 189 l na 2274 km, w tym wyjazd nad morze (max load, 500 km A V=140). Wygoda: jest całkiem dobrze, choć znam wygodniejsze auta, 7 miejsc dla mnie było kluczowe, natomiast jest baardzo cicho. Zawieszenie OK, wygodne i daje radę, trochę za twarde na terenowe dojazdy. Ogólnie jestem bardzo zadawolony, jakość montażu wzorowa, świetne audio, nic nie rezonuje (w vklasie z burmesterem trochę tak), 5 lat gwarancji, więc jak go będę sprzedawał po 4 latach to będzie jeszcze na gwarancji. Do kilku rzeczy musiałem się przyzwyczaić, wiadomo, ale nie było to jakieś przykre. Co do cvt to byłem na trzech jazdach próbnych i finalnie uznałem, że jak dla mnie jest OK, tzn. skrzynia jest tak oprogramowana, że udaje automat o 10-20 przełożeniach, do tego jest możliwość symulacji 6 przełożeń z ręczną zmianą łopatkami. Niewątpliwie inaczej jeździ i osobom mocno przywiązanym do tradycyjnych rozwiązań może to się nie podobać. Jeździłem teslą i tam jest jeszcze gorzej :) a mimo to chciałbym ją mieć :)
sla - 24-08-2016, 18:41

Moje gratulacje, czyli pali średnoi 8,3 na 100km. Mój lancer 2,0 który nie wyglądał jak kiosk ruchu w mieście palił 10-12. Niedługo okaże się, że to najmniej palący SUV na świecie, mimo dychawicznego silnika i automatu.
Grimm - 24-08-2016, 19:43

sla napisał/a:
Moje gratulacje, czyli pali średnoi 8,3 na 100km. Mój lancer 2,0 który nie wyglądał jak kiosk ruchu w mieście palił 10-12. Niedługo okaże się, że to najmniej palący SUV na świecie, mimo dychawicznego silnika i automatu.

Mój "kiosk ruchu" pali 8,5 . Pewnie to wina "dychawicznego silnika" + automatu który jest kompletnie inną bajką niż ten 2.0 z Lancera. Ale kto wnika w szczegóły?

mnerd - 25-08-2016, 01:40

sla napisał/a:

Wyrzuć go na śmietnik i kup coś nowszego ;) poza tym, gdzie napisałem że jeżdżę po mieście? mieszkam na wsi a robię na budowie, co prawda jadę codziennie do biura w mieście, ale to jest małe miasto z trzema rondami

[ Dodano: 02-09-2016, 16:06 ]
sla napisał/a:

masz na dobitkę (trasa waw-suwałki-waw, jazda prawie zgodna z przepisami (3:20 tam, 3:30 z powrotem), na pusto, Łomżę rano omijałem, tryb eco, wyprzedzanie na manetkach). Wystarczy trochę chęci i minimum wiedzy, resztę zrobi technologia:

sla - 02-09-2016, 17:55

Nie spinaj się tak bardzo :D Jak zacznie produkować benzynę to wrzuć foto :lol: :lol:
mnerd napisał/a:

Wyrzuć go na śmietnik i kup coś nowszego

Tak też zrobiłem :mrgreen: :mrgreen: