Nasze Miśki - MSS Zielona żaba by Bizi78.
Bizi78 - 22-07-2019, 19:42
Cytat: | Planujemy przyjechać w piątek do Sosnowca i zostać na weekend. |
Mnie niestety nie pasuje termin .
Bzyk_R1 - 25-07-2019, 08:48
Chyba muszę tutaj pospamować żebyście ruszyli się i wpisali na spota w śląskim. robertdg, apg2312, AidsD, piszcie tam propozycje dnia i godziny. Ale to już
AidsD - 25-07-2019, 13:14
Bzyk_R1 napisał/a: | Ale to już |
na już to nie mam foteli w aucie, tunelu środkowego i części wygłuszenia.
Zegary też lezą na stole a akumulator odpięty.
Bizi78 - 25-07-2019, 17:43
Cytat: | na już to nie mam foteli w aucie, tunelu środkowego i części wygłuszenia.
Zegary też lezą na stole a akumulator odpięty. |
A myślałem, że wpadniesz w sobotę na koncert .
http://conamiescie.info/e...-27-lipca-2019/
robertdg - 25-07-2019, 21:17
Jestem poza zasiegiem w ten weekend
AidsD - 29-07-2019, 14:11
Bizi78 napisał/a: | A myślałem, że wpadniesz w sobotę na koncert |
taaa. następnym razem
Bizi78 - 04-08-2019, 21:41
Nic się nie działo z Żabą aż do dzisiaj .
W drodze na urodziny chrześniaka zaczęło mi się telepać szkło prawego lusterka, jutro do pracy pewnie pojadę bez bo nie mam w domu taśmy dwustronnej.
Dodatkowo po powrocie z imprezy będąc już w domu usłyszałem delikatny trzask, podchodzę do okna a tam transit siedzi mi na tyle .
Tylny zderzak do wymiany, dobrze że tym razem sprawca był, choć gdybym nie usłyszał i zareagował to pewnie by olał temat bo to pracownik ze wschodu.
Także jakby ktoś coś to poszukuję tylnego zderzaka w kolorze G19 w stanie do założenia.
jacek11 - 04-08-2019, 22:44
Pójdzie z ubezpieczenia ? czy dogadałeś się na kasę ?
Bizi78 - 05-08-2019, 05:35
Gotówka bo: chyba Ukrainiec a przynajmniej ze wschodu, auto firmowe i tak co do jego 100% trzeźwości nie byłem przekonany .
Ogólnie zderzak w kolorze upatrzony tylko muszę dopytać o stan i załatwić transport z Gorzowa.
Bizi78 - 08-08-2019, 13:39
Uszkodzony tylny zderzak, pęknięty w miejscu klejenia.
Używka, podobno w dobrym stanie w kolorze już do mnie jedzie 330zł.
Mam nadzieję, że w opisywanym przez sprzedającego stanie dojedzie .
Dodatkowo kupiona pianka do tapicerki i coś do szyb, tak aby trochę odszczurzyć Żabę przed zlotem .
jacek11 - 08-08-2019, 15:23
Mocno uderzył sprawdzałeś co pod zderzakiem ?
Bizi78 - 08-08-2019, 15:42
jacek11 napisał/a: | Mocno uderzył sprawdzałeś co pod zderzakiem ? |
Zostawił ślad na zderzaku po kuli haka.
Gdyby zderzak nie był klejony w miejscu pęknięcia pewnie by nie pękł.
Pod zderzakiem mam nadzieję, że jest w porządku, ale się okaże jak go zdemontuję .
Hugo - 08-08-2019, 23:00
Mi kiedyś w korku Tir stuknął w tylny zderzak SS tak, że całe auto skoczyło do przodu. Zrobił tylko małą ryskę na zderzaku i pękły oba uszy górne zderzaka widoczne po otwarciu klapy. Mocne te zderzaki są jak diabli, także na 100% by nie pękł gdyby nie był wcześniej klejony.
Bizi78 - 23-08-2019, 13:25
Co do zderzaka, to czekam na blaszki mocujące blachę do zderzaka, o cenę lepiej nie pytać .
Dzisiaj dodatkowo byłem zrobić rekonesans u scyzoryków w sprawach blacharskich .
Do roboty będzie: wstawienie reperaturki nadkola, ogarnąć próg jeden lub oba, oba kielichy, podłoga w bagażniku i może mała poprawka pod autem.
Oczywiście co do terminu i kosztów to dopiero jak auto trafi do blacharza.
Termin podobno do zimy da radę.
Bizi78 - 27-08-2019, 20:53
Wczoraj Żaba opłukana z patyny i ogarnięta wewnątrz .
Dodatkowo w końcu zamontowałem podłokietnik ale zapomniałem strzelić fotki .
Swoją drogą wszystkie moje fotki wkrótce znikną bo tinypic postanowił zakończyć działalność .
Niestety po umyciu ukazało się zło przy uszczelce przedniej szyby, którym będzie musiał się zająć blacharz .
Ogarnięte mocowanie zderzaka.
Zamówione drogie metalowe spinki, jedna zaginiona śruba i dwa mocowania.
Dodatkowo doleciała część zamówienia od pingpongów, teoretycznie dedykowana .
|
|
|