Nasze Miśki - Sportowa Elegancja
Torp12 - 17-02-2013, 20:44
m6riano napisał/a: | gdzie i za ile rzeź wyrwał słupek..czy rzeźba była grana..?;-) |
Słupek zrobili mi we flokarcie
Owczar - 17-02-2013, 21:01
A po co takie wskaźniki w NA?
Torp12 - 17-02-2013, 21:04
Owczar napisał/a: | A po co takie wskaźniki w NA? |
Tia czekałem na takie pytanie. Nie wszystko jest po coś to po pierwsze. Po drugie troche silnik zmodzony wiec warto sie dowiedziec czy wszystko jest jak nalezy. A po trzecie zawsze chcialem miec wskazniki a ze do turbo raczej mi daleko to sobie sprawilem tu :]
Tomek - 17-02-2013, 21:09
Torp12 napisał/a: | Owczar napisał/a: | A po co takie wskaźniki w NA? |
Tia czekałem na takie pytanie. Nie wszystko jest po coś to po pierwsze. Po drugie troche silnik zmodzony wiec warto sie dowiedziec czy wszystko jest jak nalezy. A po trzecie zawsze chcialem miec wskazniki a ze do turbo raczej mi daleko to sobie sprawilem tu :] |
jakbyś miał LPG to byłoby się czego obawiać
a tak to nie ma czego
danino88 - 17-02-2013, 22:49
Cytat: | Po drugie troche silnik zmodzony |
trochę, a co dokładnie?
cirus - 17-02-2013, 23:05
Owczar napisał/a: | A po co takie wskaźniki w NA? |
a jakie to ma znaczenie czy n/a czy tjurbo?
ciśnienie, voltomierz, temp oliwy np. to podstawowe parametry na które warto mieć podgląd w kazdym aucie
danino88 - 17-02-2013, 23:15
Cytat: | ciśnienie, voltomierz, temp oliwy np. to podstawowe parametry na które warto mieć podgląd w kazdym aucie |
Czego ciśnienie ?
To dlaczego nie dają tego seryjnie w autach ?
Anonymous - 17-02-2013, 23:19
danino88 napisał/a: | Czego ciśnienie ?
To dlaczego nie dają tego seryjnie w autach ? |
ciśnienie doładowanie w alfie mam seryjnie
a tak na poważnie to trochę przerost formy nad treścią, ale może Torpowi marzyło się mieć jak w szybkich i wściekłych to ma, a Wy się czepiacie
Owczar - 17-02-2013, 23:19
cirus napisał/a: | ciśnienie, voltomierz, temp oliwy np. to podstawowe parametry na które warto mieć podgląd w kazdym aucie |
W NA chyba ciśnienie atmosferyczne. Pozostałe temp w przypadku galanta 2.0 poza temp silnika to chyba tylko do przystrojenia słupka.
danino88 - 17-02-2013, 23:24
Cytat: | ciśnienie doładowanie w alfie mam seryjnie |
W niektórych autach jest też dokładny wskaźnik temperatury oleju
Cytat: | W NA chyba ciśnienie atmosferyczne. Pozostałe temp w przypadku galanta 2.0 poza temp silnika to chyba tylko do przystrojenia słupka. |
W tym momencie oświadczam wszem i wobec że jesteś gotowy na turbodoładowanie [/quote]
Tomek - 18-02-2013, 07:24
Derpin napisał/a: |
ciśnienie doładowanie w alfie mam seryjnie |
może dlatego, że masz turbine
cirus napisał/a: |
a jakie to ma znaczenie czy n/a czy tjurbo?
ciśnienie, voltomierz, temp oliwy np. to podstawowe parametry na które warto mieć podgląd w kazdym aucie |
masz w zegarach, tyle wystarczy
cirus - 18-02-2013, 09:16
danino88 napisał/a: |
Czego ciśnienie ?
To dlaczego nie dają tego seryjnie w autach ? |
ciśnienie oliwy, niektóre auta maja część takich wskaźników, kto miał chociaż raz fuck up z silnikiem ten dobrze wie że to jest jak najbardziej potrzebne
i9i - 18-02-2013, 09:54
cirus napisał/a: | niektóre auta maja część takich wskaźników |
W Audicach z lat 90 był to całkiem przyzwoity bajer i też w wolno-ssakach.
swinks_UK - 18-02-2013, 11:35
danino88 napisał/a: |
Czego ciśnienie ?
|
Oliwy, wyznacznik kondycji silnika, dawniej w droższych modelach szeroko stosowany (Audi, Lancia, Merc), ale to były czasy, gdy się silniki remontowało, a nie złomowało całe auto po 100k km przebiegu.
polaff - 18-02-2013, 12:32
swinks_UK napisał/a: | dawniej w droższych modelach szeroko stosowany (Audi, Lancia, Merc) | FSO Polonez
|
|
|