To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - MSS Zielona żaba by Bizi78.

Hugo - 27-08-2019, 22:04

Chłopie mam tych spinek z rozbiórki na kilogramy, z ciekawości ile kosztowały nowe?
Bizi78 - 27-08-2019, 23:07

Hugo napisał/a:
Chłopie mam tych spinek z rozbiórki na kilogramy, z ciekawości ile kosztowały nowe?

Metalowe po około 0,5l za sztukę :wink: :evil: .
Nawet w Rosji są droższe i kosztują po 8,70€/szt :shock: .
W kupionym używanym zderzaku ostała się tylko jedna i w dodatku skorodowana, w moim pewnie będzie podobnie bo zderzak na bokach trochę pieje.
Dokładnie ten model, numer spinki, zatrzasku był stosowany tylko w carismach i space starach.

Bzyk_R1 - 28-08-2019, 09:00

Też mam taką kamerę tylko bez szkiełka lampki. Daje radę. A na czym to będziesz oglądać? Masz 2 din?
Bizi78 - 28-08-2019, 09:40

Dodatkowy monitor zakupiłem, tylko nie wiem czy będzie opcja obrócenia obrazu o 180° bo normalnie montuje się go do deski a ja chciałbym zamocować do podsufitki.
Coś takiego.

Bzyk_R1 - 28-08-2019, 12:18

Zawsze możesz obrócić kamerę o 180 stopni. Widzę że masz też ten metalowy uchwyt więc luzik.
Bizi78 - 28-08-2019, 13:45

Bzyk_R1 napisał/a:
Zawsze możesz obrócić kamerę o 180 stopni. Widzę że masz też ten metalowy uchwyt więc luzik.

Już o tym myślałem, tylko trzeba będzie zrobić dziurkę na kabelek i kamerkę dokleić do lampki bo śrubeczki nie będą pasować :wink: .
Prąd do wyświetlacza wezmę chyba z lampki w podsufitce i zastosuję dodatkowy włącznik bo zasilania po wstecznym to gdzieś blisko nie znajdę 8) .

Bzyk_R1 - 28-08-2019, 13:49

Z tego co kojarzę to zasilanie bierzesz z wstecznego do kamery która potem wysyła obraz i wzbudza wyświetlacz. Tak to działa na radiu 2DIN, a zasilanie wyświetlacza daj po kluczyku, jak wbijesz wsteczny to szybko będzie obraz. Jak wrzucisz neutralny powinien zgasnąć
Bizi78 - 28-08-2019, 13:59

Trochę obawiam się, że jak dam zasilanie po kluczyku to ekran będzie się cały czas świecił lub wywalał info o braku sygnału z kamery :doubt: .
Ogólnie to nie zawsze będę z niej korzystał :P .
Jak przyjdą wszystkie klamoty to będę testował 8) .

Bizi78 - 28-08-2019, 15:10

Tylko chyba dodatkowo linie będę miał u góry zamiast na dole :? .
Trzeba będzie może spróbować jakoś przemontować sam ekran wyświetlacza :doubt: .

Bizi78 - 28-08-2019, 20:48

Wyświetlacz przyszedł i tak jak pisałem powyżej po przekręceniu kamerki linie są u góry, trochę lipa :wink: .
Postanowiłem przystosować wyświetlacz do mojej koncepcji zamocowania do podsufitki.

Widok po przełożeniu wyświetlacza, czyli pacjent przeżył 8) .

Jedną mała niedogodnością jest to, że wyświetlacz jest niesymetryczny i widać srebrną część jego obudowy.

Ogólnie jestem zadowolony, teraz pozostaje jeszcze poczekać na dostawę transmitera radiowego sygnału wideo i znaleźć czas na montaż.

jacek11 - 28-08-2019, 22:00

Jakie są wymiary tego wyświetlacza ? Patrząc po kablach, to widzę, że można sygnał kablem doprowadzić :?:
Bizi78 - 29-08-2019, 05:21

jacek11 napisał/a:
Patrząc po kablach, to widzę, że można sygnał kablem doprowadzić :?:

Oryginalnie jest to spięte kablem ale jako, że nie chce mi się walczyć z przeciąganiem kabla pod podsufitką to postanowiłem kupić transmiter za +-20zł u ping ponga 8) .

jacek11 - 29-08-2019, 15:46

Tylko co na to powie radio ? u mnie nawet podłączenie ładowarki usb powoduje zakłócenia w radiu :|
Bizi78 - 02-09-2019, 21:29

Żaba objechała bezproblemowo Zlot w Wieżycy :D .
Przebyła 1058km i spaliła 64,58l benzyny, czyli średnie spalanie wyszło 6.10lPb/100km 8) .

Bizi78 - 14-09-2019, 10:08

Nie było czasu się pochwalić ale na zlot Żaba już była uzbrojona w podłokietnik :D .
Qrcze, jak mogłem tyle czasu jeździć bez takiego udogodnienia 8) .
Wiem, wiem kolorystycznie odstaje ale komfort dopasowany do kierowcy na piątkę z plusem.

Dodatkowo pod koniec września mam nadzieję na wizytę u blacharza, fanty już doszły.

Od ping pongów doleciały moduły przesyłu wizji od kamerki do monitora i działają.

Przymiarka do miejscówki, niestety bez rzeźby się nie obędzie :doubt: .
Niestety obudowy nie mogę podciąć i trzeba będzie jakąś podstawkę dorobić.

Niestety fotki niedługo wygasną bo tinypic kończy z hostingiem :evil: .