Nasze Miśki - Avan(s)ce Elegancji Juiceman'a czyli 2.5V6 z 2003
jacek11 - 14-10-2021, 15:50
Juiceman napisał/a: | Kable Tesla wyleciały wpadły moje stare NKG |
U mnie też chyba padają, bo miś szarpnął kilka razy dosyć mocno. Czyli jaka cena, taki towar
Hugo - 14-10-2021, 19:35
Zegary miód malina Jak tam soczewki z LEDami się spisują? Ja się wreszcie przełamałem i zamówiłem na próbę LEDY. I żałuję, że tak późno, świecą obłędnie.
Juiceman - 14-10-2021, 20:11
Hugo napisał/a: | Zegary miód malina Jak tam soczewki z LEDami się spisują? Ja się wreszcie przełamałem i zamówiłem na próbę LEDY. I żałuję, że tak późno, świecą obłędnie. |
Odpukać w niemalowane spisują się zacnie, jestem mega zadowolony
Jaro1974 - 15-10-2021, 13:29
Zapytam, a jakie te soczewki macie z tymi ledami wstawione? Bo sam o tym rozmyślam i potrzebuję jakiejś sprawdzonej informacji.
Juiceman - 16-10-2021, 01:00
U mnie jest visteon z nowej fiesty o ile dobrze kojarzę, Hugo musi potwierdzić:)
Hugo - 17-10-2021, 10:11
Juiceman, dokładnie, soczewki 3" firmy Visteon. I były montowane w nowych Fiestach i Focusach, ale bez bihalogenu. Te co Ty masz były najczęściej montowane w Oplach Meriva po 2010 r. po lifcie. Niedawno się dowiedziałem.
Jaro1974 - 25-10-2021, 08:45
Ja o czymś takim myślę żeby wstawić:
https://allegro.pl/oferta/soczewki-projektory-bi-led-2-0-6000k-10970814847
Krzyzak - 25-10-2021, 10:36
Jakiekolwiek zdarzenie drogowe, w którym ktoś doszuka się przeróbki i masz problem. Ubezpieczyciel się wypnie, nawet jeśli winna będzie druga strona. LEDy, poza wyjątkami na które jest certyfikat retrofit (i to zdaje się tylko na rynek niemiecki póki co) są w lampach halogenowych nielegalne.
Juiceman - 29-10-2021, 08:32
Krzyzak napisał/a: | Jakiekolwiek zdarzenie drogowe, w którym ktoś doszuka się przeróbki i masz problem. Ubezpieczyciel się wypnie, nawet jeśli winna będzie druga strona. LEDy, poza wyjątkami na które jest certyfikat retrofit (i to zdaje się tylko na rynek niemiecki póki co) są w lampach halogenowych nielegalne. |
Prawda, ale przynajmniej w moim przypadku zwiększają bezpieczeństwo, bo znacznie więcej i lepiej widzę w nocy, niżeli przy oryginalnych lampach/żarówkach. Więc coś za coś.
BTW. odnośnie reduktora ktoś coś doradzi ? Czy iść w kierunku wtrysków skoro są AC to może i reduktor AC STAG R01 ? : )
Bzyk_R1 - 29-10-2021, 08:45
Juiceman, jeździłem 85.000km na ACR01, dobry i dokładnie oblatany reduktor. Wyleczony już z wad dziecięcych. U mnie jechał ciągle na granicy wydajności bo nie planowałem takich modyfikacji na początku. A jak powszechnie wiadomo 4g63t w Outku ma zapotrzebowanie na LPG Powód wymiany ten sam co u Ciebie, po tym czasie zaczął tracić ciśnienie przy mocnym bucie i przepinał na benzynę. Myślę że w Galu będzie wystarczający.
Obecnie jeżdżę na ACR02 Twin.
Krzyzak - 29-10-2021, 09:53
Juiceman napisał/a: | bo znacznie więcej i lepiej widzę w nocy | problemem jest co widzą kierowcy z naprzeciwka
Juiceman - 29-10-2021, 10:52
Bzyk_R1 napisał/a: | Juiceman, jeździłem 85.000km na ACR01, dobry i dokładnie oblatany reduktor. Wyleczony już z wad dziecięcych. U mnie jechał ciągle na granicy wydajności bo nie planowałem takich modyfikacji na początku. A jak powszechnie wiadomo 4g63t w Outku ma zapotrzebowanie na LPG Powód wymiany ten sam co u Ciebie, po tym czasie zaczął tracić ciśnienie przy mocnym bucie i przepinał na benzynę. Myślę że w Galu będzie wystarczający.
Obecnie jeżdżę na ACR02 Twin. |
Dzięki
Krzyzak napisał/a: | Juiceman napisał/a: | bo znacznie więcej i lepiej widzę w nocy | problemem jest co widzą kierowcy z naprzeciwka |
Nie ma problemu jeśli masz wszystko poustawiane jak trzeba, a że Polskie prawo nie nadąża nad zmianami cóż trudno... Ja przynajmniej widzę co mam przed sobą i nie oślepiam kierowców.
Juiceman - 10-12-2021, 16:20
Trochę temat zapuściłem, z aktualności,
Do Galanta na rondzie przytulił się opel zafira:

"Nowy " błotnik już czeka, muszę tylko znaleźć chwilę aby go wyczyścić zakonserwować i założyć.
Z racji że po zatankowaniu dwóch zbiorników PB/LPG galant mocno siedzi, to narodził się aby wpakować przednie sprężyny na tył tak jak w starym galancie, z tym że teraz będą obniżone : ) mam takie jedne na stanie obnizajace obawiam się że moga za mocno obniżyć tył,także będę szukał jakiś KYB -3 cm
Bizi78 - 10-12-2021, 16:33
Dobrze, że tylko błotnik ucierpiał.
Juiceman - 10-12-2021, 17:59
Bizi78 napisał/a: | Dobrze, że tylko błotnik ucierpiał. |
I felga porysowana także zastanawiam się nad nowym kolorem ale to dopiero luty najwcześniej
|
|
|