Off Topic - Kącik pijaka ;-)
Hubeeert - 18-09-2010, 22:24
Zbanowałbym wszystkich (dla pewności )
sieegurd - 18-09-2010, 22:34
Hubeeert napisał/a: | Zbanowałbym wszystkich (dla pewności ) |
Lepiej zapobiegać, niż leczyć
Hubeeert - 18-09-2010, 22:43
Dokładnie
BUBU - 18-09-2010, 22:45
Hubeeert napisał/a: | Zbanowałbym wszystkich (dla pewności ) |
I poszedł na długi zasłużony urlop .A zaczął byś zapewne od szefostwa a skończył na kierownikach działów .
Aga - 19-09-2010, 00:35
Marcin-Krak napisał/a: | ma ktoś z Was doświadczenie z krupnikiem na ciepło (nie o zupę chodzi ) - piłem, a teraz chcę sam umieć takie cosik przyrzadzić |
Marcinku - podgrzewasz gotowy krupnik (ten kolorowy) dodając goździki, cynamon, wanilię...
albo podgrzewasz miód z powyższymi przyprawami i dolewasz czystą wódkę
wygodniej gotowy krupniczek podgrzać
acha - można jeszcze dodać cytrynkę!
pychotka!
BUBU - 19-09-2010, 00:59
Aga napisał/a: | dodając goździki, cynamon, wanilię... |
trochę kardamonu , miodzik i spirytus wedle uznania
A jak trafisz na wyjątkowo perfidną kocicę , to i ociupina waleriany nie zaszkodzi
Cezar - 19-09-2010, 01:40
Mieszanka tyskiego, lomzy, desperadosa i portera z kormorana - rano gwarantowany bol glowy
sieegurd - 19-09-2010, 07:44
Cezar napisał/a: | Mieszanka tyskiego, lomzy, desperadosa i portera z kormorana - rano gwarantowany bol glowy |
Podstawowa zasada - nie mieszać Piję zawsze 1 rodzaj alkoholu i jakoś dawno kaca nie miałem
Hubeeert - 19-09-2010, 09:26
Odkąd nie pale to rano najwyżej lekko mnie suszy. Ból głowy, nudności i kacGIGANT odeszły w niepamięć
No i staram się nie mieszać.
stary alfer - 19-09-2010, 09:38
Mieszając lub nie i tak zawsze umieram dnia następnego przez podstępne fajki, które wręcz zjadam przy alkoholu...
Z wiekiem kace potężniejsze
Efa! - 19-09-2010, 12:23
londolut napisał/a: | Hehehe 1,5l kamikaze
Efa! mówisz i masz |
Ja bym tak chciała Baileysa, albo Amaretto... a mogę kurczę tylko mleczko, herbatki i inne cholerstwa. Ciąża jest lepsza niż najlepszy odwyk
Cezar - 19-09-2010, 12:40
sieegurd napisał/a: | Cezar napisał/a:
Mieszanka tyskiego, lomzy, desperadosa i portera z kormorana - rano gwarantowany bol glowy
Podstawowa zasada - nie mieszać Piję zawsze 1 rodzaj alkoholu i jakoś dawno kaca nie miałem |
Przeciez to same piwo - fakt ze roznia sie moca, ale to browar
Najwazniejsze - nie bylo bolu glowy
sieegurd - 19-09-2010, 15:48
Cezar napisał/a: | sieegurd napisał/a: | Podstawowa zasada - nie mieszać Piję zawsze 1 rodzaj alkoholu i jakoś dawno kaca nie miałem |
Przeciez to same piwo - fakt ze roznia sie moca, ale to browar |
Ale każdy browar ma inną recepturę, tak samo jak gorzoła i inne trunki Zawsze pij jedną markę, wtedy kac słabszy, lub nie będzie go wcale
stary alfer - 19-09-2010, 15:55
sieegurd napisał/a: | Zawsze pij jedną markę, wtedy kac słabszy, lub nie będzie go wcale |
E tam, fajki skutecznie burzą tę metodę
sieegurd - 19-09-2010, 17:30
stary alfer napisał/a: | sieegurd napisał/a: | Zawsze pij jedną markę, wtedy kac słabszy, lub nie będzie go wcale |
E tam, fajki skutecznie burzą tę metodę |
Mi tam nie burzyły
|
|
|