To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Colt C51A GL - White Sleeper

grzesiopol - 17-04-2020, 12:25

Dzięki, Wasze słowa motywują do dalszego grzebania, zostały hamulce tylne, wnętrze i car audio.
jacek11 - 17-04-2020, 17:39

Dobry motor tam wpakowałeś :) Kawał dobrej roboty.
Napisz jeszcze może, jak z papierologią w takim temacie jest.

grzesiopol - 20-04-2020, 21:19

Legalne papiery robi sie na stacji diagnostycznej ale musi to być okregówka.
Trzeba pojechać samochodem i ... co stacja to inaczej mówią. Trzeba najpierw sie zorientować jak sie zapatrują na swapy. Jedni twierdzą, że to zmiana konstrukcyjna i bedą wysyłać do jakichś rzeczoznawców i itp. znawców. Drudzy wymagają papiery na silnik, na montaż faktury. Jeszcze inni rządają zaświadczenia a ASO, że taki silnik mozna wsadzić do takiego samochodu. To są te grupy diagnostów co sie boją podjąć decyzje i daja negatyw. Moim zdaniem stado baranów.
Ja po kilku dniach poszukiwań trafiłem na stacje gdzie pojazd został obejrzany, zrobione zdjęcia i opis zmian. Z opisu - wymiana silnika na taka pojemność i tyle.
Teoretycznie to jest tylko wymiana silnika a praktycznie niektórzy traktują to jak zmianę konstrukcyjną bo przecież: "Panie takiego silnika tutaj nie było...."
Wydział Komunikacje bezproblemowo bo mieli zaświadczenie z badań i zmiany pojemnosci, chociaż słyszałem, że też jak sie trafi to życie umilą.
Ubezpieczalnia to już całkowicie bezproblemowo bo nawet jeszcze nie miałem złożonych papierów do WK a już miałem ubezpieczenie na 2.0.

grzesiopol - 16-06-2020, 23:45

Pochwale się, że wpadły w końcu fele OZ Crono HT 17 cali. W realu wyglądają lepiej.

No i oczywiście w końcu wziąłem się za tył: wylądowały tarcze z obu stron zamiast bębnów. Nie obyło się bez problemu, dwa przewody stalowe od przodu do tyłu do wymiany, jeden się ukręcił, drugi z rdzy już cieknie.

tomasek - 17-06-2020, 19:53

Ty to zawsze coś musisz popsuć :twisted:
Dobra robota Grzesiu :hello1:
Miałem nadzieję że w Suścu zobaczymy go skończonego a tu :butthead:

Hugo - 17-06-2020, 20:42

Pięknie bardzo biały C5x na takich dużych felgach. Jak się na nich jeździ?
grzesiopol - 17-06-2020, 21:11

tomasek napisał/a:
Miałem nadzieję że w Suścu zobaczymy go skończonego a tu :butthead:
na upartego może by wyszedł z garażu. Ale jak to mówią: gdy się człowiek śpieszy to się diabeł cieszy. Dopieszcze detale :wink:

Hugo napisał/a:
Jak się na nich jeździ?
powiem ci, że krótko jeździłem bo tylko pare dni bo poszedł po zakupie od razu na wymiane tylnych hebli i zawieszenia. Jeździłem po kolei na 13 potem 14 potem 15 i teraz na tych - jest na pewno lepiej bo poprzednie to wyższe balony były i tak troche nie bardzo było - kto jeździł na dużych balonach to wie o co chodzi. Ogólnie na plus chociaż to i tak 215/45.
grzesiopol - 07-08-2020, 21:15

Zbliżam się do końca.
Fotele poszły do tapicera, będą custom materiał z oryginalnych GTI.
Radio a właściwie wiązka do dokończenia i podłączenia, wiązki na tył pociągnięte, zabudowa do zrobienia i progi do przykręcenia.
Niestety z pod porywy zaworów zaczęło cieknąć, trzeba było ściągać, kto ma V6 to wie, że w chusteczke roboty. Wyczyszczone, odtłuszczone i złożone z silikonem. Powinno być.

thoorgal - 08-08-2020, 03:14

grzesiopol napisał/a:
Pochwale się, że wpadły w końcu fele OZ Crono HT 17 cali. W realu wyglądają lepiej.
Obrazek

No i oczywiście w końcu wziąłem się za tył: wylądowały tarcze z obu stron zamiast bębnów. Nie obyło się bez problemu, dwa przewody stalowe od przodu do tyłu do wymiany, jeden się ukręcił, drugi z rdzy już cieknie.
Obrazek

Elegancja Francja. Felgi prezentują się naprawdę super. :)

grzesiopol - 14-09-2020, 16:56

No jeszcze tylko fotki do porównania - kiedyś a dziś i chyba by było na tyle.
Wkrótce oficjalna premiera.

HUGIO - 14-09-2020, 19:48

grzesiopol napisał/a:
No jeszcze tylko fotki do porównania - kiedyś a dziś i chyba by było na tyle.

U mnie żadne zdjęcia się nie wyświetlają :/. Chyba, że to zapowiedź dodania zdjęć?

Bizi78 - 14-09-2020, 20:03

HUGIO napisał/a:
U mnie żadne zdjęcia się nie wyświetlają :/.

Grzesiu dopiero buduje atmosferę :wink: .

grzesiopol - 15-09-2020, 20:28

HUGIO napisał/a:
Chyba, że to zapowiedź dodania zdjęć?
tak jest ponizej link do albumu bo trudno wklejać 29 zdjeć.
Miłego oglądania.
Przyjmuje wszelką krytykę oraz pochwały.

https://photos.app.goo.gl/zK9zWPKsc5pZnD6V7

mouseman - 15-09-2020, 20:46

Cóż za przemiana, mega projekt ! Jak ładnie Rockford się wpasował :)
Jakie plany na trakcje ?

grzesiopol - 15-09-2020, 20:51

To co jest zostaje, ewentualnie zmiana kompa i wtrysków i celowanie w 180 KM (komp i wtryski z FTO GR non mivec). U mnie na razie nie działa hamownia więc nie wiem ile kuniów drzemie w tej bestii.