Outlander I Ogólne - CB w nowym Outku
yesko - 22-01-2009, 22:49
Pewnie już była o tym mowa, podrzucam tylko informacje co do anteny CB i możliwości jej montażu przez ASO w Kielcach. Wymiana anteny fabrycznej na na wyglądającą tak samo ale składającą się z dwóch anten - FM oraz CB (dwa w jednym) w cenie 330pln. Przewód od CB ma być wyprowadzony gdzieś obok lewej nogi pasażera na przednim fotelu. Zasięg pewnie niewielki ale może do jazdy i lokalizacji "miśków" wystarczy. Na razie się zastanawiam ale czytałem o nowym projekcie taryfikatora mandatów i chyba... muszę się szybciej zastanawiać.
Hiszpan - 23-01-2009, 09:08
Ja z kolei mogę powiedzieć, że zasięgu nigdy nie sprawdzałem. Wydaje mi się, że jest w granicach 3-5 km.
Co do samej anteny - nie wiem jak z bacikiem do Triflexa, bo jakoś nie przyszło mi do głowy szukać samego bata, bo już z samą był problem. W sklepie, w którym kupiłem zestaw powiedzieli mi, że jest jakiś problem z dostępnością i będzie za 3-4 tygodnie W MediaMarkt widziałem za 300 PLN
Kupiłem u gościa, który się tym bawi za 200 już ze strojeniem.
Co do tej nowszej wersji - chyba coś w tym jest, bo mam wrażenie, że lepiej słyszę a i mnie dalej słychać.
Grześku - 29-01-2009, 11:06
Czy ten Triflex to ten właściwy?
krzychu - 29-01-2009, 13:58
Wygląda tak samo jak ten co przyszedł do mnie 2 dni temu na razie leży na stole (rozprawiłem się też z kablem (obcinaczkami) od cell-a co by nie pomylili z CB przy montażu bo są te same końcówki).
Się wkurzyłem bo zamówiłem też miernik no i oczywiście z cony oczywiście koleś mi mówi żebym nie odsyłał to na jego koszt bo zarobił na tym 5zł no i wyśle mu go na mój koszt on odeśle i w sumie pewnie kupił bym go w tej cenie w elektroniku za rogiem.
Krzychu
TomekSz - 29-01-2009, 15:36
Tak to ta antenka i jest to nowy model - przynajmniej na zdjęciu.
Ja montowałem wczoraj (50zł) + antenka (230zł) i muszę przyznać że odbiór jest subiektywnie o wiele lepszy od antenki President Florida. W mieście (Lublin) słyszą mnie ponoć dobrze na jakieś 5km w lini prostej czyli jak na miasto w godzinach szczytu to rewelacja. Trasy jeszcze nie sprawdzałem ale powinno być jeszcze lepiej. W poniedziałek jadę do Zakopanego to opiszę doświadczenia z trasy.
Pozdrawiam i ... Szerokości
PS. Polecam zamalowanie markerem napisu na antence - mniejsze prawdopodobieństwo dostania nóg jak to już było u Hiszpana.
A gdyby jednak - sam bat kosztuje 60zł.
krzychu - 29-01-2009, 15:39
TomekSz napisał/a: | i jest to nowy model - przynajmniej na zdjęciu. |
Po czym rozpoznajesz?
Krzychu
TomekSz - 29-01-2009, 16:58
Końcówka jest inna - stroik.
krzychu - 29-01-2009, 17:08
Taki dość długi? Nakręcany?
Krzychu
TomekSz - 29-01-2009, 18:10
Właśnie
Hiszpan - 29-01-2009, 19:37
A w poprzedniej jaki był
TomekSz - 30-01-2009, 16:49
Inną budowę miał stroik i był krótszy. Tak przynajmniej informował mnie montażysta mojej antenki.
Dzisiaj przez chwilę byłem poza miastem - zasięg ok. 6/7 km.
LUKE to ty byłeś dzisiaj po południu pod Leclerc czy jeszcze ktoś ma czarnego Outka z Triflexem.
Anonymous - 31-01-2009, 22:28
Hmm... Jesli mial orurowanie boczne i ramke mitsumaniakow to ja
TomekSz bedzie trzeba jakies spocik mitsumaniakow z Lublina zorganizowac, ale to juz jak bedzie cieplo:P
Pozdrawiam i sory za OT;)
Grześku - 01-02-2009, 07:28
Luke napisał/a: | TomekSz bedzie trzeba jakies spocik mitsumaniakow z Lublina zorganizowac, ale to juz jak bedzie cieplo:P
|
wszystko w swoim czasie
póki co w każdy piątek o 21 na Olimpie jest mini spot - zapraszam
Anonymous - 01-02-2009, 07:55
witam
mam pytanie dotyczące anteny triflex. czy wymiana firmowej anteny na triflex powoduje spadek jakości odbioru stacji fm? pytanie może lamerskie ale nasunęło mi się po obejrzeniu schematu elektrycznego instalacji radiowej w outku.
jest tam wzmacniacz sygnału antenowego. czy takie samo urządzenie jest w antenie triflex? czy ma to w ogóle jakieś znaczenie?
pozdrawiam
Hiszpan - 01-02-2009, 08:59
darek_gdynia, nie potrafię Ci odpowiedzieć czy w Triflex-ie też jest takie urządzenie - po prostu się na tym nie znam
Niemniej jednak nie zauważyłem, żeby pogorszyła się jakość sygnału FM. Powiedziałbym raczej, że radio rzadziej gubi sygnał.
Jakość trudno mi ocenić, bo od chwili montażu CB jest głównym źródłem dźwięku, a radio brzęczy sobie w tle
|
|
|