Carisma - Ogólne - [Cari 1.9DI-D] juz jest ! :)
arekp - 10-09-2007, 00:21
Panowie, ale widac wyraznie w ktorym miejscu jest pekniecie (pod uchwytem wycieraczki). Obawiam sie, ze kombinacja nie przejdzie.
Rafal_Szczecin - 10-09-2007, 00:28
wiesz w sumie moglo by przejsc, gdyby padal deszcz, wtedy by sie powiedzialo, ze padalo, wycieraczki chodzily, i gdy byly w gornej pozycji wtedy kamyk strzelil, ale po co cos takiego, skoro jest AC, ktore pokrywa wszelkie szkody ,ale leca znizki, wiec tak jak powiedzialem ,chyba bedzie to zrobione z wlasnej kasy,no chyba ze bedzie to wiecej niz 4 setki wtedy zostanie zgloszona szkoda na AC
Anonymous - 10-09-2007, 09:15
Rafal_Szczecin napisał/a: | ale po co cos takiego, skoro jest AC, ktore pokrywa wszelkie szkody ,ale leca znizki, |
dokladnie po to, no ale twoj wybor
Rafal_Szczecin - 10-09-2007, 13:07
samochod wstawiony do szybiarza, koszt szyby to 340 zl , o 14 odbior misi , zaplacone z wlasnej kieszeni
Anonymous - 10-09-2007, 13:35
Rafal_Szczecin napisał/a: | zaplacone z wlasnej kieszeni |
no to zescie pojechali oczywiscie o ile byla pobita ori szyba
bo placicie AC (przemilczmy ze niechcialo wam sie kombinowac) i teraz z AC dostalibyscie ok 1700zl, minus szyba 340, zostaje ok 1300zl.
a tak szyba nowa podroba (brak ori) i w razie przyszlosciowej kolizji dostaniecie jak za podrobe, a do tego jestescie w plecy 340zl,
biznesy to wy tam umiecie robic
zartuje ale imo zle zrobiliscie ze nie wymieniles tego z AC.
Matejko - 12-09-2007, 08:51
arturro napisał/a: | zostaje ok 1300zl. |
a zwyzki na ubezpieczeniu za szkodowa jazde byscie mieli ze stowke, max 2
Student - 12-09-2007, 09:00
Dokładnie moim zdaniem Matejko dobrze zrobił, JEDEN UCZCIWY SPRAWIEDLIWY
Z powodu szyby nie warto tracić zniżki.
Przyda się na coś większego
Anonymous - 12-09-2007, 09:32
Student napisał/a: | Z powodu szyby nie warto tracić zniżki. |
jesli sie nie umie odejmowac to tak, 1300-200 (zwyzki) zostaje 1100 na np. nowe opony lub oplate AC na przyszly rok.
Student - 12-09-2007, 09:42
No tak tylko w np. moim przypadku zniżka leci trzem osobom a to już nie wygląda tak piknie.
Matejko - 12-09-2007, 09:46
Student napisał/a: | No tak tylko w np. moim przypadku zniżka leci trzem osobom a to już nie wygląda tak piknie. |
hmm u mnie jak robilem jedno auto z AC to znizki mi polecialy tylko i jedynie na tym aucie mimo ze zarejestrowane na ta sama osobe
Anonymous - 12-09-2007, 10:58
Student napisał/a: | No tak tylko w np. moim przypadku zniżka leci trzem osobom a to już nie wygląda tak piknie. |
1300-600 zostaje 700 na np. kolejna utrate znizek lub rodzinny obiad.
Rafal_Szczecin - 12-09-2007, 11:52
ale panooooowie za szybe mozna powiedziec ze tak naprawde zaplacilismy mniej, bo od 340 zl , poszla fatura,czyli odliczamy sobie 22% vatu, no i reszta idzie w koszty . tak wiec nie jest az tak zle. nie bylo to robione za AC ze wzgledu, ze auto na nastepny dzien lecialo juz w trase,a nie dalo by sie zalatwic wszystkiego w kilka godzin,dodatkowo cena szyby zmiescila sie tej granicy ktora sobie ustalilismy, no i nie chcielismy tracic znizek .
Matejko - 12-09-2007, 13:14
Rafal_Szczecin napisał/a: | nie bylo to robione za AC ze wzgledu, ze auto na nastepny dzien lecialo juz w trase,a nie dalo by sie zalatwic wszystkiego w kilka godzin, |
zglaszasz szkode, oni robia foty, ty odrazu mozesz sobie szybe wymienic (za swoje oczywiscie), i czekasz na zwrot z AC
Rafal_Szczecin - 12-09-2007, 13:23
tera to ja mam juz nowa szybe nawet jest dokladnie tej samej firmy co pozostale, tylko bez znaczka 3 diamentow
Anonymous - 12-09-2007, 13:50
Rafal_Szczecin napisał/a: | tera to ja mam juz nowa szybe nawet jest dokladnie tej samej firmy co pozostale, tylko bez znaczka 3 diamentow |
zgadza sie, mi tylko chodzilo o to ze nie "wyjales" kasy z ubezpieczalni za ori szybe, a wstawiles podrobe i w razie jakiekolwiek kolizji dostaniesz jak za podrobe, taka okazja zdarza sie raz w zyciu auta .
ja jak mialem zbita szybe zgarnalem kase za ori wstawilem podrobe, a kase przechulalem.
|
|
|