Nasze Miśki - Misie w naszej rodzinie cz.2
wichura1 - 26-05-2008, 23:17
Pogadaj z Rochem_ 27 jego CJ0, którego miał. Palił, za dużo z powodu aparatu zapłonowego, po wymianie brak zamuły przy 4000 obrotów i niższe spalanie.
Rafal_Szczecin - 13-06-2008, 21:37
dzis carisma dostala nowe heble na przod. klocki ATE "polegly" po 40tkm uzytkowania . wg mnie dobry wynik na miejsce starych tarcz przyszly odpowiedniki z ATE, jako klocuchy ponownie zostaly wybrane ATE, jest to zestaw , na ktorym sie nie zawiodlem i polece go kazdemu . do tego wymieniony zostal plyn hamulcowy . cala operacja zamknela sie w kwocie 660 zl . 400 zl za klocuchy i komplet tarcz , 260 zl za wymiane klockow, tarcz oraz wymiane plynu hamulcowego . ceny plynu nie podaje, bo kupilem go juz jakis czas temu i grzecznie sobie czekal az zostanie zalany .
robil to serwis z tego powodu, ze ja nie mialem czasu, a wymiana byla konieczna dzisiaj .
cari rowniez wzbogacila sie o najwyzszy model czujnikwo cofania firmy Parktronic,ktory jak zwykle nie wiadomo, kiedy bedzie zalozony, ale wazne, ze jest
nadal czekam na galke zmiany biegow ktora zostala zakupiona do colta.
do tego cojot wzbogacil sie o sportowy tlumik WM SPORT'a
ktory powinien przyjsc jutro max w poniedzialek . 2 dni temu auto wyladowalo rowniez na myjni i odpicowana zostala podsufitka, ktora dzis zostala ponownie zaczesana ( tak powiedzieli goscie z myjni, co by przyjechac jeszcze w piatek na ponowne zaczesanie , of kors za free )
jezeli czas na to pozwoli, to jutro zostanie podmieniony aparat zaplonowy , zobaczymy czy to cos da .
sa tez szanse ( jakies 50 %) na to ,ze colt otrzyma el.szyby w postaci "zestawu" z lancera (z tych rocznikow co mam colta ), jeszcze nie jestem pewien czy bedzie to pasowac,tak samo jak el.lusterka .
jezeli zmiany aparatu zaplonowego nie pomoga to rowniez jest pomysl przeszczepienia calego silnika z osprzetem z ww. lancera . (jezeli bedzie taka mozliwosc, bo jeszcze nic nie jest pewnego )
ja niestety jestem zmuszony rozstac sie z cojotem na jakies 3-4 miesiace, ( tzn na 3 tyg w miesiacu ) poniewaz pozyczam go bratu by pojechal nim do danii, tam go zostawil na 3 tyg, przesiadl sie na TIR'a i po 3 tyg wrocil na tydzien do domu a co za tym idzie, oszczedze sobie troche siana, ktore oczywiscie przeznacze na moje oczko w glowie, ktorym napewno nie jest dziewczyna, a samochod
dzis bylem bliski kupna oryginalnych progow od CJO, lecz niestety, po zadzwonieniu okazalo sie, ze juz sie sprzedaly ( czyli 3 telefon w sprawie progow, i 3 po ktorym dowiaduje sie " sprzedane " jezeli ktos ma dostep do oryginalnych progow ( plastikowych nakladek na progi ) od colta CJO to z checia je kupie, oczywiscie jezeli cena bedzie w miare normalna)
galant od jakiegos czasu znow jezdzi ( trzeba go bylo wkoncu rozruszac, co by sie chlopak nie zastal )
chyba wsio
Hugo - 13-06-2008, 23:42
Rafal_Szczecin napisał/a: | moje oczko w glowie, ktorym napewno nie jest dziewczyna, a samochod | Kurde skąd ja to znam...
Matejko - 14-06-2008, 01:08
Rafal_Szczecin napisał/a: | galant od jakiegos czasu znow jezdzi |
hmm tak bez powodu ruszyl ??
obadwa idziecie na doszkalanie z jazdy ??
Rafal_Szczecin - 14-06-2008, 07:14
Matejko napisał/a: | hmm tak bez powodu ruszyl ??
obadwa idziecie na doszkalanie z jazdy ?? |
glownym powodem z ktorego ponownie ruszyl miala byc moja przesiadka na niego, podczas nie obecnosci colta, niestety jak wiadomo w zyciu roznie sie uklada i nowy lancer dominika w tej chwili wyglata tak
dlatego tez moze zostanie dawca czesci dla mojego colta, jeszcze nic nie jest pewne . ale o tym niech moze raczej dominik mowi ...
Hugo - 14-06-2008, 10:09
Jak Wy jeździcie? Kaskaderzy jacyś czy co?
Matejko - 14-06-2008, 10:09
nie wiem jak wy jezdzicie ze ciagle cos, nie wsiadajcie do aut po zmroku, wizyte u okulisty zalecam a reszte to sami wiecie
masssakra
londolut - 14-06-2008, 14:54
Hugo napisał/a: | Rafal_Szczecin napisał/a: | moje oczko w glowie, ktorym napewno nie jest dziewczyna, a samochod | Kurde skąd ja to znam... | No właśnie
Matejko napisał/a: | nie wiem jak wy jezdzicie ze ciagle cos | Przynajmniej maja o czym piać w dziele 'moje miśki'
BTW żal furki
Rafal_Szczecin - 14-06-2008, 16:24
aparat zaplonowy podmieniony.
podejrzenie Wichury, ze moze byc to cewka zaplonowa ( ktora siedzi w aparacie ) chyba bylo strzalem w dziesiatke .
po przelozeniu auto ma masakrycznego buta ( w porownaniu do wczesniej ) i chyba nawet jestem sklonny powiedziec, ze idzie tak jak szedl lancer .
moja buzka jest taaaaaka a zarazem taka poniewaz dzis w nocy cojot mnie opuszcza
co do lancera to najpierw byly plany kupna drugiego (takiego samego samochodu ) a ten mial isc na czesci , lecz przed chwila dzwonil do mnie dominik , i najprawdopodobniej bedzie go robil ( o tyle dobrze, ze polowe czesci zalatwie ja ,to beda w miare normlanych cenach a polowe przodu ma dominik z laminatu - blotniki ,zderzak, maske, do tego lapmy rowniez ma, brakuje pasa przedniego ,listwy pod zderzak,pewno poduszki mocowania silnikow , i caly przedni zawias lacznie z wahaczami. ) . jak juz wiadomo, evo nie bedzie gotowe na grudziadz ...
Rafal_Szczecin - 15-06-2008, 01:16
cojot po wymianie aparatu zalany na full, wyjezdzone po miescie 100 km ( i to wcale nie delikatnie ) podjazd pod dystrybutor, i juz po 7,8 l pierwsze odbicie
lacznie weszlo 9,2 litra ( na upych ) jestem wiecej nie zadowolony gdyz wczesniej palil mi przy takiej jezdzie ponad 13 litrow
ciekaw jestem , ile wsiaknalby gdybym jezdzil z leciutka noga i tylko do 3krpm .
ale o tym dowiemy sie juz za 3 tyg
pawela - 16-06-2008, 15:40
Rafal_Szczecin napisał/a: | cojot po wymianie aparatu zalany na full, wyjezdzone po miescie 100 km ( i to wcale nie delikatnie ) podjazd pod dystrybutor, i juz po 7,8 l pierwsze odbicie
lacznie weszlo 9,2 litra ( na upych ) jestem wiecej nie zadowolony gdyz wczesniej palil mi przy takiej jezdzie ponad 13 litrow
ciekaw jestem , ile wsiaknalby gdybym jezdzil z leciutka noga i tylko do 3krpm .
ale o tym dowiemy sie juz za 3 tyg |
hmhmh może i ja zmienię aparat, skoro aż tak zmalało Ci spalanie Bo jak pisałem kiedyś 11-12 w mieście to u mnie norma, trasa 5,5-6,5.
rosomak1983 - 17-06-2008, 13:09
pawela napisał/a: | hmhmh może i ja zmienię aparat, |
a ile to moze kosztowac?
Rafal_Szczecin - 17-06-2008, 19:39
mnie narazie nie kosztowalo to nic ,bo aparat mialem z rozbitego lancera, lecz co odwlecze, to nie uciecze .
Rafal_Szczecin - 18-06-2008, 21:12
dzis przyszla paczuszka
widac tam troche mojego cialka,ale tym sie nie przejmujcie .
tlumik ten jest duuuuuuuuuzo mniejszy od tego ktory siedzial w galancie ( przedstawiony na foto ) a ktory bedzie zamontowany w "evo"
powaznie zastanawiam sie nad rozporka taka jaka ma u siebie Twarog (nie tylko ja, bo dominik zreszta tez ) .
do tego cojot otrzymal dzis plastikowa zaslepke na dach , ktorej nie bylo od momentu kupna pojazu, zostala ona wzieta z lacera (bo w miejsce tej listwy z wycieciami bedzie wstawiona cala ) do tego auto dzis zostalo przewiezione do blacharza i w ciagu kilku najblizszych dni zacznie sie naprawa auta.
Hugo - 19-06-2008, 00:18
Rafal_Szczecin napisał/a: | widac tam troche mojego cialka,ale tym sie nie przejmujcie | Coś ty jogę ćwiczył przy okazji zdjęć?
|
|
|