To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Misie w naszej rodzinie cz.2

wichura1 - 26-05-2008, 23:17

Pogadaj z Rochem_ 27 jego CJ0, którego miał. Palił, za dużo z powodu aparatu zapłonowego, po wymianie brak zamuły przy 4000 obrotów i niższe spalanie.
Rafal_Szczecin - 13-06-2008, 21:37

dzis carisma dostala nowe heble na przod. klocki ATE "polegly" po 40tkm uzytkowania . wg mnie dobry wynik :) na miejsce starych tarcz przyszly odpowiedniki z ATE, jako klocuchy ponownie zostaly wybrane ATE, jest to zestaw , na ktorym sie nie zawiodlem i polece go kazdemu . do tego wymieniony zostal plyn hamulcowy . cala operacja zamknela sie w kwocie 660 zl . 400 zl za klocuchy i komplet tarcz , 260 zl za wymiane klockow, tarcz oraz wymiane plynu hamulcowego . ceny plynu nie podaje, bo kupilem go juz jakis czas temu i grzecznie sobie czekal az zostanie zalany .
robil to serwis z tego powodu, ze ja nie mialem czasu, a wymiana byla konieczna dzisiaj .

cari rowniez wzbogacila sie o najwyzszy model czujnikwo cofania firmy Parktronic,ktory jak zwykle nie wiadomo, kiedy bedzie zalozony, ale wazne, ze jest :)

nadal czekam na galke zmiany biegow ktora zostala zakupiona do colta.

do tego cojot wzbogacil sie o sportowy tlumik WM SPORT'a

ktory powinien przyjsc jutro max w poniedzialek . 2 dni temu auto wyladowalo rowniez na myjni i odpicowana zostala podsufitka, ktora dzis zostala ponownie zaczesana ( tak powiedzieli goscie z myjni, co by przyjechac jeszcze w piatek na ponowne zaczesanie , of kors za free )
jezeli czas na to pozwoli, to jutro zostanie podmieniony aparat zaplonowy , zobaczymy czy to cos da .

sa tez szanse ( jakies 50 %) na to ,ze colt otrzyma el.szyby w postaci "zestawu" z lancera (z tych rocznikow co mam colta ), jeszcze nie jestem pewien czy bedzie to pasowac,tak samo jak el.lusterka .

jezeli zmiany aparatu zaplonowego nie pomoga to rowniez jest pomysl przeszczepienia calego silnika z osprzetem z ww. lancera . (jezeli bedzie taka mozliwosc, bo jeszcze nic nie jest pewnego )

ja niestety jestem zmuszony rozstac sie z cojotem na jakies 3-4 miesiace, ( tzn na 3 tyg w miesiacu ) poniewaz pozyczam go bratu by pojechal nim do danii, tam go zostawil na 3 tyg, przesiadl sie na TIR'a i po 3 tyg wrocil na tydzien do domu :) a co za tym idzie, oszczedze sobie troche siana, ktore oczywiscie przeznacze na moje oczko w glowie, ktorym napewno nie jest dziewczyna, a samochod :)

dzis bylem bliski kupna oryginalnych progow od CJO, lecz niestety, po zadzwonieniu okazalo sie, ze juz sie sprzedaly ( czyli 3 telefon w sprawie progow, i 3 po ktorym dowiaduje sie " sprzedane " jezeli ktos ma dostep do oryginalnych progow ( plastikowych nakladek na progi ) od colta CJO to z checia je kupie, oczywiscie jezeli cena bedzie w miare normalna)

galant od jakiegos czasu znow jezdzi ( trzeba go bylo wkoncu rozruszac, co by sie chlopak nie zastal :P )

chyba wsio

Hugo - 13-06-2008, 23:42

Rafal_Szczecin napisał/a:
moje oczko w glowie, ktorym napewno nie jest dziewczyna, a samochod
Kurde skąd ja to znam... :wink:
Matejko - 14-06-2008, 01:08

galant od jakiegos czasu znow jezdzi

hmm tak bez powodu ruszyl ??
obadwa idziecie na doszkalanie z jazdy :P ??

Rafal_Szczecin - 14-06-2008, 07:14

Matejko napisał/a:
hmm tak bez powodu ruszyl ??
obadwa idziecie na doszkalanie z jazdy ??

glownym powodem z ktorego ponownie ruszyl miala byc moja przesiadka na niego, podczas nie obecnosci colta, niestety jak wiadomo w zyciu roznie sie uklada i nowy lancer dominika w tej chwili wyglata tak

dlatego tez moze zostanie dawca czesci dla mojego colta, jeszcze nic nie jest pewne . ale o tym niech moze raczej dominik mowi ...

Hugo - 14-06-2008, 10:09

Jak Wy jeździcie? Kaskaderzy jacyś czy co?
Matejko - 14-06-2008, 10:09

nie wiem jak wy jezdzicie ze ciagle cos, nie wsiadajcie do aut po zmroku, wizyte u okulisty zalecam a reszte to sami wiecie :P
masssakra :P

londolut - 14-06-2008, 14:54

Hugo napisał/a:
moje oczko w glowie, ktorym napewno nie jest dziewczyna, a samochod
Kurde skąd ja to znam... :wink:
No właśnie :biggrin:

Matejko napisał/a:
nie wiem jak wy jezdzicie ze ciagle cos
Przynajmniej maja o czym piać w dziele 'moje miśki' :D

BTW żal furki :|

Rafal_Szczecin - 14-06-2008, 16:24

aparat zaplonowy podmieniony.
podejrzenie Wichury, ze moze byc to cewka zaplonowa ( ktora siedzi w aparacie ) chyba bylo strzalem w dziesiatke .
po przelozeniu auto ma masakrycznego buta ( w porownaniu do wczesniej ) i chyba nawet jestem sklonny powiedziec, ze idzie tak jak szedl lancer .

moja buzka jest taaaaaka :D a zarazem taka :( poniewaz dzis w nocy cojot mnie opuszcza :(

co do lancera to najpierw byly plany kupna drugiego (takiego samego samochodu ) a ten mial isc na czesci , lecz przed chwila dzwonil do mnie dominik , i najprawdopodobniej bedzie go robil ( o tyle dobrze, ze polowe czesci zalatwie ja ,to beda w miare normlanych cenach a polowe przodu ma dominik z laminatu - blotniki ,zderzak, maske, do tego lapmy rowniez ma, brakuje pasa przedniego ,listwy pod zderzak,pewno poduszki mocowania silnikow , i caly przedni zawias lacznie z wahaczami. ) . jak juz wiadomo, evo nie bedzie gotowe na grudziadz ...

Rafal_Szczecin - 15-06-2008, 01:16

cojot po wymianie aparatu zalany na full, wyjezdzone po miescie 100 km ( i to wcale nie delikatnie ) podjazd pod dystrybutor, i juz po 7,8 l pierwsze odbicie :)

lacznie weszlo 9,2 litra ( na upych :) ) jestem wiecej nie zadowolony :D gdyz wczesniej palil mi przy takiej jezdzie ponad 13 litrow :)
ciekaw jestem , ile wsiaknalby gdybym jezdzil z leciutka noga i tylko do 3krpm .
ale o tym dowiemy sie juz za 3 tyg :)

pawela - 16-06-2008, 15:40

cojot po wymianie aparatu zalany na full, wyjezdzone po miescie 100 km ( i to wcale nie delikatnie ) podjazd pod dystrybutor, i juz po 7,8 l pierwsze odbicie :)

lacznie weszlo 9,2 litra ( na upych :) ) jestem wiecej nie zadowolony :D gdyz wczesniej palil mi przy takiej jezdzie ponad 13 litrow :)
ciekaw jestem , ile wsiaknalby gdybym jezdzil z leciutka noga i tylko do 3krpm .
ale o tym dowiemy sie juz za 3 tyg :)

hmhmh może i ja zmienię aparat, skoro aż tak zmalało Ci spalanie :) Bo jak pisałem kiedyś 11-12 w mieście to u mnie norma, trasa 5,5-6,5.

rosomak1983 - 17-06-2008, 13:09

pawela napisał/a:
hmhmh może i ja zmienię aparat,

a ile to moze kosztowac?

Rafal_Szczecin - 17-06-2008, 19:39

mnie narazie nie kosztowalo to nic ,bo aparat mialem z rozbitego lancera, lecz co odwlecze, to nie uciecze .
Rafal_Szczecin - 18-06-2008, 21:12

dzis przyszla paczuszka :)

widac tam troche mojego cialka,ale tym sie nie przejmujcie .
tlumik ten jest duuuuuuuuuzo mniejszy od tego ktory siedzial w galancie ( przedstawiony na foto ) a ktory bedzie zamontowany w "evo"

powaznie zastanawiam sie nad rozporka taka jaka ma u siebie Twarog (nie tylko ja, bo dominik zreszta tez :P ) .
do tego cojot otrzymal dzis plastikowa zaslepke na dach , ktorej nie bylo od momentu kupna pojazu, zostala ona wzieta z lacera (bo w miejsce tej listwy z wycieciami bedzie wstawiona cala ) do tego auto dzis zostalo przewiezione do blacharza i w ciagu kilku najblizszych dni zacznie sie naprawa auta.

Hugo - 19-06-2008, 00:18

widac tam troche mojego cialka,ale tym sie nie przejmujcie
Coś ty jogę ćwiczył przy okazji zdjęć? :D