[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Szum wiatru przez drzwi przednie lub szyby?
tommyc1 - 12-05-2008, 19:49
z tego co ludzie juz tu pisali, owiewki niewiele poprawiaja
czekoladka_1981 - 12-05-2008, 20:51
Mikey napisał/a: | jeśli ktoś ma obecnie czas to może by przeprowadził ten test. |
Z tego co wiem to cuuube kombinował na wszystkie sposoby, u minaj po zakupie owiewek jakaś cisza nastala?
Anonymous - 12-05-2008, 22:02
Tragedia !!! - że tak dramatycznie zacznę - parę dni temu, zakupiłem do gala bagażnik - belki na relingi z zamiarem przewiezienia na nim czegoś tam - po 10 minutach jazdy szybciutko go zdejmowałem bo świst jaki docierał do wnętrza kabiny był nie do wytrzymania ...... ale wracając do przyczyny
czekoladka_1981 napisał/a: | Z tego co wiem to cuuube kombinował na wszystkie sposoby |
Tak, tak - cuuube zaklejał wszystko co możliwe, nawet specjalną uszczelkę zamontował wypełniającą szczelinę między ramkami przednich i tylnych drzwi - niestety bez pozytywnego efektu.
Nie macie co kombinować i snuć domysłów że może relingi, może ta szpara albo inna - WINNE SĄ USZCZELKI SZYB BOCZNYCH i po moich ostatnich doswiadczeniach z bagażnikiem być może również uszczelka szyberdachu (jeśli ktoś posiada takowy)
czekoladka_1981 napisał/a: | u minaj po zakupie owiewek jakaś cisza nastala? |
owiewki (kpl przód + tył) kupowałem na allegro u użytkownika AUTOBAJEREK1-2
dałem ok. 70 PLN z przesyłką.
Po ich zamontowaniu jest ciszej - choć na pewno nie jest to efekt w pełni zadowalający.
Co do estetyki - mogę wysłać fotki na PW jeśli ktoś sobie życzy.
Anonymous - 12-05-2008, 22:15
minaj napisał/a: | Co do estetyki - mogę wysłać fotki na PW jeśli ktoś sobie życzy. | to ja poproszę, choć myślę że lepiej by było je umieścić na www.imageshack.us więcej osób je zobaczy
Anonymous - 13-05-2008, 00:25
pekat napisał/a: | lepiej by było je umieścić na www.imageshack.us więcej osób je zobaczy |
Mówisz- masz:
Anonymous - 13-05-2008, 11:27
Musi się dać to jakoś uciszyć. Nie może być tak, żeby taka pierdoła psuła takie auto. Że też skośnookie o tym nie pomyślały.... może oni lubią dźwięk tsunami
Anonymous - 13-05-2008, 22:28
Myślę, że to nie jest wina uszczelek. Logicznie rozumując to nie instalowaliby wadliwych uszczelek od 1997 do 2004. Bo o ile mi wiadomo problem z tym szumem jest we wszystkich rocznikach. Zresztą sprawdzałem wraz z kumplem szczelność uszczelek za pomocą płomienia od zapalniczki, podczas jazdy. Gdy przesuwaliśmy płomień obok uszczelek to nawet nie drgnął. Problem musi, więc tkwić w wadliwej konstrukcji. Tą wadą mogą być lusterka, szpara między szybą i drzwiami, przerwa między przednimi i tylnymi drzwiami a relingi mogą jedynie kumulować ten hałas w tych modelach gdzie są zamontowane tak samo jak szyberdach.
Anonymous - 13-05-2008, 23:37
Mikey napisał/a: | Logicznie rozumując to nie instalowaliby wadliwych uszczelek od 1997 do 2004 |
JEDNAK EWIDETNIE OD NOWOSCI COS NIE DIGA
patmate napisał/a: | Szumy są w samochodach od nowości - w dniu odbioru z salonu wkuxwiłem się na taki obrót sprawy.
[ Dodano: 20-08-2007, 22:32 ]
Ocena na podstawie dwóch galów z 1999r (brata i mój) - generalnie żenada.... | ...mam kolejna wizje ale jakos nie moge sie za nia zabrac
Anonymous - 14-05-2008, 00:19
Jesteśmy tego samego zdania, że od nowości coś nie diga Tylko, że według mnie to nie są uszczelki lecz jakaś wada konstrukcyjna
Anonymous - 14-05-2008, 00:22
minaj, Dzięki ! hmm... w sumie nie wyglądają tak źle
roch_27 - 14-05-2008, 08:49
Mikey napisał/a: | Bo o ile mi wiadomo problem z tym szumem jest we wszystkich rocznikach. | nie we wszystkich w moim ex-Galancie nie było tego problemu
pozdro
Anonymous - 14-05-2008, 11:52
Cytat: | Tą wadą mogą być lusterka, szpara między szybą i drzwiami, przerwa między przednimi i tylnymi drzwiami a relingi mogą jedynie kumulować ten hałas w tych modelach gdzie są zamontowane tak samo jak szyberdach. |
Lusterka odpadają, ktoś już tutaj składał lusterka i nic to nie dało. Poza tym szum słychać też z tyłu (u mnie może nawet bardziej). Przerwę między drzwiami można by sprawdzić. Relingi raczej bym wyeliminował bo w sedanach szum jest taki sam.
Cytat: | nie we wszystkich w moim ex-Galancie nie było tego problemu |
No właśnie miałeś chyba '99 wcześniej i mówisz że cisza. Hmm, ma ktoś jeszcze ten rocznik i problem z szumem?
Teraz widzę Roch, że zakupiłeś VR4 (marzenie ) i w nim są owiewki na szybach. Powiedz czy owiewki są oryginalne i czy wiatr szumi w Legnum. Gdyby ten szum był w Legnum, to przy tym silniku i prędkościach jakie to auto rozwija szum byłby nie do zniesienia...
roch_27 - 14-05-2008, 12:38
Yang75 napisał/a: | Teraz widzę Roch, że zakupiłeś VR4 (marzenie ) i w nim są owiewki na szybach. Powiedz czy owiewki są oryginalne i czy wiatr szumi w Legnum. Gdyby ten szum był w Legnum, to przy tym silniku i prędkościach jakie to auto rozwija szum byłby nie do zniesienia... | owiewki są ori jednak w kwestii szumu nie mogę się jeszcze za bardzo wypowiedzieć gdyż nie miałem i raczej nie będę miał okazji przez około miesiąc się nim rozbujać do wyższych prędkości - ponieważ jest to jeszcze wersja RHD
Jak będzie już z kierownicą po chrześcijańskiej stronie to dam znać
pozdro
Anonymous - 15-05-2008, 00:04
Yang75 napisał/a: | ma ktoś jeszcze ten rocznik i problem z szumem? | u mnie szumi w '99 . Piotrek moze nie rozwijales predkosci powyzej 90km/h
roch_27 - 15-05-2008, 05:47
cuuube napisał/a: | Piotrek moze nie rozwijales predkosci powyzej 90km/h | spoko luzik- Galant rozpędzał sie na niemieckich autostradach do prędkości grubo ponad 200 km/h - i jedyne co było głośniej słychać to opony
|
|
|