[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Tarcze i klocki hamulcowe
Faza - 12-08-2009, 22:03 Temat postu: Bardzo dobrze [quote="sampler"] Krzyzak napisał/a: | sampler
Jestem ciekaw jak sie spisze zestaw mikoda+ATE.
|
Spytaj sie Rafal_Szczecin, on ma taki zestaw.
Ja powiem tylko tyle, ze Rafal ma Mikody nawiercane 276mm i klocki ATE a ja Brembo zwykle 256mm i nie pamietam jakie klocki.
Calosc wyglada tak, ze z tej samej predkosci, przed Rafalem zaparkowalbys 2 galanty i dopiero stalem ja:/
rick - 12-08-2009, 22:31
Owczar napisał/a: | rick, nie chcę Cie straszyć ale dotykaj delikatnie hamulca bo będziesz musiał za chwilę wymieniać. |
chodzi o używanie hamulca w ten sposób caly czas czy tylko podczas docierania tarcz i klockow?
Owczar - 12-08-2009, 22:47
rick, cały czas.
Klockami Kashiyama wykończyłem tarcze w lancerze w tydzień. A takie tarcze jak Twoje w galu w moim galancie zaczęły bić po 2 miesiacach :/ Tyle, że z klockami ATE.
Założyłem takie bo brat miał na warsztacie...
Krzyzak - 13-08-2009, 07:55
Owczar, nie wiem, jak to zrobiles...
ja na kaszajamach przejechalem 90 tkm i jeszcze pol klocka zostalo
tarcza zupenie nie byla zuzyta (jeszcze wtedy oryginalna - po przebiegu 320 tkm)
Owczar - 13-08-2009, 10:39
Krzyzak, no właśnie Kashiyamy wytrzymują bardzo długo, a na kołach nie ma śladu hamowania (nie pylą), ale też nie zużywają tarczy. Według mnie są za miękkie.
Pierwsze tarcze poszły na złom. Przegrzane tak, że zrobiły się fioletowe i popękały. Kupiłem tarcze z rozbiórki w idealnym stanie. Dałem do przetoczenia żeby zdjąć nalot rdzy. Założyłem klocki ATE, ale było ich już mało bo ze studenckiej oszczędności założyłem te same klocki po starciu ich powierzchni. Przejechałem kilka tysięcy, potem powrót do Kashiyamy i po tygodniu bicie... Dlatego myślę, że Kashiyama to zły wybór.
Jeśli się spokojnie jeździ to w sumie te klocki byłyby ok, bo są naprawdę wytrzymałe. Tylko według mnie tarcze mocniej się grzeją, a w galu EA i na klockach ATE słabe tarcze wysiadają.
Ochlik - 16-08-2009, 02:20
Ja natomiast od dwóch tygodni jeżdżę w EA5W na tarczach speedmax i klockach akebono. Rozmiar przedliftowy , ale w końcu zaczął hamować .
Przez pierwsze 2-3 dni słyszalny lekki pisk , ale teraz wszystko ok.
Pozdrawiam
Ochlik
Anonymous - 16-08-2009, 22:31
tarcze i klocki(zielone) EBC i wreszcie jest jak powinno
Lucas_Lucky - 17-08-2009, 13:23
Zauważyłem bardzo dziwną rzecz a mianowicie piszczenie podczas hamowania ale tylko i wyłącznie na skręconych kołach (np. parkowanie). Gdy hamuje na prostej nic nie piszczy
Spotkaliście się kiedyś z czymś takim Co może być tego przyczyną Dodam że tarcze i klocki są ok (według mechanika mogę na nich jeszcze sporo przejeździć)
KaWu - 17-08-2009, 14:03
Uaktualniam: po przebiegu 2000km na nowych mikodach 256mm -> bicia brak, hamowanie ok.
Anonymous - 19-08-2009, 14:50
ja tez uaktualniam ze dzis mija 22 dzien oczekiwania na Mikody mimo 10 dni roboczych na dostarczenie do klienta
jutro niby maja dojechac DHL'em
juz myslalem ze to jakas niesolidna firma jednak udobruchali mnie dobrym rabatem i darmowa przesylka drugiego zestawu zobaczymy czy nie bede na niego czekal znowu prawie miesiac
[ Dodano: 20-08-2009, 21:38 ]
3 godziny zabawy i zamontowane
Bury - 31-08-2009, 11:54
Moze ktoś mi napisac,ktore dokladnie tarcze speedmax konkretnie z katalogu IC podejda do EA2A??
Anonymous - 05-09-2009, 00:46
Nigdzie nie znalazłem opinii na temat Tarcz EBC nacinanych i nawiercanych. Czy są one na tyle dobre by płacić za nie tak duże pieniądze. Czy są może skuteczniejsze niż np tarcze mikody (też nawiercane i nacinane) lecz zdecydowanie tańsze
Rafal_Szczecin - 05-09-2009, 09:35
mam pytanie do uzytkownikow nacinanej i nawiercanej mikody.
ile juz KM przejechaliscie na nich , i jak sie wg Was sprawuja .
pytam z czystej ciekawosci, poniewaz polecilem Wam wszystkim mikode, wiem, ze wiele osob skusilo sie na nia,ale nikt nie wypowiedzial sie, po dotarciu hebli na ich temat
Maciek - 05-09-2009, 13:04
Rafal_Szczecin napisał/a: | ile juz KM przejechaliscie na nich |
Sam się pochwal Zaczynasz to pisz.
Rafal_Szczecin - 05-09-2009, 13:15
Faza napisał/a: | Spytaj sie Rafal_Szczecin, on ma taki zestaw.
Ja powiem tylko tyle, ze Rafal ma Mikody nawiercane 276mm i klocki ATE a ja Brembo zwykle 256mm i nie pamietam jakie klocki.
Calosc wyglada tak, ze z tej samej predkosci, przed Rafalem zaparkowalbys 2 galanty i dopiero stalem ja:/ |
to chyba mowi wszystko , na dodatek czesto musze uwazac na tych z tylu, co by nie przetrzepali dupci w galorku .
do tej pory przejechane ok 10-15tkm. z tym, ze w bandycie byl zmieniany rowniez tyl ( klocki ATE )
|
|
|