Mitsubishi Trójmiasto - Pomorskie - Luźne rozmowy Mitsumaniaków z nad morza ...
sebekColt97 - 30-05-2008, 14:34
Cześć, czy planowane opłaty parkingowe w Gdyni są już pewne i jak coś, od kiedy będzie to obowiązywało? Dzięki za info.
Anonymous - 30-05-2008, 15:29
było gdzieś na trójmieście - albo czerwiec albo lipiec -- to że będą to już pewne.
Anonymous - 05-06-2008, 15:44
Cześć Wam:-)
Odbiegnę toszkę od tematu:-)
Nie wiem jak mi się to udało ale wyciągnęłam dzisiaj traktor "z" można tak powiedzieć z rowu:-)
Jestem z mojego miśka bardzo dumna:-)
Pozdrawiam
Beatkap24:-)
Anonymous - 05-06-2008, 18:26
Beatkap24 napisał/a: | Cześć Wam:-)
Odbiegnę toszkę od tematu:-)
Nie wiem jak mi się to udało ale wyciągnęłam dzisiaj traktor "z" można tak powiedzieć z rowu:-)
Jestem z mojego miśka bardzo dumna:-)
Pozdrawiam
Beatkap24:-) | No No jeszcze rolnik w zazdrość wpadnie i kupi bliźniaka i będzie jeździł nim po polu
Kibloo - 07-06-2008, 08:16
i to by było uzasadnione... hihiihi
pozdro i gratulacje
Anonymous - 11-06-2008, 18:04
Cytat: | W centrum Gdyni nie będzie stref płatnego parkowania. Przynajmniej na razie... Urząd nie wyrobił się przed wakacjami.
Gdynia jako jedno z pierwszych miast w kraju zamierzało zaproponować właścicielom aut opłatę przez SMS, a parkometry miały pojawić się w centrum miasta już w wakacje. Dziś wiadomo, że jest to niemożliwe. Powód? Miasto nie ogłosiło jeszcze przetargu na realizację tego zadania. Jak dowiedzieliśmy się z dobrze poinformowanych źródeł – strefy płatnego parkowania są raczej dalszą niż bliższą perspektywą. Reasumując. Nie ma większych szans, by były wprowadzone w tym roku. Jedno jest pewne. Powstanie w centrum stref płatnego parkowania jest nieuniknione.
- To nie ma być udogodnienie dla kierowców - mówi Joanna Grajter, rzecznik prasowy prezydenta Gdyni. - Ludzie, którzy przyjeżdżają do centrum nie mają gdzie zaparkować, bo miejsca okupują "stali bywalcy". Właściciele sklepów i mieszkań stoją na takich miejscach całymi dniami i uniemożliwiają parkowanie osobom chcącym coś w tym czasie załatwić.
Rzecznik prezydenta przekonuje, że miasto ma być przyjazne pieszym.
- Jest wiele miejsc, gdzie można zaparkować. Budynek nowego urzędu także powstanie z parkingami podziemnymi. Będzie można zostawić samochód i przejść się po mieście. W ten sposób sprzyjamy shoppingowi – dodaje.
Decyzję o wprowadzeniu stref płatnego parkowania radni wprowadzili w lutym. Wszystko zostało ustalone. Opłata miała obowiązywać od poniedziałku do piątku w godzinach 9-18. Pierwsze 30 minut postoju to 50 groszy, a każda godzina - 2 zł. Kara dla "zapominalskich" - 50 zł. Za 20 zł abonament dla mieszkańców oraz osób ze znacznym lub umiarkowanym stopniem niepełnosprawności. W przypadku abonamentu na okaziciela - 300 zł.
- To swego rodzaju zło konieczne – przekonywał w lutym Wojciech Szczurek, prezydent Gdyni. - Należy je rozważać wtedy, kiedy inne sposoby regulowania ruchu i parkowania nie zdają egzaminu. Te możliwości w Śródmieściu Gdyni się wyczerpały. Stąd ta decyzja. |
metzger - 12-06-2008, 12:53
czy mógłby ktoś wziąć na spot to coś do sczytywania błędów do Cari did '03, bardzo proszę
Anonymous - 12-06-2008, 13:53
z '03 odczytasz błędy tylko z kompa A nikt chyba nie ma tego ustrojstwa.
metzger - 12-06-2008, 14:35
czyli potrzebny jest kabelek i soft ;\ ... ma ktoś? Jeżeli kabelek jest typu jakaś_wtyczka_mechanicznie_do_rozebrania <-> RS232 to ze schematu nawet sam mogę zrobić, z softem już gorzej.
Anonymous - 12-06-2008, 15:11
a czy Ty przypadkiem nie możesz wyczytać błędu na desce
Anonymous - 12-06-2008, 20:33
u Ciebie taki kabelek raczej juz nic nie da...
Anonymous - 13-06-2008, 00:54
Pogadamy na spocie - generalnie trzeba mieć specjalne oprogramowanie, albo dobry czytnik. Inaczej tego nie zrobisz. Koszt ok. 1000 złotych chyba więc taniej podjechać do serwisu i skasować za 50 złotych błąd (np na shuberta)
chudyone - 27-06-2008, 21:51
a moze ma ktos ochote wynajecie jachtu na wdzydzach? zaprasza serdecznie, mozna by nawet zorganizowac jakis spot polaczony z jachtami, to moze uda mi sie zalatwic jakis rabacik:D wszystkie info dotyczace wynajmu jachtow znajdziecie tutaj : www.wdzydzkiraj.pl
Anonymous - 20-09-2008, 21:25
A teraz z zupelnie innej beczki...
Mieszka ktos w okolicach Gdansk Kielpinek ? (moze Wiszace Ogrody, Hossy ?)
Kibloo - 20-09-2008, 23:39
ja mieszkam w Zakoniczynie "5 wzgórz" Hossy, a do czego pijesz???
pozdro
|
|
|